Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje učinek diane35

učinek diane35

Ali SPLOH je dolgotrajen učinek (pozitiven) po jemanju diane35 zaradi aken, mastne kože in hirzutizma? Glede na pisanje uporabnic imam že pomisleke glede teh tablet, čeprav sem jih pred kratkim začela jemati. Morda pa pišejo samo razočarane, tiste, ki so z učinkom zadovoljne pa uživaje življenje. Torej, ali so kakšni podatki za to zadevo. Hvala in lep pozdrav

Zoja, jaz sem sicer tudi slišala največ negativnih izkušenj kar zadeva stranske učinke, ampak nekaj se jih je pa tudi oglasilo, ki so že nekaj let zelo zadovoljne z njimi…čeprav tudi mene zelo zanima isto kot tebe…tudi jaz jih jemljem šele kratek čas, v bistvu niti ene škatlice še nisem do konca pojedla, tako da zaenkrat še ne morem o učinkih govorit…Moran pa reči, da me odkar jih jemljem boli trebuh in sicer vsak večer ko tabletko vzamem, pol grem pa spat in do jutra je vse OK. Ne vem zakaj je tako…

Kako se pa ti počutiš? Koliko časa jih jemlješ? Jaz sem si rekla, da jih bom poizkusila vsaj 3 mesece jemat, pol pa če bodo kaki stranski učinki preveč moteči prenehala z njimi, kljub temu da bi jih za kožo rabila…

Lp

Alja

Jaz jih trenutno jemljem zaradi kože, poskusila bom, če bo pomagalo, ker ne vem, kaj naj še drugega naredim, saj mi problemi s kožo načenjajo samozavest. Sem skoraj prepričana, da mi bodo tablete v času jemanja pomagale, skrbi me edino, da ne bo po prenehanju jemanja še dosti slabše.

O stranskih učinkih še ne morem govoriti, jaz še niti prve ploščice tablet nisem pojedla do konca, ampak zaenkrat je še popolnoma vse ok. Jemala jih bom, dokler se mi koža ne ščisti in nato še kakšne 3 mesece, potem pa upam, da bo tako ostalo. Lp

Jaz jih jemljem 14 dni in zdi se mi da že mal učinkujejo, ampak nisem sigurna…koža se mi zdi manj mastna in zdi se mi mal manj mozoljev oz. ne dozorijo tako hitro kot prej…pa pri tebi, je kakšna sprememba že?

Lp

Alja

Jaz sem jih jemala kake 3 leta in so mi full popravile kožo(to je bilo u bistvu edino sredstvo ki mi je sploh pomagalo), ampak zaradi stranskih učinkov sem jih prenehala(slabost, visok srčni utrip,nespečnost -moram povedat, da se mi je vse to začelo dogajati šele po kakih 2 letih jemanja) , pričakovala sem, da bo koža po jemanju ostala lepa, saj sem stara že 22 let i n nisem več ravno v puberteti, pa ni bilo tako – nekaj mesecev po jemanju je bilo stanje tako kot prej, končala pa sem še z 8 odvečnimi kilogrami in goro celulita, ki ga prej nisem imela niti piko,…tako, da iščem in upam, da se bodo zdravniki kmalu domislili kake druge hormonske alternative, ker sem tudi jaz zaradi mozoljev in pod debelo plastjo pudra zelo nesrečna!!!

l.p

Živjo!
Jaz sem 3 leta jemala Diane. Nisem imela nobenih slabih stranskih učinkov (najbrž je različno od ženske do ženske) , se mi je pa koža zelo izboljšala, imela sem tudi manj mastne lase, tudi dlake so se mi stanjšale oz jih imam manj (čeprav nisem nek medo). Meni je ginekolog po 3 letih predlagal tabletke z manj hormoni (logest), na katere sem prešla direktno iz diane in učinek še drži (Logest jemljem 2 leti).

Živjo!

Jaz sem jih jemala 3,5 leta. Sedaj sem prenehala in po 2 tednih se že vidijo negativni učinki – mozolji!!!!!

Drugače pa – pred jemanjem sem imela grozno kožo!!! In sedaj se mi očitno obeta isto! Ampak bomo že preživeli!

udb

Tudi jaz sem jemala diane-35, najprej štiri leta in moja koža je bila kot koža dojenčka :-))). Ko sem z jemanjem prenehala, je po enem mesecu bilo zopet vse mozoljasto, ne tako kot prej, a vseeno. Po enoletnem premoru sem zopet zacela z jemanjem, koza se je popravila, vendar sem zaradi težav, katerih vzrok še odkrivamo, z jemanjem prenehala in….ja, mozolji so zopet tu, kljub mojim skoraj tridesetim!

A je bila katera izmed vas pri dermatologu? mislim, očitno je, da mamo vse enake probleme in da se nam mozolji pojavljajo zaradi prevelike količine moškega hormona, ki se ga uravna s kontracepcijskimi tabletkami, ampak to je pa višek, da niso te naši znanstevniki odkrili še prav nobene alternative, ki ne bi imela toliko stranskih učinkov,….prav zanima me, kako kaj pomaga neko lasersko obsevanje in podobne reči, ki jih opravljajo dermatologi,…
če ima katera kake izkušnje s tem, bi bla full vesela, če bi nam kaj več povedala,…ker meni razne kremice, ki jih predpišejo in podobne zadevice popolnoma nič ne pomagajo, sem pa zaradi moje kože full, full nesrečna, sploh poleti, ko moram dihati pod debelo plastjo pudra,…

l.p

Enkrat sem brala o izkusnji ene punce, ki je po vseh moznih variantah poskusila se z laserskimi posegi. Ce se prav spomnim, je pravila, da je treba nekaj casa po posegu cakat, da se koza uredi (laser naredi take rahle opekline, ce se ne motim), potem je nekaj mesecev bolje, nato pa spet znova. To sem brala ze pred nekaj leti, zato je mozno, da se stvari spreminjajo. Vem pa, da se laser dobro obnese pri odpravljanju brazgotin.
Sama se ne kaj dosti razumem na ta problem, ceprav sem imela in se vedno imam (stara sem 27 let in sedaj noseca) precej mozoljev, ampak v zadnjih letih so se na sreco nekoliko umirili, zdaj med nosecnostjo pa so spet bolj prisotni. Enim se po nosecnosti zadeva uredi (poznam eno, zdaj je ok). Kaj dosti nisem ukrepala proti mozoljem, se najvec sem dosegla z boljso higieno. Prevec agresivna mila so le poslabsala stvari, najbolje se je obneslo vecerno ciscenje s tonikom, brez mleka. Aja, pudra nisem skoraj nikoli uporabljala, ker se mi je zdelo, da le se bolj packa kozo. Edino mozolje sem malo pomazala s korektorjem, ki jih tudi malo izsusi. KT nisem nikoli imela namena jemati, ker nisem pristas te terapije (zamrzne delovanje lastnih hormonov).
Zato mi ni prevec jasno, zakaj predpisujejo samo KT – po katerih se stanje koze povrne v prejsnje stanje. Mozno je, da je za zdravstveni sistem tako bolj komot in prisparajo na raziskavah, saj so zenske zadovoljne, zascitene in pridejo poceni skozi.
No, dovolj bo mojega filozofiranja, ker verjetno niti nimam dovolj izkusenj s tem, razen svojih dragih mozoljev.
A si predstavljate, da ko sem bila nekaj dni cisto brez, se mi je zdelo, da mi nekaj manjka????;)

Pred leti sem jemala te tabletke 1 leto in pol, ker mi jih je priporočil dermatolog. Koža se mi je popravila v treh mesecih in nikjer ni bilo sledi o mozoljih. Vendar sem se počutila zelo utrujeno, brez energije in še zredila sem se v tem času za 8 kg.
Ko pa sem prenehala z jemanjem, sem bila na istem kot pred tem. Ponovno sem bila polna mozoljev.
Danes sem stara 29 let in se mi še vedno pojavljajo mozolji, vendar veliko manj kot pred leti. Danes se mi pojavijo le pred menstruacijo. Uporabljam pa Dalacin T ( gel in raztopino ). Meni osebno pomaga.
Skratka, mozolji bodo odšli takrat, ko bom rodila in se mi bodo hormoni umirili. Tako mi je dejal dermatolog.
Lep pozdravček !

Tudi jaz imam podobne tezave. Diane sem jemala pred leti, samo 3 mesece, potem pa mi jih je g. zamenjala z manj agresivnimi. Koža je bila super, tudi poraščenost znatno boljša.

So mi pa KT popolnoma porušile M (celo leto sem bila brez). Seveda s celim kupom mozoljev in ostalimi dodatki… Potem se mi je scena izboljšala sama od sebe, dobila sem M , počasi se je malo uredila, mozolji pa so ostali. Potem sem zanosila, in od 14 tedna dalje pa do konca dojenja sem bila prepričana, da sem mozoljev in čezmerne poraščenosti rešena. Toda, pomota. Leto in pol po porodu, pri 29. letih sem spet kot pubertetnica. Očitno bom do penzije mozoljasta.

Moj plan pa je potrpeti še kake pol leta, potem bi rada še enkrat zanosila. Po porodu pa bom najbrž spet prosila za KT, saj če ne bom več imela otrok, je to čisto OK. Bomo videli, kako se bodo stvari odvijale…Eno so plani, drugo pa dejstva!

Lp vsem mozoljem pri 30!
Metju

Obup, torej se temu ne da priti do dna?! Ma zanima me, v čem je problem (ker je očitno dokaj pogost) v tem našem načinu življenja, ker se ne spomnim, da bi “naše babice” imele kaj več kot par pubertetniških mozoljev pri 15ih, danes pa tako razširjen problem, lekarne in drogerije polne preparatov, vsaka tretja najstnica pa je tablete zaradi aken. Jaz bom kar iz mozoljev in poraščenosti specializacijo naredila…samo s tem se še ukvarjam… Lep pozdrav vsem!

A si prepricana, da nasi predniki niso imeli mozoljev? Mogoce se niso imeli casa sekirat zaradi njih. Ne vem pa, kako se lahko ti spomnis, da nase babice (ali mame) niso imele mozoljev. Skratka, ne posplosevat.
Se pa jaz veckrat sprasujem, kako je s temi hormoni, ki jih biksajo v zivali, da bolj hitro rastejo – tudi te mi pojemo, hm, kam pa gredo?
No, upam, da se bom vsaj delno resila te nadloge po nosecnosti. Pobozne zelje ….
lp!

Jemljem jih 1 mesec in se mi zdi, da mi ful pomagajo…koža je ful manj mastna, ful manj je ogrcev in mozoljev…zdej pa sam molim, da bi bilo še naprej tko oz. še bolje, glede na to, da jih šele 1 mesec jemljem, pa da ne bi imele kakih drugih str. učinov name…

Alja

Diane35 sem začela jemati potem, ko sem preiskusila skoraj vsem možne druge tablete. Po vseh sem bruhala in imela drisko. Z jemanjem Diane35 sem shujšala za cca. 4 kg, nisem imela več bolečih menstruacij, krvavitve pa sem imela samo dva dni (ponoči ne). Jaz sem bila zelo zadovoljna z njimi. Jemala sem jih 4 leta brez premora. Sedaj sva z ginekologinjo naredila malo spremembe. Predpisala mi je Logest. Baje, da ima najnižjo koncentracijo hormonov in je prav tako dober za kožo. Upam, da bo tudi menstruacija neboleča tako kot prej.

LP

New Report

Close