Najdi forum

SINUSI

Najprej vas prav lepo pozdravljam!

Že včeraj sem vam poslala pismo z isto vsebino, vendar očitno ni prišlo do vas, zato se še danes enkrat obračam na vas.
Pri sinu, starem pet let sem pred dobrimi tremi meseci opazila težko dihanje skozi nos (čeprav ni bil prehlajen) in smrčanje pri spanju. To sem omenila njegovi zdravnici, ki mu je pregledala še mandlje in ugotovila, da ima tudi te velike. Dala mi je napotnico za ušesni oddelek, da naj mu pregledajo sinuse (polipe), ker so verjetno povečani in da se bodo tam odločili, ali ga bo potrebno operirati. Omenila mi je tudi, da ima verjetno sin nagnjenost k mutacijam. Kaj to pomeni?
In drugo vprašanje, ki me zelo muči. Sin je bil do sedaj zelo malo bolan, ni imel problemov ne z anginami, ne z bronhitisi in me zanima, če je potrebno do mu operirajo sinuse, ker ima le težave z dihanjem? Ne bi ga rada dala operirati, če to res ni nujno potrebno! Naj omenim še, da se mu tudi pri govoru sliši, da “govori na nos”.

Že vnaprej se vam najlepše zahvaljujem za odgovor in vam želim, da še naprej uspešno vodite te super strani!

Spoštovani!

Zelo verjetno gre pri vašem otroku za povečano žrelnico, to je podobno kot mandeljna med usti in žrelom podobno tkivo v žrelu ob vhodu v nosne hodnike in evstahijevo cev. Kadar je povečana žrelnica (navadno zaradi kroničnih vnetij), pride do omenjenih težav. Vzrok je seveda lahko tudi v nosnih polipih (kronično spremenjena sluznica) ali v nepravilno ukrivljenem nosnem pretinu. Operacija je v takih primerih idealna rešitev.

Kaj je zdravnica menila z mutacijami, ne bi vedel, možno pa je da je omenila, da bo začel mutirati – spreminjati glas.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Res najlepša hvala za vaš odgovor, zelo veliko ste mi pomagali, da se bom znala pravilno odločiti.

Danes, ko sem prebirala vaš odgovor se ugotovila, da sem očitno narobe napisala eno besedo – mutacija, morala pa bi napisati vegetacija (nagnjenost k vegetacijam-vsaj mislim, da mi je zdravnica omenila to besedo, mutacije pa čisto sigurno ne – ne vem kako sem prišla na to besedo). Prosim, če mi veste kaj povedati o tem?!

Spoštovani!

Pri vegetacijah gre za naslednji pojav: zaradi pogostih, ponavljajočih ali kroničnih vnetij v področju nosu, sinusov in žrela se povečajo bezgavke, ki jih je v tem področju veliko in njihov izgled je kot nekakšne spužve – vegetacije. To najlaže vidite, če ima kdo kronično povečane mandeljne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close