Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Otekanje scitnice

Otekanje scitnice

Pozdravljeni,
imam Hash.tir. in jemljem 60mcg Elthyroxa ze kaksno leto. posebnih simptomov trenutno nimam, vendar pa se mi je v zadnjih nekaj dneh
spet pojavil obcutek tiscanja (kepe) v grlu, tudi na zunanji strani vratu
lahko zatipam rahlo oteklino (sicer nikoli nisem imela golse ali kaj podobnega, pa tudi vozlicev na UZ ni bilo pred enim letom). Zdaj traja to ze nekaj dni in me skrbi, kaj ce oteklina ne bo izginila (je sicer komaj opazna, jo pa cutim kot pritisk na poziralnik predvsem z notranje strani, naj omenim, da sem imela prejsni teden nekaj zelo stresnih dni v sluzbi in se mi zdi, da je to posledica. Zanima me, ali je taka reakcija pri bolnikih s Hash, nekaj obicajnega, ali je znak za neke “vecje” spremembe v scitnici?
Hvala in lep pozdrav
Tina

Spoštovani!

Občutek tiščanja, ali tujka v vratu je dokaj pogost pri bolnikih s kroničnim tiroiditisom Hashimoto, lahko pa se pojavi tudi pri povsem zdravih ljudeh kadar so pod stresom. Če težave v nekaj dneh ne bodo minile, priporočam obisk pri izbranem zdravniku splošne medicine.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Tudi jaz imam Hashimota (trenutno mejno nizek TSH in nimam terapije) in prav tako občutek kepe v grlu že 4 mesece . Mene pa moti predvsem to, da ko požiram čutim, kot da je v grlu nekaj gnojnega.
Je to od ščitnice, ali je lahko kaj drugega?
Hvala in LP, Mina.

Spštovani!

Občutek tujka v vratu se lahko pojavi pri kroničnem tiroiditisu (Hashimotov tiroiditis). Gnojen izloček pa je verjetno posledica vnetja žrela ali zgornjih dihal.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close