Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina boleča peta 2.

boleča peta 2.

Zahvaljujem se vam za odgovor, rada pa bi vam povedala, da sem peto že slikala. In sicer, rentgenolog je napravil eno sliko, iz katere je zdravnik razbral ravno to, da tega izrastka ni videti.
Njegova zadnja domneva temelji na sumu, da sem si verjetno poškodovala pokostnico, ta poškodba pa se zdravi dolgo časa.

Tisto, kar pa mene skrbi in moti, pa je dejstvo, da me peta in zadnja dva dneva tudi gleženj čedalje bolj bolita. Če bi bila to stara poškodba (približno pol leta), bi me bolelo manj, ne pa bolj.
Moram omeniti tudi naslednje, Pred letom ali malo več, me je enako bolela tudi desna peta, le, da bolj na sredini. Po nekaj tednih me je sama od sebe prenehala boleti.

Ravno tako imam že zelo dolgo probleme s koleni. V desni nogi mi kost pod kolenom štrli bolj ven, kot v levi nogi Opažam, da se tudi to počasi poslabšuje. Včasih me koleno tako boli, da imam občutek, da se mi bo izpahnil sam od sebe,(pri 15. ali 16. sem imela izpah na obeh kolenih hkrati, po nekaj dnevnem ležanju mi je oteklina na kolenih splahnela in to je bilo vse) Od takrat me kolena bolijo, včasih bolj, drugič manj. Vedno pa čutim da niso uporabna za klečanje in podobno. Nekajkrat me je v desnem kolenu tudi močno zbodlo. Vendar te bolečine so le občasne in ne trajajo dalj časa.

Mimogrede, stara sem 38 let, mati treh otrok in hodim v službo.
Čisto nazadnje pa naj povem še to, s čimer pa sem se morala že sprijazniti, kakor mi je svetoval moj zdravnik.
Nekako po prvem porodu, pred 17. leti, me je začelo boleti v križu,od takrat pa bolečina praktično ne mine. Če se pripognem in ostanem nekaj sekund pripognjena, se ne morem več poravnati brez hude bolečine v spodnjem delu hrbtenice. Ta del me tudi peče. Včasih težko ustanem iz postelje in potrebujem nekaj časa, da se zravnam. Na trebuhu ne smem ležati ali bog ne daj zaspati. Potem brez pomoči ne gre več.

Lani sem hodila tudi na fizioterapijo, kjer mi je ultrazvok pomagal pri borsitisu, (ne vem, če sem napisala prav, a vi boste že vedeli za kaj gre.) Vsaj teh bolečin v stegnu sem se iznebila.

Vmes sem bila tudi na preventivnem pregledu, kjer so naredili tudi laboratorijske preiskave. Vse je bilo bp, razen nekoliko povečane ščitnice, kar naj bi bil davek treh nosečnosti.

Navajena sem že bolečin, vendar me je sedaj čedalje bolj strah, kaj me še čaka. Vse to se vleče že mnogo let, zdravnik pa mi svetuje le telovadbo, ki se je pa pri svojem prenatrpanem urniku le redko lahko privoščim.
Upam, da nisem bila predolga, da mi boste lahko vseeno ponovno odgovorili, saj bi mi mnenje, pa čeprav le teoretično možno, saj na daljavo pač ne gre drugače, še drugega zdravnika zelo prav prišlo.
Zanima me namreč, ali bom morala vse te križe nositi do konca svojih dni, ali se da kaj ukreniti.

Spoštovani!

Našteli ste kar precej stvari, ki vam očitno močno grenijo življenje. Na žalost tudi jaz za te stvari ne poznam nič boljših nasvetov, kot zdravniki, s katerimi ste prišli v stik doslej. Verjetno vam drugega kot lajšanja težav ob izbruhih le-teh in koliko toliko stoično prenašanje in optimističen pogled naprej ne preostane.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close