Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Hormoni?

Hormoni?

Lep pozdrav. Konec decembra sem po petih letih in pol nehala jemati KT Minulet. Menstruacije od takrat še nisem dobila, kar pa naj ne bi bil razlog za preplah.
Pred tremi leti sem prvič dobila perioralni dermatitis oz. vnetje kože okoli ust, za kar naj bi bile razlog hormonske spremembe. Zdravila sem se z antibiotiki in nekaj časa je bilo v redu. Nato se je še enkrat ponovila ista zgodba. Sedaj imam to vnetje že tretjič (približno 4 mesece) in to je bil tudi razlog, da sem poskusila s prenehanjem KT.
Očitno je nekaj narobe z mojimi hormoni, saj se mi vnetje vztrajno ponavlja, menstruacije pa tudi ni od nikoder.
Kaj lahko storim oz. na koga naj se obrnem (KT si ne želim več jemati). Naj še omenim, da sem pred približno pol leta dala kri za preiskavo hormonov ščitnice in da naj bi bilo vse v redu.
Hvala.

spoštovani!

Po prenehanju jemanja oralnih kontraceptivov, se menstrualni ciklus včasih uredi šele po nekaj mesecih. Sicer priporočam ponoven pregled pri ginekologu.

Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

tudi jaz imam ponavljajoče periorelne dermatitise in dostikrat je tako hudo, da moram jemati Efloran in se mazati s kremo Rozamed.
Zanima me, če lahko v nosečnosti jemljem kakšna zdravila, če bi se mi to vnetje pojavilo v tisti hudi obliki? Ali potem vsi antibiotiki odpadejo?
Vem, da tetraciklini sploh ne pridejo v poštev. Ali obstaja potem še kakšna druga možnost ali se moram pač sprijazniti, da bom 9 mesecev vsa “zatečena in rdeča” hodila naokoli.

hvala za vaš trud

New Report

Close