Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Za vse, ki jih pisanje na tem forumu užalilo

Za vse, ki jih pisanje na tem forumu užalilo

Kritika je nesrečno izražena želja tistega, ki jo je izrekel. Kdor je kritiko zmožen razumeti na tak način, se lahko izogne užaljenosti.

Vsi, ki smo pisali na ta forum in na forum MDGL o zadevah v zvezi z ZDGNS in vas nehote užalili, nismo kritizirali stanja na ZDGNS in v drugih prizadetih organizacijah zato, da bi vas užalili, pač pa zato, da bi izrazili željo po spremembah na boljše, željo po boljšem jutri, željo po racionalnejšem in smotrnejšem razpolaganju s sredstvi FIHO, želeli pa smo vas tudi opozoriti na nepravilnosti, ki se dogajajo (lahko tudi nevede in nenamerno) v vaših vrstah. Opozorili pa smo vas z željo, da se te nepravilnosti odpravijo in da se poveča preglednost poslovanja ZDGNS s ciljem, da bi gluhi imeli več od članstva v društvih gluhih, ki so člani ZDGNS. Nikogar pa nismo želeli užaliti!

Alex predlagam ti da preberes Svetovno zgodovino gluhih,(pri pripravi te knjige je sodeloval slovenec Bogo Jakupic,kniga ie v srbsscini) lahko je dobis v knjiznici.Tudu ti predlagam da se prenehas sprenevedati,vse je jasno,Slovenija je clanica EU. V tej skupnosti je 5.000.000 gluhih,govoris o izobrazbi,sprehodi se malo po svetovnem spletu in primerjaj stanje v Sloveniji. Lp

Smreka, rad bi vedel, če si sploh prebrala moje sporočilo. Jaz sem želel le, da vodilni na ZDGNS ne bodo užaljeni, ker govorimo o izobrazbi, človekovih pravicah in ker se prizadevamo za boljši jutri, s čimer pa nehote žalimo pristojne na Zvezi.

Zgodovino gluhih še predobro poznam. Zanima me le, če je tudi zgodovina ostalih invalidov podobna ali je njihova zgodovina kaj boljša? Kaj je Aristotel mislil o slepih, gibalno oviranih, ipd? Močno dvomim, da je le do gluhih imel odklonilno mnenje… Vem, da je položaj gluhih drugod po EU boljši kot pri nas. Zato se pa tudi prizadevamo za boljši jutri tako, da opozarjamo ZDGNS na probleme. Problem je le v tem, da so oni takoj užaljeni, ko mi kaj napišemo, zato sem pa tudi napisal ta prispevek.

Eh Sandi, Sandi! Pa si ti čisto siguren, da so oni užaljeni? Mogoče se pa čutijo ogrožene, ker so se razkrile “domnevne nepravilnosti”. Se strinjam s Smreko in njegovim pisanjem, zanima me, kaj ste dosedaj naredili VI gluhi za vaš boljši jutri?

S temle pisanjem si se samo do tal priklonil in pokazal kako pohleven moraš biti, dejstvo pa je, da se ne bo spremenilo nič. Ljudje na Zvezi niso nikakršni Bogovi.

Lep pozdrav

Res je, da so razmere v Sloveniji za gluhe klavrne, vendar pa za to niso krivi le vodilni na ZDGNS, pač pa tudi naša nesposobna država!!! Na direktoratu za invalide sploh ne poznajo razmer drugod po Evropi! Ne vedo, da imajo gluhi na Švedskem invalidnine!!!!!

Sedanje stanje gluhe skupnosti v Slovenji lahko spremenijo SAM Gluhi,starsi gluhih in naglusnih otrok,noben drug, tega se zavedaj gospod Sandi,Drzava Slovenija je zagotovila za vase delovanje nadstandardne pogoje.Zakaj ste to pusrili iz rok.Zakaj vas nekateri vracajo nazaj 150 let,v case ko so vas poimenovali butci,glusci, norci,demoni,zakaj dovoljite
da vas vodijo ljudje ki niso gluhi,da raspolagajo z vasim denarjem.
Gluhe osebe nimajo nobene intelektualne omejitve,probleme imajo pri socializaciji in izobrazevanju.To ti dobro ves.Glede zgodovine gluhih moram ti priznati da so gluhi kot coveska vtsta imeli najtezu zgodovino.
Lp.

Smreka, mislim, da je tole prerekanje s Sandijem brez predmetno. Zakaj? Zato, ker se Sandi mora prikloniti ljudem na Zvezi, drugače mu bodo vzeli mesto glavnega urednika časopisa za gluhe. Za dokaz si preberi njegove izjave s Foruma MDGL, ko še ni bil na “položaju”.

Kot se že dejal, prav imaš, ko se takole sprašuješ kje je gluha populacija Slovenije in kaj je le-ta storila za svoj boljši jutri. Zaenkrat nič.

Lep pozdrav

Alex, ne vem, ali imaš pravico karkoli izjavljati v imenu vseh, kajti vse metati v en koš je tudi zgrešeno, če ne veš, da imajo posamezniki pravico do svojih mnenj.
LP!

Sandi, Kaksno invalidnino ti zahtevas od drzave,zahtevaj da ti se zagotovi delo in da od tega zivis dostojanstveno kot vsi drzavljani RS.V svetu Gluhe osebe opravljajo delo v 1600 poklicev.V nekaterih rocnih deli so boljsi delavci od slisecih.To kaj ti navajas je nekaj drugega.Gluhim drzavljanom drzava zagotovi finacno pomoc za nakup tehnicnih pripomockov.Primer:Gluha oseba dobi od drzave 500.000,00 SIT v petih letih da si zagotovi tehnicne pripomocke,tiste katere potrebuje v dolocenem casu.Ze 15 let se ne zagotavlja pravica do tehnicnih pripomockov gluhim zaradi hitrega razvoja tehnologije.Kaj bi ti pomenilo da daned imas pravico do pisalneg telefona za gluhe.Drzava zagotavlja enake moznosti za vse invalide,sigurno je da so gluhi v Sloveniji diskriminirani.Predlog moras ti Sandi pripraviti ti si prikrajsan,kadar bojo slisali da zahtevas invalidnino kot delovno sposoben,bog pomagaj.Ve se cigavi so to stosi,preberi spletne strane ZDGNS.Lp

Joj, bolje da se tukaj ne oglašam več. Vidim, da ste vsi naperjeni proti meni.

NE SANDI,NE NE NE NE TEBI POMAGAMO DA RECETE BOBU BOB IN DA VESTE DA IMATE RESNE PRIJATELJE KI BI ZELELI DA SLIISIJO VSE NAJBOLJSE O GLUHIM.TO DA V SLOVENIJI STUDIRA PREKO 15 GLUHIH, VES KAJ TO POMENI,TO JE VELIKI USPEH IN NATO BODITE PONOSNI IN MISLIM DA STE.BUDI SAMOSTOJEN IN POVEJ KAJ MISLIS,ODPRTO STOPAJ V POLEMIKO,POSTAVI SE ZASE IN ZA SVOJE GLUHE PRIJATELJE,SAJ SI INTELKTUALEC IN NE SMES BITI TIHO.Lp

Kdo na zvezi pa je v vseh teh letih bil zadolžen za tehnične pripomočke za gluhe? Ali mu je kaj uspelo?

Če je bil kdo na Zvezi zadolžen za tehnične pripomočke, je bila to Trnuljčica. Kajti tisti, ki bil zanje zadolžen, je vsa ta leta prespal. Jaz osebno razen iz finančnih načrtov Zveze sploh nisem prišel v stik s programom, ki se mu reče “Tehnični pripomočki za gluhe”, vsaj s tistim na nacionalni ravni ne.

Siva lisa (Redzepovic) je 2003 spremenil Statut ZDGNS in ukinil Resoe za tehnicne pripomocke kateri je deloval na zvezi od 1993 leta.Kako je deloval resor dobro poznajo clani sekretarijata resora,vodil ga je Martin Dobnikar iz KRANJA. Resor je imel sklad za tehnicne pripomocke in pravilnik.
Kako je resor deloval naj vam razlozijo clani sekretarijata.naj se ne skrivajo.Lp

Imeli so sklad? Kdo je pa dobival sredstva iz tega sklada? Jaz sem enkrat pri lokalnem društvu gluhih zaprosil za subvencijo za baterije za polžev vsadek, pa so rekli, da tovrstnih subvencij ne dajejo…

Ali je g.Dobnikar zaposlen na zvezi?

Sandi, kot praviš, si želel le, da vodilni na ZDGNS ne bodo užaljeni, ker govorimo o izobrazbi, človekovih pravicah in ker se prizadevamo za boljši jutri, s čimer pa nehote žalimo pristojne na Zvezi.

A mi lahko razložiš, zakaj in s čim jih žalimo? In kaj je vzrok temu? Res bi rad vedel kako to razumeš, ker te preprosto ne razumem več…

Lep pozdrav.

Sandi,
to glede invalidnine ni res. Z gluhoto ti je avtomatično priznana 70% invalidnost in s tem tudi upravičenost do invalidnine. En prešeren na mesec sicer ampak invalidnina je….

Opravičevali se pa glede na njhov molk seveda ne bomo. V svojem imenu se lahko, v mojem pač ne.

beri tole:
——————————————
Sumljiva gradnja doma paraplegikov

Brina Černetič
[email protected]

objavljeno 20.10.05 22:30, št. 205/2005

“Glede na dosedanje ugotovitve preiskave domnevnih nepravilnosti v Fundaciji za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij (FIHO) lahko potrdim besede Elene Pečarič, da v zadevi Pacug obstaja sum kaznivega dejanja,” je danes povedal predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos. Elena Pečarič, predsednica Društva za teorijo in kulturo hendikepa YHD, že nekaj časa opozarja na neekonomično porabo sredstev FIHO pri gradnji doma na Pacugu, ki je v lasti Zveze paraplegikov Slovenije. “Prepričana sem, da se prav v tem trenutku pri gradnji doma paraplegikov na Pacugu dogajajo nepravilnosti,” je prepričana Pečaričeva. Direktor Gradbenega podjetja Vič Janez Obermajer, ki je izvajalec del na Pacugu, pa nam je danes zatrdil, da vse poteka skladno z načrtom in da se ne dogaja nič nenavadnega in v nasprotju z zakonom.

————————————

Torej kjer je dim je tudi ogenj, lepo počasi…

Država praviš bi morala kaj zrihtati? Vse je pa narejeno tako, da se naj država ne vtika v civilno družbo? Ej najbolje da razpišemo šeen referendum podoben zakonu o RTV pa smo zmagal.

🙂

Redzpovic in Planinc sklicujejo izredno skupsino ZDGNS.Spremljajte. Sedaj je prepozno.To so morali narediti 1991.Sedaj se vse odvija pred ocmi javnosti,pac je tko,BOMO VIDELI KAJ PRIPRAVLJAJO.

Alex!!

Točno teden dni zamujam od tvoje objave in bi te(ne samo tebe tudi druge)rad vprašal!!Kje na svetu delajo pošteni ljudje??

New Report

Close