Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija mamina dieta-realnost testa

mamina dieta-realnost testa

Sin je že star 16 mesecev in že nekaj časa se sprašujem koliko so bili realni krvni testi, ki so mu jih naredili pri 8 mesecih, zaradi suma na alergijo na kravje mleko in beljak (močne kolike in v blatu se je 3 mesece pojavljala kri). Takrat sem bila že 3 mesece na dieti zaradi dojenja(kravje mleko in beljak). Nobenih mlečnih izdelkov mu nismo dajali.Testa na kr. mleko in beljak sta bila negativna, celokupni IEG pa 12 (če se prav spomnim). Ko smo začeli dodajati drugo hrano se je pojavil dermatitis.
Na nadaljne preiskave nismo več šli, ker se mi je zdelo vse skupaj preveč mučno.

Zanima me, če so bili testi sploh realni glede na to, da sem bila na dieti in da on ni užival kr mleka in jajc?

LP, Ivana

Pardon IgE in ne IEG.

Po mojih izkušnjah dieta vpliva na vrednost specifičnih IgE.
Ampak 3 mesece diete se mi pa ne zdi veliko.
Če npr. moja hčerka eno leto ni jedla krompirja, soje ali jabolk, se je vrednost specifičnih IgE protiteles na to hrano znižala pod 0,35. Ko pa smo skušali to hrano tudi uvesti, je alergično odreagirala in naslednji izvidi (čez nekaj mesecev) so spet pokazali povečane vrednosti IgE.
Bolj zanesljivo od kakršnegakoli testiranja je postopno uvajanje hrane in opazovanje reakcij. Mi smo do zdaj 2x začeli uvajati hrano povsem od začetka. Najprej nekaj dni samo Pregomin in riž (da je koža čista), potem pa postopno dodajanje hrane na katero ne odreagira. Seveda ves proces moti alergija na pršico in pelode.

LP, Maja

Ali si pomislila na to, da je možno, da je otrok alergičen še na kaj drugega, ne le na tisto za kar so ga testirali?

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Ja, morda korenje, krompir, špinača,… (saj veš kako je težko ugotoviti). Gastroenterolog mi je rekel, da IgE kaže na neko blago alergijo, ki pa je skoraj zanemarljiva. Fleki so se pa pojavili kasneje.
Korenje smo že izločili za 14 dni, pa so fleki še vedno bili. Zdaj smo se lotili krompirja. Imam pa občutek, da gre za neko zelenjavo.
Zdaj je homeopat zamenjal zdravilo in ne vem, če je možno (skoraj ne morem verjeti), da se je stanje bistveno izboljšalo. Fleki bledijo in se zmanjšujejo. Upam, da ne bodo spet ‘udarili’. Tudi srbenja je veliko manj.

LP, Ivana

New Report

Close