Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Alergija

Alergija

Lep pozdrav!

Zelo rada prebiram vaše strani, saj se vedno najde odgovor na kakšno tudi moje vprašanje in priznati moram, da se poslužujem kar precej nasvetov. Prav zares pohvala avtorjem teh strani – odločina ideja in seveda prav posebna hvala zdravnikom in ostalim sodelavcem, ki se trudite odgovoriti na naša vprašanja.

Tokrat bi vas prosila za nasvet v zvezi z alergijo. Že nekaj let nazaj me je v zimskem času, predvsem od meseca oktobra pa tja do marca, mučilo solzenje oči, smrkanje in kihanje. Pred dvema letoma sem obliskala svojo zdravnico, ki me je testirala in ugotovljena je bila minimalna alergija na pršico. Dobila sem tablete Claritine in jih občasno uporabjala. V lanskem mesecu septembru pa sem začutila drugačne težave. Najprej sem pričela kašljati, nato me je začelo dušiti. Kašelj se je stopnjeval že tako daleč, da nisem mogla niti govoriti, da poleg ne bi še kašljala. Potem so mi zatekle veke na očeh in okrog oči sem dobila rdeče, pekoče in srbeče kolobarje. Spet sem obiskala zdravnika. Rekel mi je, da je razlogov za alergijo sicer ogromno, da pa so mi testi izpred dveh let pokazali le minimalno alergijo na pršico. Rekel je, da v našem mestu žal testiramo bolnike le z 20 alergeni, kar pa je premalo, in da naj se potrudim sama ugotoviti, na kaj sem alergična. Predpisal mi je injekcije Flosteron in mi rekel, da ko bom začutila, da se mi stanje slabša, da naj kar pridem po injekcijo, saj dokler mi injekcije primejo, mi lahko težave blažijo. Mene pa vseeno zanima, ali ne bi bilo bolje, da bi me poslal kam drugam, npr. v Maribor, na Golnik ali na Bled, kjer delajo teste z več alergeni. Dvomim namreč, da so te injekcije edina in najboljša rešitev mojih težav. Predvsem pa se bojim kaj bo, ko mi injekcije več ne bodo prijele, oz. jih bom potrebovala bolj pogosto. Do zdaj sem jih prejela 5, v začetku na mesec dni, sedaj že na tri tedne s tem, da bi jih včasih potrebovala že po dveh tednih.
Kaj menite o tem Vi?

Prisčen pozdrav

Lena

Spoštovani!

Na žalost za tako specifično vprašanje nisem strokovno najbolje podkovan. Po znakih, opisani v začetku vašega sporočila, sodeč, pa mislim, da utegnete imeti tudi alergijsko astmo, ki se jo da blažiti s številnimi drugimi preparati. Nič ne pišete, kateri vaš zdravnik vam predpisuje ta zdravila in od kod ste.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Hvala za odgovor. Živim v Murski Soboti, zdravila in zdravljenje pa mi predpisuje zdravnik Pljučnega oddelka v zdravstvenem domu v domačem mestu. Ne bi ga rada imenovala, ker ne želim, da bi dobil občutek, da dvomim v njegovo strokovnost, je pa res, da je zelo dobro slišati menje še kakšnega drugega strokovnjaka – zdravnika. Na podlagi vašega odgovora bom pa ob naslednjem obisku pri njem vseeno zbrala pogum in vprašala, ali se morda da moja težava rešiti še kako drugače, in upam, da mi bo pomagal.
Še enkrat najlepša hvala za odgovor in lep dan vam želim.

Lena

Spoštovani!

Razumem vašo zaskrbljenost in seveda tudi nesigurnost mnenja brez podrobnejših podatkov in pregledov ter preiskav, ki vam jih lahko opravi vaš pulmolog. Na določene preiskave vas lahko pošlje tudi vaš osebni zdravnik. Z vsakim od njih pa se imate pravico pogovoriti o svojih pričakovanjih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close