Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Sestre isto noseče …

Sestre isto noseče …

Bolj ko prebiram forume … bolj ko se pogovarjam okrog … bolj ugotavljam, da ni taka redkost da imajo sestre dojenčke istočasno … Ne vem. Ko sem izvedela, da je tudi moja sestra noseča in da sva v bistvu noseče skoraj isto (ona ima rok dva dni za mano) sem si mislila … pa to ne more biti res … Kako naključje!!!! In sem si mislila … hah … to pa ni kar tako. Pol pa prvič … na Nuhalni svetlini nam dohtarca pove, da je imela ravno pred kratkim tam na pregledu dvojčice, ki sta bile ravno tako isto noseče … … … Pol se pogovarjam okoli, pa ugotavljam, da ravno tako je veliko sester ki so imele zelo blizu dojenčke … sestre ali pa sestrične … Sedaj berem malo bolj spodaj post od Ebole in spet … sta s sestro skoraj isto … In zdaj mi daje misliti … a je to res zgolj naključje???? Ali kaj???

A pozna kdo kakega znanstvenmika, da bi kaj preučil to zadevo? :)))))) ;)))) Meni je namreč nadvse zanimivo … :)))

LP, Bgv

MOram priznat, da ti to ful zavidam! Lepo je, če imaš nekoga, ki ti je blizu in je istočasno noseč, kot ti! Pa naj gre to za sestro, kot v tvojem primeru, ali pa za najboljšo prijateljico, sestrično…
Jaz pa nimam nikogar… No, saj se malo hecam! Imam fanta, ki mi stoji ob strani ter prijateljice (ne noseče), ampak to vseeno ni isto!!!

Kako pa vama je to s sestro ratalo? A ste vedli drug za drugega prej, ko ste načrtovali? Vajini starši so pa morali biti zelo veseli, ko so zvedeli, kaj? A sta jim skupaj povedale? A sem preveč radovedna?

Drugače pa poznam dva primera, ko imata sestri otročke narazen par dni, pa še nekaj, ko je narazen par mesecev.

Kaj pa vem, če so ta naključja ali ne? Ampak po drugi strani, pa niti ni tako nenavadno, sploh če ni med sestrami prevelike razlike v letih. Pri sestričnah pa je še večja možnost, da je bolj blizu, ker jih je toliko več. Pač smo podobne generacije in enkrat pride čas, ko imamo otroke. Ker imam jaz veliko sestričen, nas je kar veliko, ki smo rodile v roku enega leta. Pa v istem letu, kot sem se rodila jaz, so se še tri druge sestrične.

Ampak z sestrami pa nimam te sreče. Smo 4 in mislim, da bo med otročki kar velika razlika. Prva ima že 7 in 8 let, potem sem jaz, ostali dve pa mislim, da še sploh ne računata na to. He, imam pa zato veliko oblekic od prve. Če bi pa imele skupaj, pa jih ne bi mogla. Torej plus. 🙂

Ja … saj je res luštno … in ker sva res tako blizu noseče se pol primerjava … Katera ima večji trebuh … pa katera se je bolj zredila … pa seveda gledamo znake ena na drugi … Luštno je bilo tudi, ker sva obe v nedeljo v bistvu prvič fejst začutile pikice (v nedeljo zvečer) pa tudi naši vrli očkoti … :))))) Ja … je res luštno, da imaš nekoga tako …

Lp, Bgv

Kako je ratalo? He he … dobro vprašanje … V bistvu ne ena ne druga nisva delale načrtno na tem … ampak je bila bolj varjanta … če rata rata … Je pa res, da imava od vedno menstruacijo istočasno (mogoče kak dan razlike), tako da imava zgleda tudi ovulacijo tam tam … In tisti mesec ko je bil pravi čas zgleda, da je bilo ponoči precej aktivno … in se je primlo … Kako je ratalo ti ne znam povedat, ker midva z mojim nisva načrtovala še otročka (v bistvu sem jaz ravno pustila tablete in sva imela namen delat bolj konkretno na otročku letos) … sestra je pa ravno lani v enem takem času imela abrazijo in je začenjala počasi spet delat na temo otročka … vendar spet ne načrtno … :)))))
S starši je pa bilo zelo zanimivo. V bistvu ravno takrat, ko sva imele za dobiti manstruacijo so bili oni na potovanju na Portugalskem. Za sestro sovedeli, da zamuja (ker živijo skupaj) in je seveda mama vsakodnevno klicarila sestro kako je in zanjo so zvedli po telefonu … Jaz pa … v bistvu so se vrnili nazaj ob 2h zjutraj … in jaz sem jih pričakala doma … in ko smo se pozdravili in to sem jima rekla: “Vesta že, da bosta postala nona in nono … vendar ne vesta še, da bosta postala dvakrat!” :)))) In seveda … najprej očke ven … in seveda veliko veselje, sreča in solze … in čez par minut … šok … :))))) Sedaj so pa že vsi čist v luftu … :)))))))))

Lp, Bgv

Zanimivo, res zanimivo! Skoraj neverjetno, a ne! Malo ti pa res zavidam! Čeprav sama nimam sestre, da bi to lahko delile, imam pa brata, ki pa zaenkrat še ne načrtuje družine!
Povej, Bugnavilea, a si ti v službi ali pišeš od doma! Zato namreč, ker se jaz že kar malo krivo počutim, ker sem v službi in potem cel dan visim na netu!

:))) Jana … nič se ne počuti krive, saj se tudi jaz oglašam iz službe. Doma namreč nimam neta … :(((( (ali pa še bolje da ga nimam, ker čene bi cele večere preživela za računalnikom) :))) Se pa nas verjetno kar večina oglaša iz službe.

Lp, Bgv

Iz mojega kraja sta bili dve sestri tudi skupaj, rodili nekaj dni narazen.

Pri starejši je bil to tretji in nenačrtovan otrok, pri tamamli pa prvi. Verjetno načrtovan.

Prav lušno jih je videti.

Hm, zanimivo res. Verjetno mora bit res fajn, ko se vse med sabo pomenta in pokomentirata. Moja sestra je šele 13 stara 🙂 tko da še neki let nč ne bo :)) Pravzaprav tlele v bližini nimam čist nikogar, ki bi bil noseč in tko lahko klepeta samo z vami.

:)))) No … evo … kolko primerov … :)))))

Lp, Bgv

Se strinjam, da je full zanimivo … še posebej, ker se s sestro res dobro razumemo … in si vsak dan povemo kaj novega … :))))

Smo se tudi že zmenile za potem, ko bodo otročički že zunaj, da si bova tisti čas, ko bova na porodniškem pomagale … Recimo en dan bo ena kuhala in bo šla druga z otroci pohajat … in drugi dan kontra … Pa seveda če bo mogla ena v trgovino ali drugih opravkih bo druga popazila na ta malega … Da ne govorimo o sprehodih, ki bodo toliko bolj zabavni v dveh … :)))) Je res fino … :))))))

Lp, Bgv

Spet sem radovedna :), kaj pa tvoja sestra tudi kaj špega na ta forum?

ko sem jaz doma povedala da sem noseča so bili vsi tako veseli, nekaj dni za tem je ugotovila sestra da je noseča(drugič) ampak ni takoj povedala , mi je potem povedala da je pustila meni to veselje, da si ga nisma delili, čeprav potem ko je povedala smo vsi bili presrečni, razen tega da sem sedaj morala kupit vse stvari na novo, se zelo vesela da sma skupaj prenašali nosečnost, nobeni ni bilo slabo, nisma imeli nobenih težav…

sedaj pa me je prehitela in danes rodila fantka.

Hm … dala sem ji naslov naj si pogleda … sam veš, da je nisem še vprašala, če je kaj pokukala … :)))) Ma tudi nima časa bit na netu … le tu pa tam v službi skoči mal gor, ko ima res pet minutk fraj … in še to bolj da pregleda maile pa to … …

Vidiš … danes jo morem prov vprašat, če je kaj pogledala … :)))

Lp, Bgv

Uh … pri nama je pa bilo tako, da ona sploh ni hotela povedati nobenemu prav zaradi slabe izkušnje pred enim letom … Pač … mama je pač izvedela zaradi zaostale menstruacije … jaz sem pa slučajno izvedela, ker imava skupno ginekologinjo in ko sem jo jaz klicala, da se naročim za pregled zaradi nosečnosti me tam sestra vpraša: “A se niste vi naročila že včeraj?” … in mi je bilo prec jasno … :)))))) Sicer pa se veselimo vsi skupaj, tako da ni nobena prikrajšana za nič … :)))

Lp, Bgv

kaj pa delaš v službi, če te lahko vprašam? A boš do konca delala, če se ne boš dobro počutila?
Se mi zdi , da danes v službah nosečnice na žalost “nič ne šparajo”

no moj brat tut ni noseč, pa tut žena ne njegova 🙂 samo sta ble pa istočasno noseči moja mami in njena sestra, tako da imam sestrično ki je 2 meseca mlajša od mene 🙂 res zanimivo! 🙂

lp, lara

Jaz mam rok konec julija, moja sestra konec maja. Se pravi 2 meseca razlike. Jaz sem sicer že vedela da je ona noseča ko sem zanosila, ampak če bi pri nas ratalo v prvo bi imeli rok par dni narazen. Pri obeh bo to drugi otroček.

LP Nika

Ne delam nič tako hudo napornega … :))) V bistvu sem veke vrste “vzrdževalec” internetne strani na naši “firmi”, pa skrbim da vse lepo teče … ažuriram podatke … Poleg tega imam čez tehniko v hiši in podobne zadeve … Več al manj sem pa za računalnikom in se prav dosti ne pretegnem … ;))) :)))

Sicer pa … bom še videla kako bom delala. Če bo vse v redu bo pač delala dokler ne bom nastopila porodniške (nekje konec maja) … Če pa se ne bom počutila ali bom prosila ginekologinjo za bolovanje do porodniške ali pa bom izkoristila moj letošnji dopust in šla prej. Bomo še vse videli sproti.

Je pa res, da je od firme do firme odvisno kako delajo z nosečnico. Nekateri se res ne zmenijo veliko na to … Pri meni hvalabogu ni tako in odkar sem povedala, da sem noseča, mislim, da me vsi še pretirano šparajo … :)))))))) … in gledajo na to, da se ne sekiram preveč in da mi ne naložijo preveč dela … :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

LP, Bgv

Moji svakinji pa sta bili slab mesec narazen.In ne boste verjele, ena je rodila predčasno, tako da sta rodili teden dni narazen. Ker je prva predčasno, je bila malo dalj časa v porodnišnici, tako da jo je druga še “ujela”.Bili so toliko prijazni, da so uredili skupno bivanje v sobi. To je nekaj a? Ko smo šli tja na obisk je bila cela soba naša…..ha ha.

New Report

Close