Najdi forum

Imam sina starega 12let,ki še vedno in vsako noč včasih tudi po 2x zmoči posteljo. Hodila sva k psihologinji pa ni nič boljše. Kako naj mu pomagam?

Silva,

o močenju je že kar nekaj napisanega na forumu. Če prav razumem ni bil vaš sin nikoli čist za lulanje. Potrebno je dogovoriti se s šolskim zdravnikom, da se opravijo pregledi ali morebiti ne gre za organske težave. Če ste že, poskusite še enkrat.
Karkoli drugega vam težko napišem. Prav tako ne vidim smisla, da vam pišem o morebitnih psihosocialnih razlogih saj nič ne vem o vašem fantu, njegovem razvoju, posebnostih, načinu odzivanja ali čemerkoli, kar bi lahko kazalo na težavo, ki morebiti sproža tovrstno vedenje.
To, kar lahko rečem je le, da pazite, da se težava ne poveže dodtno še s čustvenimi stiskami, ki bi potem, ko bi bil npr. organski razlog odpravljen same vzdrževale to vedenje. Torej naj ne prejema negativnih sporočil in podobnih informacij o sebi, ki sprožajo slabo vest ali slabe občutke o sebi. Pomagajte mu, podpirajte ga, pogovarjajte se in še naprej iščite pomoč. Mogoče še pri drugem psihologu, če pri prvem pravih razlogov za fantove težave niste našli.

Lep pozdrav
Francka

Še enkrat. O tem problemu je na različnih forumih že precej napisanega.

1. Sama sem močila posteljo do 8 let, moj sin do 9,5, ko je prehlajen do 12 leta.

2. Veliko veliko potrpežljivosti. Nobenih pohval če je suh, nobene graje, če je moker.

3. Pri 8 je bil sin en dan na pediatrični kliniki (Ul. Stare pravde). potem je dobil ene hormonske kapljica, po strogih navodilih jemanja je bil pri 9, 5 praktično suh. Do takrat je bil moker cca 4 x na eden. Ko je bil majši je bil moker tudi 2x na noč. Podnevi je bil suh pri 2, 5 letih. Ponoči me ni nikoli zbudil, da bi ga morala preobleči, ampak je zelo zelo trdno spal.

4. Pri starosti 11 let je našteval svoje hibe in je mokrenje navedel kot št.1 čeprav je s fiziološkega stališča ta malenkostna proti neki drugi. Samo psihično, ga je pa grozno držala.

5. Urnik: Če se da po 18 uri nobene pijače, nobene hrane. Nič glaziranih pijač, diuretiki npr. Cedevita samo dopoldne,… Pol ure pred spanjem enkrat na stranišče potem pa še enkrat tik pred spanjem. čČoveka ne sme ponoči zebsti.

6. Če je bil moker sem mu ponoči vedno preoblekla posteljo (imel je narejeno kot v bolnicah- torej pod ledvenim delom dvojno, pod tem plastiko). Zjutraj pa sploh preoblačenje postelje. ( posteljnino smo prali vsak dan z belim, modrim, rdečim perilom, da nam ni kopalnica smrdela),….

lp ANA

New Report

Close