Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza zahvala

zahvala

zivjo!
pred kratkim so mi omenili moznost, da imam MS. kmalu imam MR. sicer pa imam mravljincaste roke, obcasno noge in tezave z mehurjem. nekaj casa nisem mogla nic dvigovati in nisem cutila, ce imam kaj v roki ali ne (cf gumbi, zavezovanje vezalk etc) zdaj je boljse, ampak mravljincaste roke imam ze 6 mesecev in traja in traja…

skratka, blazno me je strah, ampak poskusam odmislit. cez par let sem mislila imeti otroke; imam zahtevno sluzbo in stresno zivljenje, ampak zdaj intenzivno delam na zmanjsanju stresa.

v glavnem: sla sem na forum MS in malo brala, zato se vam vsem zelim zahvaliti za pogovore in pozitivne misli, ker se mi vcasih zazdi, da ni vse crno!

se vam se kaj javim!
lp, prestrasena

Pozdrav belgija.
Sploh ni tako črno, kot se na začetku zdi. Jaz sem na začetku tudi prejokala celo morje solz, mislila sem, da se mi je podrl svet. Pa sploh ni res. Malo porihtaš življenje in svoje misli osredotočiš na dobro in vredno. Pomembna si ti. In tako je dosti lažje.
Domnevam, da sva istih let. Tudi jaz želim enkrat kmalu imeti kakega otročka, pa hiška …
Ti kar sprašuj, tu marsikaj vemo.
LP

zivjo!
hvala za vzpodbudo! stara sem 26 let in je bil pac res sok, da obstaja sum za to bolezen, ker sem bila do zdaj blazno zdrava in sportno aktivna in bla bla bla. ampak tako pac je, se niti ne sprasujem, zakaj jaz, ker nima smisla. vsekakor sem blazno vesela, da obstaja ta forum, ker se mi res zdi, da pomaga.

sicer pa sem se zdaj lotila joge, ki mi sicer ni blazno pisan na kozo, ampak se trudim in jo vsekakor priporocam vsem, ki imate omrtvicene roke oz. jih ne cutite – meni je slo na bolje in recimo spet boljse cutim, kaj drzim v roki in ce sploh akj drzim 😉

smo na vezi in lp

Zanimivo, da nas je večina bila športno aktivnih, zdravo prehranjujočih. Tudi jaz. Zato kar nisem mogla verjeti, da bi bili prvi znaki lahko kaj posebnega. Pa se sploh ne damo. Še vedno lahko živimo NORMALNO. Malce bolj pozorni smo do sebe. Menim pa, da ima vse svoj namen.

Zanimivo, tudi jaz sem se od OŠ naprej redno ukvarjala s športom, predvsem z aerobiko in fitnessom. Torej poanta ni v načinu življenja…?

To, da smo zaradi MS še bolj pozorni do sebe, je pa en velik plus, zato zadeva res ni tako črna, kot zgleda na prvi pogled 😉

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Pridružujem se klepetu in sicer predvsem belgiji. Tudi sama imam zadnje čase kar precej težav z rokami (gumbi, zadrge, vezalke, tipkanje po različnih tipkovnicah,….). Ker si joge trenutno ne morem privoščiti (časovno), me zanima če ima kdo še kakšno idejo kako roke vsaj malo spraviti k sebi. Meni je sicer nevrologinja rekla, da se ne da nič pomagati, ker to traja že predolgo (cca. 1 leto), a sama verjamem, da obstaja način. Morda kakšna ideja????

Pozdrav!

Čau
Jaz bi ti svetovala tibetanske vaje- podobne vaje kot pri jogi-, vzamejo ti malo časa se pa fajn počutiš potem. Jaz sem jih delala kak mesec pol sem za nekaj časa prekinla pa me je kmalu nazaj povleklo, ker sem vidla da se bolš počutim če jih delam. Vela probat res! Najdeš pa jih v knjigi Vrelec mladosti, če jih še ne poznaš.
pozdravček

zivjo!
ja, joga se mi zdi kar pomaga, ampak jaz tudi tezko najdem cas! zdaj 1x na teden hodim na vodeno jogo, ampak je zame definitvno predolgo, ker traja uro in pol ali pa se vec! zato poskusam delat doma zjutraj ali popoldne, vsaj 20 min pa se mi zdi, da je boljse kot nic! ceprav te popolnoma razumem glede casa…
se mi zdi, da pa res znajo pomagati tudi tibetanske vaje, ker jih blazno hvalijo pa cisto preproste so! po moje je najboljse, da jih zacnes delat pa bos videla, ce ti ustrezajo.

sicer pa sem jaz cez vikend plavala pa se mi zdi, da tudi pomaga. najboljsi se tudi meni zdi bazen na difu, ampak je cez poletje zaprt. sem pa ze veckrat slisala, da je v redu tudi olimpijski bazen v kranju, a sama se nisem uspela it.

tudi jaz imam ze 7 mesecev te tezave s prsti in vmes se je stanje bistveno poslabsalo, zdaj spet boljse, ampak ko sem pod stresom/zalostna spet navzdol… v pon. imam MR in me je kar strah… ampak se ne dam!

pa se to! trvl, kako te pa prsti ovirajo pri voznji? meni je namrec na dolge razdalje kar naporno!

hvala vsem in lp, V

Danes, po tej vročini prevozila že 170km in se mi zdi, da me bo pobralo. Roke bolijo, zdi se da mi jih bo razneslo. Pomaga če jih dan pod ledeno vodo. In tolažim se, da bo tudi to minilo. Bom pa definitivno kupila Vrelec mladost, pa da vidim. Hvala za nasvet,
V

New Report

Close