Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza nov bolnik!

nov bolnik!

dan !

sm na nou odrkrit bolnik z ms pa bi bil ful vesel ce bi lahk navezu stike z predvsem mladimi z MS. mam 22 let in veste najbrz ze sami da je to velik sok, se posebi za nas mlade… lp

Smrk

Pozdravljen Smrkec!

…ja te čisto razumem, to je res velik šok. Meni so postavli diagnozo pri 26-ih- lansko leto. Sama sem kar nekaj časa rabila da sm pršla k sebi, morda še preveč- kar nekaj mesecev sm vsak dan jokala dokler ni zmankalo zalog solz, pa ni to nikamor peljalo. Morda mi je bilo še toliko hujše ker sm vedno ko sem hodila po pregledih sumila na to bolezen in se jo grozljivo bala. Hvala bogu da imam ob sebi tako pozitivne ljudi in to mi zelo pomaga.

No lahko ti povem da se čez nekaj časa navadiš oz. pomiriš z diagnozo, jaz sem prišla na stare tirnice.

Kolko časa pa že imaš diagnozo in kakšne težave? Imaš kakšna zdravila?

Lep pozdrav & veliko lepega želim.

diag. mam recmo slab mesec,to pa je biu sok ja….
Mal me vid daje pa mraulince mam tko po celm telesu, drgac sm pa recmo kr good, kar je pa najhuje, da je to se moja sluzba povrh!Tko da mam teh bolezni ze cez glavo dost.

Pa tut druzbo mam u bedu, pa se brez dekleta, tko da se se ovim mal okrog….

U cetrtek grem k nevrologinji da mi predpise terapijo pa bomo videli kaj bo z mano…

Kaj pa ti?A jemles kaj al kako ?

Enako ti zelim!!!

Tudi sama sem v postopku preiskav za MS pa me zanima katera preiskava ti je potrdila diagnozo MRI ali puncija. Mene je punkcije strah, povej ali si imel kakšne težave – glavobole po punkciji in koliko časa si bil v bolnici. Tudi sama imam mravljince po rokah in nogah, pa meglen vid na enem očesu, drugo oko mi pa stalno trza in imam občutek, da mi ga vleče skupaj.

DAN!

MS i more potrdit oboje ni zadost sam mri al pa sam punkcija likvorja.Glava te boli skor tedn po punkciji, usaj mene je.Tezave imava pa zal podobne, jst imam meglen vid na eno oko in mravlince po celem telesu, tko da je kr apn tole.

Upajmo da nimas tegale sranja!

sej bo.

Ce pa kej rabs se pa kr obrn na nas….

Smrk

Ahoj

Jst si dajem injekcije Rebifa. Na začetku sem imela kar močne stranske učinke- gripozne znake zdaj se je to malo umirilo ma vseeno se še kdaj pokazejo. Drgač pa se zdravim tudi pri homeopatu- zaenkrat mi je pozdravil prehlade, prej sem bila kar naprej prehlajena kar pa ni ugodno za MS, in vnetje mehurja. No pa tudi drgač se mi zdi da sem kar uredu(trkam na les).

A ti delaš v bolnišnici na nevrološkem oddelku?

LP

Jaz sem se tudi grozljivo bala punkcije, ker povsod sem slišala da zelo boli.
Pa ni res, mene ni popolnoma nič bolelo, samo čutila sem da imam eno iglo notri, in to je tudi vse. Čisto zlahka sem to preživela, pa imam drugač zelo nizek prag za bolečino.
Jaz po punkciji nisem imela glavobolov sem bila pa še kake tri tedne vsa čudna, kot bi bila malo pijana.
A tebi bojo delali punkcijo v bolnici? Meni so jo kar tam v sprejemni ambulanti pol sem šla pa po štirih urah ležanja domov.

Želim ti veliko poguma
LP

Meni punkcija sploh ni bila problematična. Pomembno je, da po punkciji vsaj 4 do 8 ur ne dviguješ glave. Torej ležiš. In potem še par dni tudi intenzivno počivaš.
Ti Smrk, ali boš vzel injekcije?

Jaz sem naročena za punkcijo na nevrološki kliniki, so rekli da bom teden dni noter , ker imam lahko hudo rekcijo in da bom morala 24 ur po punkciji nepremično ležati, nič vstati, tudi za WC ne. Čisto so me prestrašili. Ne vem zakaj teden dni hospitalizacije, ker sem vse ostale preizkave že opravila. Na MRI so nekaj našli, ampak očitno ne dovolj in je potrebna še punkcija. Upam, da bo tako kot pri tebi. Kdaj si potem dobila izvide?

Jat sem po punkciji nepremično ležala okrog 8 ur. Potem pa je bila že nuja za na stranišče. Nato sem še kake 3 ure leže čakala na rešilca, ki me je leže odpeljal domov. Doma pa sem takoj šla v posteljo. Glavobola ni bilo nobenega. Se je splačalo ubogati zdravnike. Si pa cel izčrpan, zato je zelo pomembno mirovanje, počivanje … Drugače se pa nimaš česa bati. Čim bolj boš mirna in sproščena, tem lažje in tem manj neprijetno bo vse skupaj.
Izvidi so bili precej pozno, en mesec. Vendar je bil glavni razlog za to čas počitnic in je veliko zaposlenih na dopustu …
Menim, da bi bilo res pametno ostati kak dan v bolnici. Tako bo manj možnosti, da vstajaš in “brkljaš”. Če ti je pa to zelo zelo neprijetna stvar in boš zaradi tega slabe volje, se počutila grozno …, pa pojdi domov in počivaj. Jaz sem bila na bolniški že itak zaradi zagona. V bolnici pa je bila gužva, zato sem doma čakala na prostor, da so mi potem še druge preiskave naredili.
Kar vprašaj karkoli. Vsi ti bomo radi svetovali, te usmerili. Izkušnje imamo.

Ne delam na urgenci.Amak sej ves kmal spoznas vse cel kc.upam da bos cool…!!!!!!

Ja ce mi ne ostane druzga bom, pa ceprou jih neb najraj!
Bom vidu na pregledu kva bo.

Ja a so ti potrdili diagnozo? Zadnjič si mi še rekel, da zdravniki še ne vedo natančno.

…slišala sem da se dosti folka brani teh injekcij. A maja drgač kake hujše stranske učinke kot so gripozni?

Jaz sem brez injekcij. Sem pa na homeopatskih zdravilih, hodim k akupunkturistu, prehrano sem spremenila, jem med, matični mleček, cvetni prah, B vitamine…

Hvala za vsa pojasnila, res mi bo lažje na l.p. Tudi sama sem naročena k homeopatu (Krevel), pa me zanima kakšna zdravila si ti dobila in kako jih ješ, saj verjetno mi bo dal vsa navodila. Naročena sem tudi za Domančiča, ali imaš kaj izkušenj s tem? Zanima me, kako si spremenila prehrano, sama jem veliko sadja in zelenjave, mandlje, največ dvakrat tedensko puranje meso, nič salam, pa en probiotični jogurt in malo sira dnevno, čeprav mleko odsvetujejo, pa vitamine A,D,E,C,B, svetlinovo olje, Q10. Ne vem, vse se vrti samo še okrog moje bolezni, čeprav še ni potrjena, ampak težave so tu in jih je potrebno odpravljati.

Manca, nič hudega, če zbiraš informacije, se pogovarjaš z določenimi večinoma o bolezni. Pomembno je le, da se ne sekiraš, saj si tako prav nič ne koristiš. Škodiš pa prav fino.
Homeopatija: eno malo malo zrnce na dan. Da homeopatija maksimalno oz. optimalno deluje, je potrebno izločiti kamilico, meto, mentol, eterična olja, evkaliptus… Torej menjava zobne paste, gelov za tuširanje, krem…
Pa pol ure pred in po zaužitju zrnca ne piješ niti ne ješ ničesar.
Sama sem tudi spremenila prehrano. Mleko popolnoma izločila, gluten popolnoma izločila, od mesa jem le konjsko, ribe. Uživam olje: laneno, svetlinovo. Mandlje tudi jem, sončnična semena, lanena semena, bučna semena. Avokado, sok rdeče pese, med+matični mleček+cvetni prah+propolis. Pa še ogromno drugega. Sadje, zelenjava…
K Domančiču se naročam že celo večnost, kadar pa pokličem, je polno in mi naročijo, naj pokličem čez kak teden.
Bom šla. Enkrat.

Pa kaj pomaga?

eno oznako G pa se neki pise tm, sej sm reku da mam u cet nevrologa pa bo povedu kako pa kaj.

Manca ne vem ali si že opravila punkcijo ali ne, morda si ravno sedaj kje v bolnici. Tvoje pisanje me je pritegnilo ker se bila sama pred letom dni na istem kot si ti sedaj.

Nekaj pa me zanima – praviš da ti je MR nekaj pokazala – so bile to lezije ali kaj drugega – so ti vsaj povedali kaj ti je pokazalo. Namreč meni je tudi nekaj pokazalo pa so rekli da je to MS. Spet komu drugemu nekaj pokaže pa pravijo, da to ni dovolj da potrebujejo še druge izvide.

Prav zanima me koliko in kaj mora pokazati na MR, da to tretirajo kot MS.

Javi se kaj kako ti gre

PS za vse ki bi želeli opraviti MR imam datum v maju – jaz ne grem ker so mi MR opravili pred kratkim ko sem bila hospitalizirana.

Odstopim datum ker vem kako dolga je čakala doba (sama sem se naročila pred 5 meseci).

New Report

Close