Najdi forum

afta

Spoštovani!

Lansko zimo sem prebolela šest gnojnih angin, vsak mesec eno. Vsakokrat so se mi v ustih pojavile tudi afte (ena, dve ali več), ki so po tednu dni izginile. Marca meseca pa ena ni izginila, temveč se je spremenila v nekakšeno rdečo mehurčkasto tvorbo, ki je zelo počasi rastla. S časoma so se pojavili na vrhu nekakšni rumeni vršički-bunkice. Boli nič, le zelo me moti, ker je to na spodnji ustnici, skoraj na vrhu. Na vrhu je nekakšna bela prevleka.
Prejšnji mesec sem se nenamenoma ugriznila v ustnico. Iz te afte sem začela zelo močno krvaveti. Kri je cca. 15minut dobesedno lila. Potem se je umirilo. Afta se je malce zmanšala, vendar zdaj spet dobiva staro obliko z mehurčki in začela se je širit.
Splošna zdravnica mi je dala napotnico za čeljustno kirurgijo, da bi to ven izrezali. Ali me je prav napotila? Ali ne bi bilo bolje na dermatologiji ali morda na ORL?
Zanima me, ali gre morda za herpes, ali pa celo za kakšno rakavo spremembo. Ali bi morali vzorček tkiva dati na preiskave? Skrbi me, da mi ne bi to afto le ven izrezali, zasevki bi pa še vedno notri ostali. Naj omenim še, da imam na vratu že več let polno majhnih bulic, ki ne izginejo.
Pri eni izmed angin sem imela cca.10 aft na mandeljnih, kar je grozno bolelo in skelelo.

lep pozdrav

Spoštovani!

S spremembami na spodnji usnici se ukvarja več specialističnih strok medicine. Vaša osebna zdravnica se je odločila, da vas pošlje na nadaljnje preiskave na čeljustno kirurgijo, ki je ena od strok, ki se ukvarja s tem področjem.
Na ORL kliniki vsa spremembe, ki jih odstranimo, pošljemo na histološko preiskavo. Menim, da bo tako storil tudi specialist na čeljustni kirurgiji.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close