Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Mednarodni dan gluhih v Portorozu

Mednarodni dan gluhih v Portorozu

Pohvaliti želim organizacijo in izvedbo mednarodnega dneva gluhih v Portorožu. Pohvala se nanaša tako na kulturni program, kot tudi na vse spremljajoče aktivnosti vključno s kosilom in srečelovom.

Nisem bila na mednarodnem dnevu gluhih, in sicer se večkrat sprašujem zakaj se vsako leto praznujemo? Kaj od tega dobimo? Eno leto enkrat, na dnevniku je bilo kratek prispevek iz tega, in kaj bo iz tega?
Zdaj pa bom čakala na prispevek iz tega dogajanja na oddaji PT, potem bom vidla kako je bilo tam.
Vem da se gluhi in naglušni iz cele Slovenije srečamo, vsaj enkrat na leto, ali se kaj pritožujemo o delovanju Zveze, itd. Vsi smo tiho, tam se lahko srečaš s predsednikom Planincem osebno in poveste kaj si želite da bi se kaj spremenilo… To je tak moje mnenje. Zanima me, alex, kaj si pa odnesel od tam?

Tam sem spoznal nove gluhe prijatelje, srečal sem stare prijatelje, videl sem krasen nastop otrok iz FLIP Piran (izvajali so krasne akrobacije in govorili v znakovnem jeziku, čeprav so bili slišeči). Veliko sem se tudi pogovarjal z gluhimi in naglušnimi.

Seveda pa ni manjkala niti torta..Res je bilo lepo..

Ne vem zakaj se praznuje mednarodni dan gluhih,prosim
e mi negdo pojasni.lp

Sam nisem šel tja.
Sem pa sicer šele naknadno izvedel za to. Pa tudi sicer ne bi šel. Ne vidim niti enga razloga zakaj bi šel. Zame je ” no effect story”.
Druženj, takim in drugačnih, imam sam še preveč.

Zakaj praznik?
Sam menim, da zato, da se širša javnost seznanja da gluhi sploh obstajajo.

Imamo dan zemlje, dan mokrišč, dan varčevanja, dan voda in dan ne vem česa še.

Ste se pa lohka še kopali, saj je blo še morje toplo.

Pozdrav vsem.

Kao da se da kaj pohvaliti na tem mednarodnem dnevu gluhih! Torta, akrobacije, gledališke igre -> sama kamuflaža za nepravilnosti!!!

Če ste se udeležili srečelova, ste mogoče opazili, da tisti, ki so delili nagrade, nagrad niso dajali tistim, ki so kupili in plačali srečko, pač pa tistim, ki so bili tam najbolj “glasni”!!! Tudi jaz sem zaradi tega, ker sem lepo mirno čakal na nagrado, ostal brez nje. Pač pa je mojo nagrado dobil en, ki se je zlagal, da sta srečki njegovi! Tako so me ogoljufali za 1000 SIT.

Toda tudi to je samo vrh ledene gore. Poglejmo si umazane podrobnosti, ki ležijo pod vodo, tako kot večji del ledene gore!

– Najprej je bila za kosilo izbrana verjetno najdražja restavracija v Izoli. Če bi jedli kje drugje, bi mogoče za isti denar dobili več. Ustekleničena voda je tam stala toliko kot nikjer drugje: 260 SIT, malo pivo pa celo 450 SIT!!! Če bi kosili kje drugje v Izoli, bi sigurno jedli ceneje.

– Na mednarodnem dnevu gluhih je bilo precej naglušnih. Ali naglušni nimajo svojega praznika in morajo zato poslušati probleme gluhih, ki se jih večinoma ne tičejo, zmanjka pa časa, da bi lahko tudi sami razkrili svoje probleme slovenski in svetovni javnosti.

– Na mednarodnem dnevu gluhih nisem še nikoli videl, da bi tam predstavili kakšen tehnični pripomoček za gluhe, izobraževalna prizadevanja ZDGNS in društev gluhih, zaposlovalna prizadevanja, ipd.

– Nikjer ni pravila, po katerem bi določili, katero društvo bo v katerem letu organiziralo mednarodni dan gluhih. Tako se lahko zgodi, da katero društvo “izvisi”…

Ko smo že pri lipijevem zadnjem stavku,me res zanima kje bo naslednje leto mednarodni dan gluhih??

Mednarodni dan gluhih bo potekal v septrmbru v Ljubljani zaradi 75 .obletnice obstojecega drustva gluhih.

Pozdravljen Radovan!!

A mogoče veš približno kakšen program bo v Ljubljani?

Lp

PROGRAM MEDNARODNEGA DANA GLUHIH V LJUBLJANI:REDNAK JOZE,NAJSTARESI SEKRETAR GLUHIH V EVROPI IN V SVETU,PECE VOLA NA RAZNJU ZA ODHOD V POKOJ.

Ali mi zna kdo povedati, zakaj se Rednak še ni upokojil, čeprav je bil njegov odhod v pokoj načrtovan že za drugo polovico leta 2005 (vsaj tako sem prebrala na tem forumu)?

Rednak je ze v upokojen,dela naprej,ljubljanski gluhi ne morejo brez njega.Pokojnina mu je sedaj zepnina,ali ste kaj drugega pricakovali od Rednaka.Lp

Lepo je kasirat.
Lep občutek je, ko ti denar teče v žep. Če ti iz dveh virov, toliko bolje.

Dol ti visijo tisti ki nimajo služb in ki nimajo kaj dati v usta.

Beda in tuga.

Same nepravilnosti!

New Report

Close