Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje mejna vrednost THS

mejna vrednost THS

Spoštovani,

Ta forum sem odkril slučajno in sem več kot prijetno presenečen nad njegovo kvaliteto. Sem pri pedesetih in me muči cel kup zdravstvenih problemov, zato skusam sam cimbolj kontrolirati svoje zdravstveno stanje. Tako sem samoplačniško opravil tudi kontrolo THS, pri čemer je bila vrednost 6,56 mlU/L, kar je malenkostno nad referenčno mejo 4.2. Vrednost Prosti S-T4 = 14,92 in S-T3=6,17 pmol/l, kar je v mejah normale. Zanima me, če bi moral glede na res malenkostno povečanje THS opraviti še kakšno kontrolo.

V naprej hvala za odgovor,
SREČNO,
Jože

laicno mnenje sicer, ampak morda “ta cel kup zdravstvenih problemov” izvira ravno iz tega povisanega TSH, kar pomeni primankljaj scitnicnega hormona, ki uravnava presnovo v telesu, zato se neravnovesje lahko kaze v mnozici simptomov na razlicnih koncih, od motenj srcnega ritma in stiskanja v prsnem kosu, do bolecin v misicah etc…morda bi pomagalo jemanje nadomestnega scitnicnega hormona, seveda pa je odvisno od sicersnjega zdravstvenega stanja. kaj vec pa bo svetoval tirolog.
lp Pika

Spoštovani!

Določili so vam TSH, ki je bil nekoliko nad referenčno mejo (6,56 mU/l). Vsekakor priporočam ponovno kontrolo TSH, kajti možno je, da gre za mejno premajhno delovanje ščitnice (hipotirozo). Če bo vrednost TSH ponovno zvečana, priporočam opraviti tudi pregled pri tirologu.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Hvala Pika,

zelo cenim tudi laicna mnenja, ker so običajno pridobljena na lastni izkušnji, ki jo je plemenito podeliti z drugimi.. Ljudje se navadno začnemo zavedati pomena lastnega zdravja šele takrat, ko je že pozno, če ne že prepozno.

veliko zdravja in SREČNO,
Jože

Spoštovani,
zahvaljujem se Vam na nasvetu, ki ga bom seveda upošteval.

SREČNO,
Jože

New Report

Close