Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Želodec

Želodec

Dober dan!
Zanima me ali si z namernim bruhanjem hudo pokvariš prebavni trakt in s tem tudi želodec? Namreč dogaja se mi da ko pojem hrano že čez 2 min “pride” ta nazaj. Že štiri leta neredno-ne vsak dan
bruham(namerno) in kdajpakdaj vzamem odvajalne tablete pa to ne zato ker bi imela prehranjevalne motnje. Vem da to ni zdravo,zanimajo me predvsem negativne posledice tega početja.Na gastroskopijo ne želim iti, tablete pa mi tudi ne pomagajo kaj dosti(rupurut,rutacid..)

hvala za odgovore

Draga Maja!

Kot kaže, da imaš resne težave sam s sabo. Opisuješ bulimijo, zato se čim prej obišči svojega zdravnika ali pa psihiatra. Bruhanje in uživanje odvajal je samo ena izmed zunanjih podob tvojih notranjih stisk. Po internetu ti žal ne morem svetovati.

Neposredne posledice so seveda malenkostne v primerjavi s škodo, ki ti to stanje pušča v osebnosti. Verjetno ob tem tudi hujšaš, ali pa si shujšala in se ne zrediš. Če bi vztrajno hujšala, seveda lahko izgubiš menstruacijo, zaustavi se ti spolni razvoj in v nekaterih primerih se to lahko konča s popolno shiranostjo, ki lahko vodi tudi v smrt.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close