Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Atopični dermatitis

Atopični dermatitis

Pozdravljeni,

naš štirimesečni dečko ima atopični dermatitis. Najprej so se pikice, flekci in lišaji pričeli pojavljati na obrazu, kasneje pa še po nogicah in po telesu. Dobili smo kremo Advantan, ki kratkotrajno pomaga. Na alergoteste pa nismo bili napoteni. Na srečo ni videti, da bi ga srbelo in tudi kraspa se zaenkrat še ne.

Ker se pa poletje hitro približuje me zanima kako kaj reagira tako občutljiva koža na morsko vodo (pomaga ali škodi?), sonce, termalno vodo, kreme za sončenje?

Ali pozna kdo kakšnega privat alergologa iz Maribora?

Hvala v naprej za odgovore in čim lepšo kožo vam želim

Lučkica

Pri našem malčku morje 100% pomaga, tako da je koža še 2-3 mesece taka kot da ne bi bilo nič.
Pravijo, da pa vsem ne koristi.

Pozdravljena Maja.
Moja petmesečna Maja ima ravno tako atopični dermatitis. Zdravnica je rekla, da se lahko alergološki testi opravijo šele po prvem letu, zato smo se odločili za testiranje pri terapevtki z BICOM metodo in ugotovili, katere alergije ima. S to metodo jo bomo poskušali tudi ozdraviti.
Terapevtka je dipl.m.s. Mojca i dela v Izoli. GSM: 031 568854.

Irena

Spostovana!

Tudi moj sinek, ki je sedaj star ze 14 mesecev ima atopicni dermatitis. Lansko leto smo sli na morje (otok Cres) v septembru, ko je imel 7 mesecev in moram recit, da sta mu tako morska voda, s katero sem ga veckrat umila tudi po obrazu, kot tudi morski zrak zelo koristila.

Lučkica, naš ima tudi atopični dermatitis in kopel iz hrastovega lubja iz lekarne dela čudeže. Nad agresivnimi kremami nismo ravno navdušeni tako, da nam zaenkrat pri 9 mesecu še pomaga omenjena kopel in občasno mazanje prizadetih mest z Bepanthenom. Na morje in morski zrak pa se baje različno odzivajo.
Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Po letu in pol srbenja in praskanje in ko zdravniki kljub vsem možnim preiskavam in testom niso ugotovili zakaj, sva z hčerko obiskali Ambulanto za bioresonanco v Rogaški Slatini. Za ambulanto sem izvedela od znanke z enakimi izkušnjami. Že na prvem pregledu so ugotovili prikrito alergijo na vse možno. Rezultati so že vidni!
Vredno je poskusiti!
Njihov naslov
Hotel Sava
Ambulanta za bioresonanco
Brigita Niegelhell s.p.
3250 Rogaška Slatina
Tel: 03/811-41-35

Srečno! Mirjam

Lučka,
morje in sonček bosta neskončno pomagala. Termalna sicer precej izsuši kožo, sploh pri malem otroku, ker je v njej določena količina klora.

Ker je koža tvojega fantka verjetno precej suha in srbeča, ti predlagam, da poskusiš s kopeljo in kremo Linola Fett, ki se jo dobi brez recepta.
Advantan pa uporabljaj le, ko bo najbolj hudo.

Čimprej pa na morje in v vodo. 🙂

Meni ni jasno, kje so zdravniki, ki govorijo, da so alergološki testi možni šele po prvam letu. Zakaj? Mojega sina so prvič testirali na Pediatrični kliniki pri 4 mesecih in so bili testi pozitivni na mleko in jajca, osnovna živila. Ko sva prišla v bolnico s kožo, kor jo zgoraj opisujete, so mi rekli, da zakaj nisem prišla že prej. In tam je bilo veliko dojenčkov, tudi mlajših od 3 mesecev in res ne vem, zakaj zdravniki govorijo, da testiranje ni možno pri dojenčkih.
Nujno je! Ker večina atopičnih dermatitisov je posledica alergij, ki pa jih testiranja res vedno ne pokažejo, bicom metoda pa vedno.

Pokliči na pediatrični kliniko, v alergološko ambulanto, pa ti bodo povedali, kakšne male dojenčke testirajo. Pa čim prej. Prikrajšaj otroku nepotrebno trpljenje.

New Report

Close