Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Stari oče in slabši sluh

Stari oče in slabši sluh

Pozdravljeni!
Na vas se obračam z zelo specifičnim problemom in upam, da mi boste lahko odgovorili.
Moj stari oče je star 86 let. Še precej vitalen in zdrav, le sluh je čedalje slabši. Že nekaj let nazaj ga je moja mami peljala k specialistu in je dobil slušni aprarat. Zdaj po nekaj letih pa je prišlo do problema.
Ata kljub aparatu slabše sliši, zato bi bilo treba iti (predvidevam) ponovno na preiskave. Težava pa je v tem, da sploh ne ve pri katerem specialistu je bil, njegova splošna zdravnica nima nič zabeleženo, moja mami, ki ga je vozila k zdravniku pa je žal, pokojna.
Kaj vi svetujete? Ali bo moral vse preiskave delati znova? Obstaja mogoče kakšen centralni register, kjer so zabeležene vse preiskave, ki jih opravi posameznik?

Že vnaprej hvala za odgovor.
Simona

Spoštovana ga. Simona!

Kljub uporabi slušnega aparata se sluh pri starejših slabša. Zaradi tega bi naj vsako leto ponovili preiskave sluha ter na osnovi le-teh ponovno nastavili jakosti slušnega aparata.
Priporočam vam, da opravite kontrolo sluha v ORL ambulanti, izbrati si jo morate sami. S tistim izvidom pa nato greste na servis aparata, ki ga stari oče ima. V dodatno pomoč vam bo osebje ORL ambulante.

Lepo pozdravljeni, B.O.

New Report

Close