Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje cistične formacije

cistične formacije

V okviru sistematskega pregleda so mi na UZ ščitnice odkrili 2 spremembi, in sicer v obeh lobusih, formacijo veliko 10 mm, mešane ehogenosti, ki ni dodatno prekrvljena ter 10 mm cistično spremembo z zadebeljeno steno.
Splošni zdravnik mi je na odvzemu ščitničnih hormonov zagotovil, da so le ti v mejah normale.Vseeno sem bila poslana k tirologu,kjer so mi naredili UZ,
RTG slikali ščitnico ter mi naredili punkcijo.
Končna diagnoza bo postavljena na podlagi izvidov, vseeno pa me zanima, kaj to pomeni.Specialistka je pri UZ omenila, da imam nekakšne vozle, kot laik pa sem v knjigi prebrala, da gre lahko za tumor žleze ščitnice.
Kaj bi lahko pomenili ti vozli oz. ali me je upravičeno strah?
Moram omeniti, da nimam nobenih znakov nenormalnega delovanja ščitnice, le specialistka je omenila, da vidi manjšo golšo, ki pa je jaz ne opazim.
Vseeno bi prosila, če mi lahko kaj odgovorite, saj težko čakam na dokončno mnenje.

Spoštovani!

Naključno odkrite spremembe (gomolji ali ciste) vščitnici so zelo pogosti. Približno 50% ljudi ima spremembe v ščitnici, ki pa ne povzročajo nikakršnih težav. Delovanje ščitnice je, glede na izvide, ki jih je opravil vaš izbrani zdravnik, normalno. Pri vas so opravili vse potrebne preiskave vključno s punkcijo, tako, da je pretirana skrb odveč.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close