Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje mnenje o mami

mnenje o mami

pozdravljene!
ne vem če sem zašla ma pravi forum ker sama uporabljam starši staršem. Če sem na napačnem me prosim pravilno usmerite.
Situacija je naslednja. Moja mami je stara50 let , menstruacijo ima že od 12 leta, vedno redno brez problema, rodila je 2 otroka. Pred približno dvema letoma je začela igubljati menstruacijo oziroma je bila zelo neredna na 3 tedne na 2 tedna i.t.d.Ko je bila pri zdravniku ji je predlagala kont. tablete , da bi si uredial menstruacijo, da je še ne biizgubila. Sedaj ko ima spet redno so se začela nemogočne težave. Ko dobi menstruacijo dobi grozne gravobole ki trajajo 3 dni , ob tem bruha in pravi da so neznosne boličine, “krvavi v potokih”…. To jo popolnoma izčrpa.
Zanima, me če je aktera v podobni situaciji ali je bila, pozna koga v tej situaciji . Kako si lahko pomaga pri tem. Mislim, da ji zdravnica pri tem ne bo pomagala in prosim, tudi če poznate kakšno zdravnico/zdravnika samoplačniško , ki bi se resnično zavzel zanjo. Ali bi pomagala nadomestna hormonska terapija
Upam, da sem povedala bistvoŽe vnaprej hvala za pomoč, še naprej čudovit dan
cao, maša

Vprašanje zastavite še na forumu Merkator – Ginekologija.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Jaz bi predlagala takojšnjo zamenjavo zdravnika. Mama je v meni in to bi njena zdravnica morala vedeti in pravilno ukrepati. Upam na najboljše, ker je bilo podobno pri moji mami, le da je to pri njej trajalo več let, z več čiščenji in podobnim trpljenjem, na koncu pa so ji vse pobrali. Od takrat pa, da ne govorim. Zaradi pomanjkanja hormonov in bogve zaradi česa vsega še, ji je udarilo na živce in se zdravi za depresijo. Čimprej ukrepajte. Moja mami je sedaj stara 50 let in je živčna razvalina. Tega ne privoščim nikomur.

Sama sem podobne težave imela že veliko prej in sem dobila nadomestne hormone trisiquens (upam,da sem prav napisala).Ko sem spoznala partenerja,sem jih zamenjala za tristediril in mi niso delale težav.Lani sem jih opustila zaradi zgodnje mene (47let) in ostala brez menstruacije.Mislim,da bi ji prav prišlo nadomestno hormonsko zdravljenje,če ima pa oartnerja,pa zamenjava KT.
Lep pozdrav
Alenka

New Report

Close