Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija pediatrična-alergološki oddelek

pediatrična-alergološki oddelek

Zanima me, kako ste zadovoljne z obravnavo vaših otrok v alergološki ambulanti na pediatrični kliniki? Za nas je najprej skrbela dr. Kuharjeva in smo bili kar zadovoljni, kasneje so nas prestavili (kljub prošnji, da bi ostali pri dr. Kuharjevi) k Porenti (nisem prepričana, da si tisti dr. res zasluži). Bili smo na bicom terapiji in smo to tudi omenili. Takšne užaljenosti še pri svojih dveh otrocih nisem videla. Da kako so potem mučili sina niti ne omenjam. Ima še kdo podobno izkušnjo? Nas po tistem pregledu na pediatrični niso več videli!

Pozdravljena!

Mi hodimo v alergološko ambulanto na pediatrično kliniko že cca 7 let. V tem času so nas pregledali že skorajda vsi zdravniki, ki tam delajo. (dr. Kuhar, Dr. Glavnik, dr. Porenta, dr. Praprotnik, dr. Žitnik, še enega imena pa se ne spomnim). Vmes nas je nekaj časa imela (cca 3 leta) dr. Žitnikova.

Skratka ni mi všeč, da kadarkoli pridemo, ne vemo katerega zdravnika bomo imeli. Poleg tega se mnenja enih in drugih v bistvenih stvareh (npr. ali je potrebno jesti zdravila ali ne) razlikujejo.

Ker smo istočasno vodeni tudi v pulmološki ambulanti na pediatrični kliniki, se nam zadnje čase tam dogaja isto (vedno drug zdravnik). Celo to smo doživeli, da je v obeh ambulantah (alergološki in pulmološki) delala ista zdravnica.

Ko sem nekoč vprašala, kaj menijo o dr. Sergeju Kajumovu (po tistem, ko je bil predstavljen v Tedniku) in njegovem delu, so me zelo čudno gledali in rekli, da zanj še niso slišali.

Tudi mi hodimo v alergološko ambulanto že vrsto let, pa imamo samo pozitivne izkušnje.

Imamo skrajno negativno izkušnjo.
Kako žalostno je, da za doječe matere nimajo na voljo vsaj kakšne borne postelje, ampak te poležejo kar na ležalnik. In pri tem se obnašajo, kot da so ti naredili ne vem kakšno uslugo.
Tudi osebje (tako zdravnice kot sestre) ni kaj prida prijazno.
Bog ne daj kaj vprašat, saj bi vendar morali starši vse vedeti o alergijah. Zakaj pa potem zdravnike sploh potrebujemo?

Predlagam, da namesto o izgradnji pediatrične klinike, začnejo razmišljati o zamenjavi osebja, ker otrok ne zdravi stavba ampak ljudje.

BITI PRIJAZEN NE STANE NIČ.

Žalostno je, da na oddelkih, kjer imajo zdravstveni delavci opraviti z otroki tega ne delajo s srcem pač pa očitno samo za plačo.

Mi imamo z dr. Porento, ki je otrokova pediatrinja zelo dobre izkušnje se zavzame za otrokove težave pa tudi njen osebni pristop nam je zelo všeč. Slabše izkušnje imamo z nemedicinskim osebjem oz. birokracijo na Alergološki, da ne govorim o čakanju na izvide – vedno dalj kot en mesec, natančneje pri dr. Acetovi in o nepripravljenosti njene tajnice za dajanje kakršnih koli osnovnih podatkov.

V ponedeljek (12.7.) popoldan smobili (žal šele po dveh mesecih) narpčeni na prvi pregled oz. testiranje.
Sama nimam dovolj pohvalnih besed za popolnoma vse osebje, s katerim smo imeli opravka; na vhodu nas je ena sestra kar osebno pospremila do alerg. ambulante, da se ni bi lovili po hodnikih.., na sprejemnem okencu, kjer ni čakal nihče, nas je sestra kar vnaprej vprašala ali smo za Majo ali Anamarijo, pred ambulanto smo čakali dve minuti, sprejela nas je sestra Marija- z nasmehom!, nato pa dr. Glavnikova, ODLIČNA !!!!; Takoj je sestra Maja opravila testiranje in je hčerkico popikala tako nežno, da ni niti enkrat zastokala (ima 7 mesecev), po 10 minutah rezultati, pogovor, recepti… takoj odvzem krvi (tokrat je bilo malo jokca) in lep pozdrav z nasmehom in prijetnimi željami.
Če povzamem: v pol ure smo bili spet pred kliniko in popolnoma presenečeni nad tako dobrim vtisom. Če bi bilo pol tako dobro, bi bila še vedno zelo zadovoljna. Kapo dol, mislim da zelo dobro delajo in ker delajo z otroci imajo predvsem do njih topel in prijazen odnos. Mene je bilo veliko bolj strah kot hčerko in so mi med testiranjem privrele solze na oči, pa nisem smela jokat, da me rožica ne bi videla. Sestra me je tako lepo pogledala, da je bilo takoj dobro.
Upam, da jih ne bom videla nikoli več, ker bo moja hči medtem ozdravela. Če pa ne bo, grem ponovno tja popolnoma mirno. Le tako naprej!

Irena

New Report

Close