Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Odstranitev ščitnice?!

Odstranitev ščitnice?!

Pri 32-ih sem prejela zdravniški izvid, ki zaradi povečanih režnjev svetuje odstranitev ščitnice. Mi lahko kdo svetuje, kako naj se odločim?
Omahujem med homeopatskim zdravljenjem in operacijo.

Hvala.

če ti niso rekli, da je nujna operacija, lahko najprej poskusiš, vendar mi ni znano, da bi s homeopatijo to zdravili. Imam knjigo o homeopatiji, sicer je iz leta 1981, kjer piše, da se lahko homeopatsko zdravi povečano delovanje ( bazedovka , a ne v akutni obliki). Pomanjšano delovanje se zdravi s klasično hormonsko terapijo, golša, ciste, nodule, pa ne reagirajo na homeopatsko zdravljenje. Sicer pa če se naročiš na operacijo, boš tako dolgo čakala, da lahko vmes poskusiš marsikaj.
LP

Mislim, da ima nastja prav. Jaz bi se pred odločitvijo za operacijo vprašala, koliko me povečani režnji motijo. Ali težko požiraš? In kakšne težave imaš (simptomi?). O homeopatiji žal ne vem veliko, verjetno bi se dalo pa še kaj narediti. A mogoče veš, če imaš dovolj joda in selena? Poznam gospo, ki je zmanjšanje rahlo povečane ščitnice dosegla z multivitaminskim preparatom z minerali (in jodom). Vse je seveda odvisno od tega, kako hudo je in zakaj je do tega prišlo.
Lep pozdrav,

Alenka

New Report

Close