Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Svetlin in hitro mastni lasje

Svetlin in hitro mastni lasje

Zanima me nekaj malo bolj neobičajnega. Odkar jemljem svetlinovo in ribje olje, dobim mastne lase že v enem dnevu. To pomeni zvečer si jih umijem, dugi dan zvečer so že mastni.

Kako se vi ubadate s tem problemom. Prej nisem imela teh težav, sedaj pa kljub temu, da si jih umivam s posebnim šamponom za hitro mastne lase, tudi to ne pomaga.

Lep pozdrav,

Lana

Jaz tudi jem svetlinovo in laneno olje, pa ne opažam takih težav. Je pa koža na obrazu veliko lepša.
Mogoče ti bo kdo kaj pametnega svetoval. Jaz sicer uporabljam same otroške – dojenčkove šampone, mila, kreme, losjone … Zadovoljna.

Koliko kapsul svetlina pa poješ na dan??? Ali uživaš tudi ribje olje? Glede na to, da lanenega olja ne poznam, bom še malo radovedna,…zanima me, kje ga kupiš.
Kaj pa uživaš od vitaminov in mineralov.

Zaenkrat bo kar dovolj vprašanj.

En lep vročinski pozdrav,
Lana

Vsa olja jem po žličkah. Zjutraj 2 mali žlički lanenega, popoldan pa 2 mali žlički svetlinovega. No ja, včasih pozabim, pa ni panike.
Kupim ju pa v Kalčku na Trubarjevi v LJ, lanenega cenim znamko Crudigno – imajo ga tudi v Hipermarketu Mercator v Šiški, svetlinovega pa cenim samo in samo znamko Primavera ali nekaj podobnega. Tega pa dobim le v Kalčku.

Vitamini? B-complex in Spirulina, malo kombiniram in spreminjam različne kombinacije B vitaminov s še drugimi (folna kislina …), Algea …
Skratka miksam.
Kar še vprašaj.

Za Spirulino slišim prvič,..ali so to alge. Koliko tabletk B – kompleksa pa vzameš na dan??

V glavnem jaz se še malo lovim in poskušam pridobiti čim več informacij. Ne mi zamerit, morda malo neumna vprašanja.

Lp,
Lana

Nehaj se opravičevati Lana. Rada ti svetujem, saj je tudi meni to dobrodošlo, da mi kdo kaj svetuje.
B vitamine jem kvasove, še več pa v obliki tabletk, ki vsebujejo zraven še holin, folno kislino … – imenujejo pa se Stress management. Jaz jih kupim v Bioland trgovini na Celovški.
Spirulina so ene alge – kaj več ne vem.

Daj še ti pridi na sprehodek v soboto – na Rožnik. Beri temo Ajda, Nati

Lana še enkrat.
Da ti prepišem s stekleničke o tistih za katere sem ti prej napisala, da so kvasovi. Imela sem kvasove, pa se mi je “podiralo” po njih, pa sem nehala.
Zdaj imam poleg tistih Stress management še tele: B kompleks vitamini od Natural Wealth. Tudi ti poleg B vitaminov vsebujejo še niacin, pantotensko kislino, biotin, folno kislino. Podobno kot Stress management. Enkrat vzamem tega, drugič drugega. Eno tabletko na dan.
Spirulino pa naj bi trikrat na dan po dve tabletki. Jaz ponavadi dvakrat na dan po dve, enkrat na dan pa tri tabletke Algea. Ja včasih pa kar pozabim. Pa ni panike, sploh. Odkar imam diagnozo jem vse te zadeve, olja, vitamine. Nohti so postali vrhunski, nobenega luščenja več!!!!! Če ne jem redno sezama, dobim bele pikice po nohtih – znak pomanjkanja kalcija. Ne jem mleka v nobeni obliki, zato nadomeščam kalcij s sezamom. Mmmm, zelo dober je na različne načine.

Cav,
Mene zanima zakaj ne jesta mleka. Ali je tako skodljivo. Jaz ga ze v osnvi ne maram, vendar mi s sportmuslimi vcasih zapase, pregresim se tudi, ko si enkratmesecno privoscim cokolesnik, vendar ga imam zelo rada. Upam da mi ne skodi prevec, saj se zaeenkrat pocutim uredu. Je pa res da mi je po mleku ze od majhnega vedno slabo. Rada bi se kaj vec zvedela o vajinem prehranjevanju in koliko upostevata knjigo Judit Graham. Ali jemljeta B12 v obliki inekcij.

Jaz osebno jem zaenkrat vse, mastne hrane pa itak nikoli nisem marala. Glede dodatkov jem svetlinovo olje, ribje olje, B kompleks, Mg tablete, lecitin, matični mleček, med, cvetni prah, ..pa še tablete centravit z vsemi vitamini in minerali. Pojma nimam, če to kaj pomaga, meni se zdi, da ne. Glede na to, da telo dobi dovolj vitaminov, mineralov in snovi, ki jih potrebuje, bi se morala počutiti odlično, ne pa da imam vsake toliko časa probleme z rokami ali pa nogami, glavobole,…

Tako velikih količin, kot jih priporočača Judy G., pa se ne držim. Kakšne diete, dodatke in kaj vse sta še vidve ukrenili v tej smeri.

A kakšna pozna dobrega homeopata?

Lp,
Lana

Jaz ti lahko priporočam mojga homeopata, meni se zdi zelo uredu, ful se ti posveti je zelo prijazen in sploh te zelo pomiri. Ti dam kar številko če boš rabla- 041 757 703- za preglede ga pokličeš od 7-8 zjutraj. Aja ordinacijo ima pa v Ljubljani.

pozdravček

oj!
naj se se jaz oglasim…
jaz sem slisala, da je pomembno pri vseh teh vitminih in medu, da imas tudi pavze. na primer en mesec redne terapije, nato pa malo pavze in nato ponovno.

jaz sedaj jem unicap t… zraven pa laneno in svetlinovo olje.

lep pozdrav vsem

Tisa hvala za številko. Povej mi, pa ta zdravila pomagajo ali imaš tudi injekcije?!

Je že katera bila pri kakšnem bioenergetiku. Kolikor berem na forumu full priporočajo Domanjčiča, do katerega se sicer težko pride ali pa njegove učence. Spravljam se že lep čas, da bi katerega obiskala, pa nekako nimam prave volje. Mogoče med počitnicami.

Lp,
Lana

Ojla Lana
Sm ti pozabla napisat še ime homeopata- Živan Krevel. Jaz sem najprej začela s homeopatskimi zdravili, potem čez tri mesece pa še Rebif.
Zdej ne morem rečt da sem kot nova po h. zdravilih, ampak zdi se mi da je stanje malo boljše- nasploh glede simptomov, pa tudi kakšnega hujšega zagona nisem imela ( samo majhne probleme z nogami, ampak to je bila verjetno reakcija na zdravljenje). Se mi je pa zelo opazno zboljšalo psihično počutje, sej včasih še pride kak dan ko nisem prav najboljše volje( tega so krive tudi lune ha ha), ampak v primerjavi s prej ko sem par mesecev jokala, sem zdaj super.
Glede Domančiča- tudi jaz se mislim naročt pri njemu. Sem slišala( v kliničnemu centru!) da je uspešen tudi pri MS. Kje pa se da dobit njegove učence, samo v Kranjski gori?
pozdravček

Mislim, da delujejo njegovi učenci po celi Sloveniji, eden je tudi v TERMAH ZREČE.
Glede na to, da si se odločila za injekcija..ali si imela pogoste in močne zagone?

Lp,
Lana

En zagon sem imela pred kakimi petimi leti in sicer nisem čutila kožo po levi polovici obraza, pa en košček na jeziku. Približno takrat mi je začelo tudi desno stopalo nagajat- ko sem dolgo časa hodila in sem bila zmatrana ga nisem mogla dobro dvigniti. To mi je trajalo kakšen mesec, ampak takrat se moji zdravnici-splošni- ni zdelo to nič čudnega, tako da je to minilo brez kakih zdravil. Drugač pa se mi dogaja da sem kmalu utrujena, takrat me začne malo ravnotežje zezat-beri se zaletim v kak podboj od vrat- ampak zdaj se moram bol pazit ker rabim tudi roke za se špikat-, včasih se mi tudi malo zavrti, pa včasih malo slabše vidim(sem itak kratkovidna).
Drgač za injekcije me niso nč vprašal al jih sprejmem al ne( no sicer vem da vsako stvar lahko zavrneš), mislila sem da je pač zelo potrebno da dobivam zdravilo. Ti imaš kake injekcije? Kako si dragač?
pozdravček

Pozdravljene!

Kolikor je pogovor starejsi, upam da se katera vidi. Namreč dogaja se mi enak Problem kot Lani.

So se ti lasje popravili Lana?

Hvala,

Dora

New Report

Close