Najdi forum

mrtva ljubezen ali nov zacetek?

Pozdravljeni!

Blizam se tridesetim, s fantom sem skupaj slabih deset let, kmalu se bova preselila na svoje. V fanta sem se noro zaljubila, vendar sem vedela da ima ogromno napak, poleg tega je bil nagnjen k samounicevalnemu obnasanju in z malo samozavesti. V vseh teh letih sem mnogo pretrpela, prejokala, vendar nisem odsla, ker sem upala, da se bo spremenil. In se je res. Uredil si je zivljenje, nanj gleda zdaj pozitivno in res se dobro ujameva. Razen v eni stvari v kateri se nikoli nisva-predvsem kolicinsko. V spolnosti. Fant namrec ze od zacetka najine veze jemlje zdravila, ki tudi vplivajo na pozelenje, tako da si me nikoli ni zelel kot zenske, tako kot ostali moski. To je mocno najedlo mojo samozavest, pocutila sem se nicvredna kot zenska in z bolecino v srcu sem poslusala prijateljice, ki so tarnale, da je njihovim moskim vedno do spolnosti. Scasoma sva sicer oba zacela uzivati v spolnosti, vendar zame je toliko, kot dobim premalo (dvakrat na mesec) in vedno imam obcutek, da jaz izsilim. Poleg tega je v meni ostalo ogromno zamere in nezaupanja, da si me v resnici zeli, tako da ne morem vec uzivati tako kot bi rada. Vendar sem se prepricevala, da je tudi prijateljstvo veliko vredno za skupno zivljenje in da se bo vseeno kaj spremenilo, ko bova sla na svoje.

Vendar sem v zadnjem casu spoznala moskega s katerim sva se noro ujela. Oba sva komunikativna, o vsem se pogovarjava, o vseh problemih in obcutkih. Iz mojega fanta moram vedno vse izvleci in vedno bolj imam obcutek, da si kmalu ne bova imela nic povedati. V tistega moskega sem se zaljubila. Res ga imam rada, ker tako pozitivno gleda na svet in vedno me spravi v dobro voljo in potolazi. Tudi fant me zna, vedndar je vedno bolj redkobeseden. S tem moskim pa sva se ujela tudi v spolnosti. Noro je, ko si te nekdo resnicno zazeli in pri tem cutis, da mu ne gre samo za seks, temvec, da mu res nekaj pomenis. On je preprican, da sem jaz tista prava s katero zeli ostali. Najprej sem bila prepricana, da so to samo besede, vendar mi zna to tako pokazati. Zaradi narave njegovega dela je v nenehnem kontaktu z zenskami in ker izgleda dobro in je dobrovoljcek se zenske nanj lepijo. Ima ogromno zenskih prijateljic. To me se ne moti tako zelo, kot to da se bojim da je to le zacetna zaslepljenost, ceprav on pravi, da ni, da sem prva s katero razmislja, da bi zivel in imel otroke. Jaz pa se pri teh letih nisem pripravljena opeci. Mojemu fantu sem vse povedala in rekel je da je pricakoval, da se bo zgodilo nekoc kaj takega in da je pripravljen nadaljevati. Kljub vsemu ga imam rada. Toliko sva ze dala skozi in vem da se mocno trudi, da bi bila srecna. Vendar ta njegova zdravila…Morda jih bo jemal celo zivljenje. In ne vem, ce sem pripravljena ziveti celo zivljenje v delnem celibatu. Ker mi spolnost pomeni prevec. Poleg tega pa nebi rada zapustila taksnega cloveka, kjub temu da je bolj tih in umirjen, samo zaradi spolnosti.

Draga gospa Alenka, povejte mi, ali se da privlacnost med dvema spet pricarati, ce se potrudita ali je to le jama brez dna, kjer se ne da vec nic narediti. Srce me boli, razpeta sem na dvoje, poleg tega pa so se mi odpre se druge rane, ki sem ji “celila” v zivljenju, tako da sem zapadla v neko depresijo, ko jocem in jocem in se mi vse podira…Kaj mi svetujete? Na koncu sem z zivci in mocjo, vse skupaj se pozna ze pri delu v sluzbi, pa tudi na zdravju.

Najlepsa hvala za vsak vas navet!

Če bi resnično ljubili svojega fanta in bili z vajinim odnosom zadovoljni, se vam zveza z drugim ne bi zgodila. Problem je v vajinem celostnem odnosu, ne le v spolnosti. Sta šele na začetku skupne poti, pa imate poleg fanta še drugega partnerja za katerega pravite, da sta se krasno ujela v spolnosti in tudi sicer. To kar ste napisali o vašem fantu in vas je bolj slaba popotnica za začetek skupnega življenja. Kadar gre za ljubezen med dvema je zvestoba za oba sama po sebi umevna. Zastavite si vprašanje, ali si res želite živeti s fantom, ne glede na novega partnerja. Vsaka nova zveza potrebuje čas, da se razvije, v nobenem primeru pa ne moremo predvidevati, da bo neka zveza zagotovo uspešna. V partnerskem odnosu vedno do neke mere tvegamo in to morate sprejeti.

New Report

Close