Najdi forum

Sin ima problem z zatikanjem pri trdih soglasnikih in vseh samoglasnikih. Star je 5,5. Hodiva k logopedinji zaradi izgovorjave č,š,ž. Pravi, da dobro napreduje, da pa ne more ona odpraviti napake zatikanja. Poskuša ga umiriti, da govori počasneje. Svetovala mi je naj se sama odločim ali bova poskusila še pri psihologu.
Obračam se na vas, da slišim še vaše mnenje. Razmišljam tudi kam se naj obrnem po pomoč. Ali bi bil Center za sluh in govor v MB primerna ustanova ali kaj mi priporočate?

Logopedinja se res trudi, bojim pa se kaj bo z vstopom v šolo, če bo imel takšne probleme. Mislim, da ne bo kaj dosti razumevanja pri učiteljih kaj šele pri otrocih. Srčno upam, da se motim glede tega.

Prosim za pomoč.

Solzica,

glede na to, da je zatikanje prisotno že dalj časa in se pojavlja tudi pri samoglasnikih, bi vam svetovala obisk pri logopedu, ki se bolj specialno ukvarja z jecljanjem. Potreben pa bo tudi pregled pri psihologu.

Center za sluh in govor Maribor je dobra izbira – tam sta dve dobri logopedinji, ki imata bogate izkušnje z zatikanjem; opravite pa lahko tudi psihološki pregled.
Na Center za sluh in govor se lahko naročite na številki: 02/ 2285346 ali 2285349, za logopedsko terapijo in psihološke preglede potrebujete delovni nalog, ki ga izda otrokov pediater.
Lep pozdrav, Petra

Pošlji oblikovano (15-01-04 22:22)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Iskreno se zahvaljujem za pomoč. Upam, da bova s sinom rešila težavo.

New Report

Close