Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija težave po operaciji

težave po operaciji

Spoštovani !

Imam težave s konico jezika. Prosil bi za Vaše cenjeno mnenje oz. pojasnilo.

Zakaj gre: v aprilu 2005 mi je zdravnik specialist ORL odstranil z ve izrezom manjši papilomček- velikosti bucikine glavice na konici jezika. Rano mi je zašil z dvema šivoma. Takoj, ko mi je nastavil drugi šiv, sem kljub lokalni
anesteziji začutil bolečino.
Bočečina tudi četrti dan po posegu ni popustila. Osebni zdravnik mi je šive odstranil. Po odstranitvi šivov se je stanje sicer nekoliko izboljšalo.
Ostala je majhna izboklinica na mestu, kjer je bilo tkivo jezika spojeno.
Ta je ostala boleča tudi po mesecu dni po posegu. Okusi, kot je kislo, sladko pa tudi drugi, pekočo bolečino še stopnjujejo.
Osebni zdravnik me je ponovno napotil na pregled k zdravniku ORL. Zdravkik specialist mi je ob regledu povedal, da je patohistološki izvid odstranjenega tkiva negativen.
Menil je da je za nastalo stanje morda kriva proteza. Protezo sem takoj po pregledu pri osebnem zobozdravniku odstranil. Stanje se tudi po treh tednih po odstranitvi proteze ni izboljšalo.

Še vedno čutim pekočo bolečino na mestu odstranitve papiloma. Imam občutek, kakor da iman jezik z iglo preboden. Zadeva je zelo moteča in ne vidim, da bi se brez neke ustrezne terapije izboljšala.

Vljudno prosim za nasvet in Vaše strokovno mnenje!

V naprej se zahvaljujem za odgovor!

Spoštovani!

Po manjši operaciji, kot ste jo imeli, menim, da ni mogoče imeti takšnih težav in ki bi trajale toliko časa, kot ste jih opisali.

Priporočam, da zaradi omenjenih težav še obiščete nevrologa.

lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close