Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Hripavost

Hripavost

Lep pozdrav.
V upanju, da bom končno nekje dobila pravi odgovor sem se obrnila na vas.
Imam vozličke na glasilkah, bila sem na Viču v zasebni ambulanti in na ORL-kliniki, sedaj pa sem naročena oktobra pri foniatru. Ker sem izvedela zelo malo ali v vsakem primeru sledi operacija in kako operacija poteka, bi vas lepo prosila za kakšno informacijo. Do oktobra bom komaj zdržala, saj je moj glas vedno slabši. Zelo se trudim govoriti pravilno a mi ne ratuje ravno najbolje.

Že vnaprej najlepša hvala.

MAJA

Spoštovana ga. Maja!

V pismu ste napisali, da imate na glasilkah vozličke. Pravite, da se vaš glas stalno slabša.
Do kontrolnega pregleda v foniatrični ambulanti bi vam svetoval čim manj govorjenja (največ 15 minut na uro), govor naj bo normalne glasnosti (ne šepetajoč ali preveč glasen).
Po vsej verjetnosti bo potrebna operacija, ki se naredi v spolšni anesteziji, tako da se odstranijo ti vozliči z glasilk. Vendar se pri nepravilnem govoru le ti spet jahko pojavijo.

Lepo pozdravljeni! B.O.

Najprej bi se vam najlepše zahvalila za vse posredovane informacije.
Prosila pa bi vas še za kakšno informacijo o samem poteku operacije, če se lahko kako ponesreči in podobno.Malo sem prestrašena, saj so mi v naši mestni lekarni rekli,da se ponavadi čem dlje izogibajo operacije na glasilkah, češ da so glasilke le glasilke.

Najlepša hvala in lep dan!

maja

Spoštovana ga. Maja!

Operacija poteka v splošni anesteziji.
V prvem pismu ste mi napisali, da imate na glasiklah vozliče. Le ti so ponavadi površinski in le minimalno gredo v globino glasilke, tako da se med operacijo odstrani le površinski del glasilke.
Menim, da operacija ni nevarna za vaše glasikle, saj je to kar pogosta operacija na glasilkah, sam pa še nisem videl zapletov. Mislim, da vam ni treba biti zaskrbljeni.

Lep pozdrav, B.O.

New Report

Close