Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija ŽRELNICA

ŽRELNICA

Pozdravljeni!
Zanima me nekaj: pri 4.5 letnemu sinu so, ko smo bili pri specialistu ugotovili: HIPERTOFIJA ŽRELNICE in ZAPORA EUSTACHIJEVE TUBE. Na desno uho tudi slabše sliši zato smo naročeni še na ADG. Ga. Dr nam je priporočila operacijo žrelnice (rekla je, da ima žrelnico zelo veliko) in ker ima tudi pogosta vnetja ušes, angine, pljučnice, kašelj, ponoči pa tudi smrči.
Zato smo se odločili za operacijo. Vse lepo in prav, dokler nismo od družinskega prijatelja ki je tudi Dr. (ni sicer v teji stroki) dobili nasvet, da naj na operacijo nikar ne gremo in da on svojemu otroku tega nikakor nebi naredil. Zakaj? Operacijo imamo že 21.10 in zato me zanima če smo se pravilno odločili ali naj raje res še malo počakamo?
Za odgovor se vam resnično zahvaljujem. LP

Spoštovani!

Napisali ste tipične znake pri otrocih, ki imajo povečano žrelnico. Tudi pregled v ORL ambulanti je ugotovil povečano žrelnico.
Glede na vse to tudi jaz priporočam op. poseg odstranitve žrelnice, saj bo otrok po tej operaciji bolje napredoval.

Lepo pozdrvaljeni, B.O.

js sm prestala operacijo žrelnice. neki dni me je bolelo, pa itak sm dobivala tablete. ni hudo. zdej je pa boljše…mi ni nič žal, da sm šla….

Hvala za odgovore in za vzpodbudo, saj mi vsi govorijo da operacija ni nič hudega, pa nas vseeno malo skrbi ker je to le narkoza in vse drugo.
Layla koliko si bila pa stara ko si šla na operacijo?

Hvala in LP

Moja 4,5 letna hči je imela avgusta operacijo žrelnice. Operacija sama ni zahtevna, je pa lahko za otroka stresno, da mora iti v bolnico. Sicer so obiski dovoljeni (ORL Ljubljana) vsak dan od 12.30 do 19.00 ure, tako da otrok samo prespi sam, medtem ko ste lahko sicer cel dan pri njem. Mojo hči je po operaciji 3 dni še malo bolelo grlo in je težje požirala, vendar ni bilo kaj hujšega. Od takrat se mi zdi, da lažje diha in ponoči ne smrči več, zato bi se jaz na vašem mestu za operacijo odločila, saj žrelnica sama po sebi nima nobene funkcije, tako, da ne bo večje škode, če jo odstranite, gotovo pa se bodo simptomi, ki jih opisujete izboljšali.

Lp in držim pesti.

Verjamem da je vsak obisk bolnišnice stresen zato smo se mi odločili da bomo sina operirali v Šempertu pri Novi Gorici. Živimo sicer v Lj. vendar prihajamo iz tistega konca tako da mislim da je tako najboljše saj je v Lj. baje čakalna doba cca. 5 mesecev v NG pa smo prišli na vrsto v enem mesecu pa tudi prespali bomo pri njem saj sobe tam niso tako zasedene. Hajlepša hvala za vzspodbudne besede in LP

Mi smo bili na operaciji mesece nazaj in globoko mi je zal,da smo morali cakati 3 leta,da smo se za operacijo tudi odlocili.Stanje je mnogo boljse,hci ni vec toliko bolana,pa tudi njeno govorjenje je veliko boljse.Operacija kot sama ni nic posebnega,le grlo je malo bolelo (odstranili smo tudi mandlje),po moje je nas starse bolj strah kot otroke.Torej kar pogumno,moja kolegica je sincka tudi peljala v Sempeter kake 2 meseca nazaj,domov so sli naslednji dan,kot se ne bi nic zgodilo.Sama sem prav tako kolebala med ja in ne,zdaj pa sem presrecna,da je bolje.Pogumno,drzim pesti!¨

New Report

Close