Najdi forum

Kdo vse so otroci s posebnimi potrebami?

Ali je dandanes res že vsak malce bolj težaven otrok otrok s posebnimi potrebami? Čim je en problemček pri vzgoji, pa ga že klasificirate kot otroka s posebnimi potrebami. Še pred 16 leti temu ni bilo tako. Jaz sem bil kar precej naglušen, pa v OŠ nisem imel statusa učenca s posebnimi potrebami. Ta status sem dobil šele kasneje, ko sem zaradi bolezni oglušel in je bila moja gluhota že takšna, da nisem več mogel spremljati pouka brez prilagoditev, čeprav je na mojih izvidih že prej pisalo hypacusis gradis gravis dex (težka naglušnost), ki jo danes štejemo skoraj že k gluhoti.

Alex,

Ne vem, kaj razumete pod pojmom »težaven otrok«. Za vsako »pasjo figo« komisije za usmerjanje ne določijo statusa otroka s PP – torej tudi za »en problemček« pri vzgoji ne.

Otroci s PP so otroci, ki imajo različne govorno- jezikovne, motorične, percpetivne (gluhi in naglušni, slepi in slabovidni) motnje, ali motnje v duševnem razvoju. Status otrok s PP imajo tudi nadarjeni otroci ali dolgotrajno bolno otroci.

Alex , se pa strinjam z vami – časi (pa tudi stališče družbe in medicina) se spreminjajo.
Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close