Najdi forum

Vključitev v redni vrtec in šolo

V okviru projekta sprejemanja in spoznavanja drugačnosti KORAK K SONČKU, ki ga Zveza Sonček že deseto leto ob sodelovanju Zavoda za šolstvo RS izvaja v rednih vrtcih in šolah kot obliko podpore večjemu vključevanju otrok s posebnimi potrebami, organiziramo samopomočno skupino staršev otrok, ki so že vključeni ali o tem razmišljajo.

Zaradi številnih vprašanj staršev, nejasnosti ter zadreg pri odkočitvi, prenosa informacij in povezovanja pri izvedbenih programih ter predlogih Ministrstvu in Zavodu za šolstvo ter posameznim vrtcem in šolam, vabimo vse zainteresirane starše, da nas pokličete, nam pišete in sporočite svoje izkušnje, vprašanja in predloge.

Žal je uspešna vključitev kljub sprejeti zakonodaji še vedno preveč odvisna od osveščenosti staršev, od poznavanja postopkov in pripravljenosti ljudi, ki v različnih vlogah o tem odločajo. Nekaj kar je bilo v enem kraju Slovenije izpeljano brez problema, drugje sploh ni možno. Kot da nismo v isti državi.

Zato smo se odločili, da vse zainteresirane starše in tudi strokovne delavce povežemo in jim omogočimo pridobiti čim več vedenja, kako se najprej primerno odločiti in nato svojo odločitev tudi izpeljati. To pravzaprav delamo že vrsto let, a staršev, ki se za to pot odločajo je vse več in s tem tudi individualnih problemov.

Marija Božič, vodja izobraževanja in svetovanja
Zveza Sonček, Rožanska ul.2, 1000 Ljubljana
01 565 55 45, 041 770 683
[email protected]

Naš Tim ima CP, je v prvem razredu devetletke in zelo zadovoljen. Jaz tudi.

Pozdrav! Dunja

New Report

Close