Najdi forum

Sin ima diskinetični sindrom, choreoathetosis. Star je sedem mesecev, ne prijema, roke ima večinoma stisnjene v pest, ne sedi, prevali se iz trebuha na hrbet. Zanima me, ali ima sploh kakšne možnosti, da bo sam hodil. Kaj ta sindrom sploh pomeni.

Za odgovor se zahvaljujem.

Mateja

Mateja,

Chorea (ali horea) je bolezen bazalnih ganglijev,ki se kaže s sunkovitimi, nekoodiniranimi zgibki telesa in gimasiranjem obraznih mišic. Athetosis (atetoza) pa so počasni, nesmotrni in nehotni gibi zlasti rok in nog (dlani in stopala, s prekomerno fleksijo, ekstenzijo in torzijo.

Choreoathetosis je motnja gibanja, ki se izraža v nekoordiniranih, sunkovitih, nesmotrnih gibih rok, pogosto z zelo spremenljivo napetostjo mišic (mišični tonus), ki se nenehno spreminja iz ohlapnosti v napetost. Je oblika cerebralne paralize, ki pogosto nastane zaradi poškodbe srednjega dela možganov – bazalnih ganglijev.

Več informacij na:

>http://www.zveza-soncek.si/Struktura_zveze.htmhttp://www.wemove.org/choreathetosis/

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Imam 15 mesečno hči z diskinetičnim sindromom. Kolikor je meni nevrolog razložil diskinetični sindrom ni oblika cerebralne paralize, niti ni poškodba možganov. mimogrede MR glave je bil pri hčerki normalen. Je pa nevrolog rekel, da obstajajo neki vitamini. Ker pa imamo kontrolo čez en mesec me zanima kako ti vitamini delujejo, ali zgibki popolnoma izginejo ali le delno?

Frika, tole bo bolj vprašanje za Tanč.
http://med.over.net/forum5/list.php?46

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close