Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Ima Aljoša kaj vesti?

Ima Aljoša kaj vesti?

Edvard

Junior Member

Sporočila 27
Registriran: 24-1-2005
Uporabnik je na formu

Mood:
Napisano dne: 19-2-2005 at 09:36 AM

Ima Aljoša kaj vesti?

Nima! Osem strani, ki jih je popisal v vašem zadnjem glasilu “Iz sveta tišine” je polno neresnic, prikrajanja, hinavščine in laži! Ampak to je tisto, kar morate gluhi izvedeti o dogajanju v Avstraliji in verjeti morate, da je to resnica! Drugo vas ne briga! Še najmanj vas briga, kako so on in njemu naklonjeni in dragi preživeli plačan dopust v Avstraliji! In če bi pri tem ostalo, bo preživel še kakšen plačan dopust!

S sekretarjev mize je tokrat prišel navaden “bullshit”, kot rečejo v tistih krajih, kjer je bil letos januarja. Zato vam toplo priporočam, da v bližnji prihodnosti spremljate najbolj brano dnevno časopisje, če bi radi izvedeli resnico o dogajanju na igrah Deaflympics v Avstraliji.

Tako vi, gluhi – kot tudi vsa slovenska javnost – imate pravico vedeti resnico in jo bo izvedela! Tudi to, kdo in zakaj je prepovedal novinarjem v Avstraliji opraviti intervju in še veliko drugega… marsikaj zanimivega še sploh ne veste!

——————————————————————————–

Matija

Junior Member

Sporočila 10
Registriran: 23-8-2002
Lokacija: Brežice, Kranjska gora
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 19-2-2005 at 11:41 AM

Edvard!

Meni pa je vseeno moti ze dve leti zvezo gluhih. Zakaj klub drustva gluhih in naglušnih Posavje Krško nima lastitog prostorijo ni objekta, zelo dolgo placa najamino. Fiho so ze financirali čez zveza gluhih in naglusnih investicijskih sredstva za obnovo na zvezi gluhih, v počitniškem domu v Kranjskem gori in v klubu društvu gluhih Auris v Kranju. Večina gluhi so neumi ki so zavolili Franca Planinca za predsednilka zveza gluhih kot drugi mandat. Kaj mi je narobe, dvakrat sem nastopil na oddaji za gluhe, ampak nisem nič dobil veliko ugodnosti niti zaposlitve. Ker sem vpisal višjo šolo, pa nisem nič dobil nekaj veliko ugodnosti. Kakšen mi je aktivnosti med gluhim, ampak ne vem toliko sem vreden in prijazen. Kakšen je šport gluhih? Amaterski ali profesoralni? Zakaj članovi nadzorneg in upravneg odbora zveza gluhih niso dovolj upozorili in kontolirali način delovanja sekretarjeva na zvezi gluhih?

Gasper

Administrator

Sporočila 128
Registriran: 25-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 21-2-2005 at 07:48 AM

Edvard, mene stvar vse bolj zanima čeprav sem čisto predaleč od te gnojnice. Šport gluhih me sicer zanima toliko kot lanski sneg (je pri delu z gluhimi vse prej kot šport – izobrazba, razgledanost, delavnost, samostojnost, duhovnost… šport je čisto na koncu pa ga nekateri z veseljem podpihujejo ker je “vladanje” potem mnogo lažje). Ampak če lahko kako pomagam priti resnici na svetlo sem rade volje zraven.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 21-2-2005 at 11:22 AM

No vidte, vidte.

Fantje očitno kar sami sebi odobravajo izlete v avstralijo, pa v švico, pa vsepovsod.
Kdo je vse šel od funkcjonarjev, nešportnikov na račun društva???

Če to ni zloraba, pa nič ni!!

Da so gluhi pahnjeni v neizobraženost, agonijo pri iskanju zaposlitve…. pubeci pa okol hodijo za njihov denar.
IN TO SLIŠOČI.

Očitno gredo na vse hepeninge all around the world.

Hudo je bit pjan od občutka oblasti in moči in nedotaklivosti. Se delajo norca iz kruha in gluhih.

Ampak zdaj je zapihala nova politična metla.
Ne vem če bi blo tako početje všeč ministrom Drobniču, Zveru in Bručanu.

Glejte:
Povratna karta pr Last minute je vsaj 250000 SIT. Hotel je vsaj 100 evrov na dan (25000 SIT). Pa še devizne dnevnice.

Če vzamemo da so bli vsaj po 7 dni je to vsaj 500000 po osebi. Pa računam vse minimalno.

Gasper

Administrator

Sporočila 128
Registriran: 25-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 21-2-2005 at 04:16 PM

Sicer pa slika res pove več kot tisoč besed… V Odmevu tišine objavijo sliko sprevoda ob otvoritvi iger in kdo koraka med prvimi? Očitno so olimpijske igre bolj zaradi funkcionarjev kot pa športnikov samih

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 24-2-2005 at 05:29 PM

Dobro da sem sedel na stolu, ker čene bi padel na tla. Morda z neslutenimi posledicami za zdravje.
Poslušam radio in ti slišim, da zastopnik invalidskih organizacij v svetu RTV gospod ALJOŠA REDŽEPOVIČ izjavi: (ni čist dobesedno, ampak 100% tak pomen):

Da predlaga, oz želi da bi vsak večer v TV dnevniku bila vsaj ena novica dobra!!

Ja, da bi bila pri poročilih vsaj ena novica dobra. je blaknu
Včasih je bolje molčati, ostaneš moder in filozof, oz drugi ne vidijo, kako si obdarjen.

Pa kdo je tu bebav??!!

Prvič;
kot zastopnik invaliskih organizacij bi lahko bleknil kaj v zvezi z invalidi.

In drugič;
so tudi dobre novice v dnevniku.
In predvsem je vazna resnica, ne pa dobra novica.
A slabe naj bi zamolčali, al kaj??

Kdo Vas zastopa v svetu, dragi moji, ki ste včlanjeni v zvezi??!!

Take bebavosti v nadzornem svetu institucije na državni ravni pa še ne!!
Totalno odštekano!!

Sandi

Member

Sporočila 327
Registriran: 1-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 25-2-2005 at 01:37 PM

Kaj pa je po tvojem mnenju Aljoša mislil s tistimi dobrimi novicami? Saj je full dobrih novic na Dnevniku. Samo treba jih je videti. Tisto o fojbah, pa morija v Iraku res nista dobri novici. Toda vstop v EU je zame dobra novica. Pa to, da je Rok Benkovič zmagal na smučarskih skokih – to je enkratno! Čeprav ni gluh, je to zame super novica! Pa zmage Tine Maze pri alpskem smučanju! To je zame nekaj lepega!

Meri

Junior Member

Sporočila 19
Registriran: 16-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 26-2-2005 at 02:15 PM

Kdo zastopa gluhe v svetu RTV?
Kdo drugi kot g. Redžepovič. A ne zastopa samo gluhih ampak vse invalide, združene v SIOS-u.
Gluhi seveda ne odločamo o tem, niti nimamo moči, da kakorkoli vplivamo na izrečene besede g. Redžepoviča. Smo pač GLUHI in ne “gluhi”, zato sveta RTV ne moremo spremljati v živo, da lahko sodimo o (ne)primernosti izjav.
Na TV je veliko dobrih in slabih novic, najslabša in krivična je samo tista, da gluhi nimamo popolnih informacij, s strani TV programov. Podnapisi (TTX 771) so za zjokat. Včasih je boljše brez njih, da ne znoriš ali vržeš daljinca v ekran.
Da pa bi ta zadeva prišla na Svet RTV, je bogokletno. Saj, kdo pa ste Vi gluhi???
Žal.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 28-2-2005 at 01:07 PM

Sandi, to je blo okoli 18,30, po studiu ob 17 in je novinrka poročala, kako je bilo na seji sveta RTV. Razpisal bodo mesto za direktorja. No in nihče od sveta ni imel pripomb, razen zastopnika invalidov, neinvalidnega alije R, ki je tako bleknu. In nekaj mu je komentural nazaj olimpijec Kocjančič.
Prvič je vprašanje koliko verodostojno je novinarka povzela njegov izpad (namreč novinarji nam ne servirajo golih nevtralnih novic, ampak svojo interpretacijo novice, kar pa ni nujno isto).
Nedvomno pa je bleknil, kar tako v tri dni.
Zgol zarad bleknjenja.
Je vrgel slabo luč na invalide, ker bodo ostali zdaj mislili, da smo tudi bebavi, ne le gluhi.
In nadalje, če šlišiš, očitno še ne pomeni da si pameten in moder.
K sreč nisem član tega društva, ker bi mi eksplodirala glava ob vesti, da me tak tip zastopa in da tako skrbi za moje koristi.

Na tak način nkol ne bo bolje dragi moji.
In v taki zasedbi.
Namest da bi skrbel za naše koristi se tip prepucava.
Res odštekano.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 1-3-2005 at 10:16 AM

Draga gospa ali gospodičn Meri.
Včasih gledam na RAI italjanska poročila. In tam imajo oni okoli 20 tudi oni poročila, ki jih spremljajo s teletekstom, ampak mislim, da je tam tehnika drugačna. Kot da tipkajo sproti ali pa morda računalniško. Poleg tega v naših podnapisih manjka enakosti z govoroim in istočasnosti. Včasih namreč stvar zapišejo v podnapisu kar po svoje, prosto po…, ne dobesedno. Pa še sinhrono ni. Pogosto je kar dosti zamika.
Skratka, res me zanima če je tehnologija na RAI enaka kot pri Redžepovičevih. Pa še ti podnapisi so čudne barve in prekrirejo drugo, npr pr vremenu se čez tekst ne vidi minimalnih temperatur. Me blazno moti. K sreči tudi slišim, ne sam vidim podnapise.
Aja, pa še kr novinarji govortijo je na RAI tudi podnaslovljeno, pri nas pa ni. Al pa kaki pogovor v živo (lahko bi kretali ali pa vsaj zasilo podnapis)

Me prav zanima, če so naši butalski iznajditelji podnapisov malo pogledali v tuje loge ali so pa nanovo izumljali vodo ogenj in zrak. In to morda slabo, nepopolno.

Pa ne sam pr taljanih, tud drugje bi moral pogledat kako majo to urejeno. Sam bi vse primerjal in izbral tist kar je boli. Od šolstva, podnapisov, poklicnega usmerjanja in zaposlovanja… Ampak jaz sem niko in ništa. Nisem AR et consortes. Ja, žal nimam moči, in počas tud volje ne več.

Meri

Junior Member

Sporočila 19
Registriran: 16-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 1-3-2005 at 09:46 PM

Miha, kar za babico me imej!
Čeprav nisi et consortes, imaš precej energije z oglaševanjem na tej strani. Kot vidim, imaš etos do zaščite gluhih. Lepo!

Res je, Italijani (TV RAI) imajo korekten pristop do gluhe skupnosti. Pa ne samo oni, tudi drugi v Evropi in onstran Atlantika. Naša RTV se izgovarja na pomanjkanje aparatur in denarja. Mi pa nič. Seveda, tem možem, ki sedijo v visokih foteljih, se zdi, da je tisto malo in površno, za gluhe dovolj dobro. Hec bi bil, če bi na ekranih izklopili glas. Ups, kakšen vik in krik bi to bil. Bomba!
Pred dvemi leti sem bila na svetovnem kongresu gluhih v Kanadi. Referat je imel tudi gluh kanadski odvetnik. Razlagal je, kakšno bitko je bil s sodnimi mlini, v zvezi z nepopolno TV informacijo gluhim. Šel je celo na najvišje zvezno sodišče in uspel. Tako imajo gluhi v Kanadi na vseh programih podnapise, v francosko govorečem ali ameriškem jeziku, kakor komu odgovarja, s pritiskom na daljinec.
Mi lahko samo sanjamo.
Še to moram povedati, pa če je res ali ne. Informacija je prišla od Zveze. Podnapise za gluhe pišejo honorarci – študentje in od tod taka šlamparija?! Od koga pa so dobili navodila za tako obliko pisanja v podnaslavljanju, pa lahko le ugibamo.

Petra

Urednica

Sporočila 246
Registriran: 26-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 2-3-2005 at 08:33 AM

Zdaj pa so aktualni podnapisi … zlahka z ene teme skočiti na drugo temo. No, pa naj nadaljujemo s tem mogoče tako, da dodam mnenje o podnapisih. Po eni strani se država, ki plača vse te usluge za podnaslavljanje, ne zaveda, kam daje denar, po drugi strani pa tudi nima časa se ubadati s tem, saj plača in pika. Kdo je odgovoren za tako situacijo, pa bi rekla, da so gluhi sami odgovorni, ker ne zahtevajo, ne ukrepajo, ne urgirajo … Če ni tožnika, ni sodnika, a ne? Kaj bom jaz ena sama tu jamrala, ko pa to nikogar ne briga. Za vse spremembe, vse je treba po uradni poti.
Pa kaj čakamo, saj se lahko tukaj dogovorimo za akcijo, najprej na POP tv, zahtevati podnapise. Potem bo še šlo vse naprej. In kje je ta sistem velotyping? Svet ga ima in uporablja, pri nas smo pa še tudi delno v kameni dobi. Ne glede na to, kar smo videli v tujini, spoznali, kako napredno tehniko uporabljajo, je čudež, da še vztrajamo pri starem. Čudež je tudi, ker so gluhi tako pasivni, da bi zahtevali novosti in sledili trendom na področju tehničnih pripomočkov. Niti ne vprašajo, kaj je novega v svetu, kljub temu, da sem prav o tem že nekajkrat pisala in omenjala. Jaz nujno potrebujem te nove tehnične pripomočke, a ne morem do njih, če preostalim ni mar za to.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 2-3-2005 at 08:58 AM

Saj se mi je kar zdelo, da je drugod drugače, in to v smeri bolje. Če že pri Italijanih vidim, da je drgač. Pr nas kar poroča neki novinar s terena, in to je posneto več ur prej, nikoli ni podnaslovov. Niti tolmača, ki bi kretal ni. Se bojim da nas bodo tudi hrvati prehiteli po desni, ker doskrat vidim kretanje na TV.
Ja, mal me je zbodlo, češ da dosti oglašam na ti strani.
Ma ne oglašam čist nič, ni mi pa jasno zakaj bi zamolčal, če mislim o čem drugače al pa se mi zdi dabi lahko kaj izboljšali.
Ja strela, saj na forumu večina samo pasivno spremlja, malokdo kaj pove.
Če so in bodo vsi sam tih ne sam da ne bo nkol nič, ŠE SLABŠE BO KOT JE.
Češ. če je še gluhim vseen, kaj bi se slišoči pulli zanje.
In ČE STE TIH, SE LAHKO TO RAZLAGA KOT DA SE STRINJATE IN JE VSE OK.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 2-3-2005 at 09:07 AM

Ja še za post pred mano.

Kaj naj povprečen gluhi reče svetu RTV in državi, če zastopnik invalidov v svetu RTV, Alija R na svetu blekne tako, da želi, da je vsaj ena novica v dnevniku dobra.
Vprašanje je:
KOGA G ar ZASTOPA V SVETU RTV??? Očitno SAMO SEBE, kot slišočega poslušalca Tv dnevnika in kot prejemnika sejnine. Nikakor pa ne zastopa Gluhih, ker ne zine nič o problemih ki nedvomno so (post od Petre).

In kaj naj povprečni Gluhi naredi, če so VSO OBLAST V ORGANIZACIJI GLUHIH UZURPIRALI.Če lahko brišejo internetne strani, če vztrajajo na molku in neobveščenosti. Če nas zezajo v mozag s svojim izletništvom all around the world.

Ja, ribi glava smrdi!!!

In kaj in kako lahko kaj ukrenemo?
Ni neizhodne situacije, je zgolj neznanje in nepripravljenost na reševanje.

Gasper

Administrator

Sporočila 128
Registriran: 25-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 2-3-2005 at 02:15 PM

Edvard,
kaj se kaj dogaja? A je že izšel kje kakšen članek? Pa ne da bo pri tej zgodbi kot pri mnogih, govorilo se je veliko, karavana pa gre dalje…

Sandi

Member

Sporočila 327
Registriran: 1-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 3-3-2005 at 10:15 AM

Strinjam se z Mihom, da je podnaslavljanje s teletekstom na RTV SLO na nizki ravni. Še na nemških RTV programih imajo boljše in bolj kakovostno podnaslavljanje kot na slovenskih. Podnaslov je vedno na tisti strani, na kateri je človek, ki govori (velja zlasti za filme in oddaje), različni ljudje imajo različno barvo podnapisov, tako da gluhi vedo, kdo govori, v belih okvirčkih so zapisani tudi vsi zvoki okolja (naravni šumi), ki se v filmu pojavljajo), ipd. Od tega smo Slovenci še daleč, prav tako ne sfolgamo kakovostno podnasloviti slovenskega filma.
Predlagam, da si, če imate satelitsko ali kabelsko televizijo, pogledate naslednje programe (ni treba, da vse razumete, samo poglejte, kakšne podnapise imajo!):

– ARD (nemška nacionalka, 1. program): poročila ob 20. uri in marsikdaj tudi film, ki se začne ob 20.15 – podnaslove s teletekstom najdete na strani 150
– ZDF (nemška nacionalka, 2. program): Poročila ob 19. uri so podnaslovljena, prav tako tudi poročila ob 21.45 in tudi mnogi filmi in oddaje. Podnaslovi so na strani 777. Če oddaja ni podnaslovljena, se v desnem zgornjem kotu prikaže moder okvirček, v katerem piše “Keine UT”, kar pomeni, da podnaslovov ni (na RTV SLO pa je na strani 777 večkrat lažno upanje, da podnaslovi vendarle pridejo, čeprav jih potem skozi vso oddajo ni – to se na nemških TV ne dogaja).
– PRO 7 (nemška komercialna RTV postaja): Teletekst, str. 149. Podnaslavlja predvsem filme in tudi dnevnoinformativne oddaje, vendar ne vseh. Poglej po 20.15 na teletekstu, str. 149, če je film na PRO 7 podnaslovljen!
– Nekatere deželne TV hiše tudi podnaslavljajo (Bayern 3, Baden-Wurtenberg (SW3), Hessen 3, N3,…).

Mislim, da mi tujce posnemamo, a na žalost le v slabih stvareh, kot so npr:
– visoke cene (posnemamo jih po Italiji in Avstriji, ne vidimo pa npr., da so cene mnogih dobrin in storitev v Nemčiji že nižje kot pri nas). Ne smemo biti najcenejši v Evropi? Hitreje bi rastli, če bi hodili tujci k nam kupovati, pa pustimo inflacijo in evro pri miru! Ne rabimo ju! Važna je gospodarska rast!
– Francosko visoki davki – Francija je z davki najbolj obremenjena država v nam primerljivem delu Evrope z nam primerljivim socialnim sistemom.
– Dohodninski zakon prepisan od nemškega – glede davčnih stopenj in davčnih olajšav se s to izjavo ne strinjam. Nemčija pozna tudi negativno dohodino…
– Davek na pare brez otrok je čista neumnost.

ne vidijo pa, da v ZRN plačujejo nižjo naročnino za nacionalni RTV program, da nacionalka v ZRN vrti pol manj reklam kot naša in da imajo kljub vsemu solidno finančno poslovanje. Država nemške nacionalke ne podpira.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 4-3-2005 at 01:44 PM

Snoč sem pr TV dnevniku prav pazil na podnapise.
Nadziral sem: Njihovo kvaliteto, identičnost z izgovorjenim in ažurnost, oz istočasnost z izgovorjenim.

GROZA. PODEN OD PODNA!

Boljš sicer kot nič, ampak SRAMOTA.

Al g AR sploh kdaj gleda teletekst? Če ga, bi imel na svetu RTV kaj za povedat.

Fantje, ki ste plačani (profiji):
TA MESEC, PA TUDI NEKAJ PREJŠNJIH SI NISTE ZASLUŽILI PLAČE IN SEJNIN.

Pr takem teletekstu se vidi, da vam gluhi “dol visimo.”

Sandi

Member

Sporočila 327
Registriran: 1-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 4-3-2005 at 06:54 PM

To se dogaja zato, ker se gluhi sami nič ne postavijo za kvaliteto podnaslavljanja, ker sploh ne vidijo, da se vsebina, ki jo kaže slika in vsebina, ki jo kažejo podnapisi, razlikujejo! Včeraj so podnapisi zamujali za približno pol minute, tako da je bilo vse pomešano.

RobertH

Junior Member

Sporočila 33
Registriran: 6-3-2005
Lokacija: MURSKA SOBOTA
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 6-3-2005 at 10:18 AM

LE POZDRAV IZ PREKMURJA!!

PRVIČ SEM DANES PRI VAS NA TEJ SPLETNI STRANI IN BOM ODSLEJ VEČKRAT GOR!!KAR SE TIČE PDNASLOVLJENJA JE NA RTV SLO V DOLOČENIH PROGRAMIH,ODDAJAH IN V VSEH SLOVENSKIH KILMIH NA STRANI TTX 771!!!

——————————————————————————–

Gasper

Administrator

Sporočila 128
Registriran: 25-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 6-3-2005 at 05:49 PM

Mislim, da bi se glede teleteksta morali pogovarjat v drugi temi saj je tukaj debata povsem izgubila smer. Sporočil sicer ne bom prestavljal prosim pa da v bodoče, problematiko glede podnaslavljanja obelujemo tukaj

Tu pa čakamo Edvarda, da sporoči kaj se dogaja glede spora ob organizaciji olimpijskih iger v Avstraliji in pa morda g. Redžepoviča, da po svoje

miha

Member
Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 7-3-2005 at 10:45 AM

Deloma je res to o teletekstu, da naj bi bil v posebni temi. Je pa pod to temo poanta v tem, da stvari na RTV nikakor ne klapajo, Vaš zastopnik Alija R pa na sestanki blebeta in bluzi, o tistem kar ni v redu pa molči. Zato je zelo umestno, da je pod temo Alije R. Al je tko čorav da problemov ne vidi, ali jih namerno noče videt ( se ne želi zamerit RTV) al mu pa stvar dol visi.
Kar pa mu ne bi smelo, ker mastno služi na račun gluhih!!

BTW. V soboto sem ga videl, kako je z milostlivo španciral po trnici in flirtal z branjevkami.
Ko kak petelin.
In kako je lepo porjavel, Tud vaš miha bi bil, če se bi 14 dni sončil v Avstraliji!!!

Lepo je slišati in imeti lahko delce, na račun bogih gluhih, g Alija R.
Ampak s takim načinom se dela gluhim škodo in olimpiske kolajne tega ne odtehtajo.

Poba piše, da so bli trije funkcjonarji na izletu. Zarad aklimatizacije so šli bistveno prej kot sem predvideval, in torej bli dlje tam.
Skratka, to, da na RTV zelo šepa s podnapisi in ostalim je tu dokaz, argument, zato sodi sem.

miha

Member

Sporočila 176
Registriran: 18-9-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 8-3-2005 at 08:33 AM

Še tole bi dodal. Za pojasnilo zakaj sem jezen na Alijo R.
Velika sreča za gluhe je bila, ko so invalidi ravno nekoga iz zveze gluhih izbrali za člana nadzornega sveta v RTV.
LAHKO BI MARSIKAJ UREDIL IN IZBOLJŠAL ZA GLUHE NA TV.
Pa ni naredil nič.
Prepucava se in blebeta.
SKRATKA S TEM KO NI NIČ NAREDIL ZA NAS, NAM JE NAREDIL SLABO.

Je pa zato zelo lepo porjavel od avstralskega sonca.

Edvard

Junior Member

Sporočila 27
Registriran: 24-1-2005
Uporabnik je na formu

Mood:
Napisano dne: 10-3-2005 at 09:43 PM

Dragi prijatelji!

Dočakali ste me. Če bi ne imel težav z računalnikom, bi se oglasil že prej.

Pa še nekaj me je “zdrževalo”. Čakal sem, ali se bodo oglasili lažnivci in klevetači, ki vodijo vaše zveze (obe: ZDGNS in Športno zveto gluhih, ljudje so pa tako ali tako isti). Čeprv sem od njih zahteval javno opravičilo, se to seveda ni zgodilo in tudi tukaj ne boste dočakali njihovega odziva. Oni so ilegalci! Oni delajo v ozadju in tudi zahrbtno, zelo zahrbtno – in še najmanj jih zanimajo interesi ali problemi gluhih. Oni skrbijo samo za svoje riti in drug drugemu jih ščitijo (s tem pa tudi dobro in predobro plačane službe)! Zaslombe in osebna poznanstva, ki segajo v politične vrhove in v vrhove vseh krovnih organizacij športa zdarvih in gluhih, pa jim dajejo “pravico”, da tako delajo z vami in tudi z menoj! Oni se vsakega soočenja, javnega pa sploh, bojijo celo bolj kot hudič križa! Samo če jim pustiš, da blebetajo neumnosti in laži, znajo kaj povedat, ko razkrinkaš njihove nečednosti, utihnejo in napadejo hinavsko in iz ozadja – in skupaj stopijo. Ne boste verjeli, kako nekaterim mimogrede odpove spomin, ko je treba povedat resnico! Tu pa ne mislim samo vašega vodstva – tako se obnašajo vsi!!!

Zdaj pa dejstva: na sestankih 21.01. in 01.02. smo sedeli: Aljoša, Slatinšek, Planinc, Petrič ter Emil Muri in Igor Malič in jaz. Obakrat je bilo videti, da smo se pogovarjali kot normalni, odgovorni, odrasli, razsodni in trezni ljudje. Obakrat so “gluhi” priznali svoje napake, se celo opravičevali in ponujali nekakšno “roko sprave”!!! Obakrat so se meni celo zahvaljevali za pomoč, ki sem jim jo nudil, na zadnjem sestanku pa sta Slatinšek in Redžepovič oba v en glas zatrjevala, da pismo, ki je bilo poslano MAG-u ni namenjeno kritizranju mojegda dela in da ni naperjeno proti meni!!!! Še več. Slatinšek in on sta zatrjevala, da pismo sploh ne bo objavljeno! Pa je bilo in tudi vedel sem, da bo, kajti onadva se mimogrede zlažeta, preden drugi trepnemo z očesom! To imata v krvi! Tudi klevetanje, ki ga je Slatinšek napisal in podpisal v MAG-u, je dokaz, kašen zančaj imajo ti ljudej! Nimajo ga! Nekaj najbolj normalnega jim je “pohoditi” človeka, ki jim je pomagal – ko ga ne rabijo več, ga enostavno popljuvajo in pri tem jim je prav malo mar, kako svinjsko laž bodo izrekli!

Star slovenski pregovor pa pravi: Kdor laže, tudi krade!” Še kako drži. Tako kot drži, da Slatinšek in Redžepovič lažeta kot sraki!

Sandi

Member

Sporočila 327
Registriran: 1-1-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 10:58 AM

Prejšnji teden, v sredo, dne 2.3.2005 smo imeli sestanek uredniškega odbora glasila Odmev tišine v Društvu gluhih in naglušnih Ljubljana.

Obravnavali smo tudi problematiko vašega članka, ki ste ga objavili v glasilu Odmev tišine, češ da ste v njem kritizirali Zvezo gluhih in naglušnih. Rečeno nam je bilo, da se Zveze gluhih ne sme kritizirati, ker je MDGL Zvezi podrejen in da ima Zveza pravico društvo uničiti, če bi se to nadaljevalo. Prišel je tudi odgovor s strani Zveze gluhih in naglušnih na vaše kritike, ki so bile objavljene v OT. Žal tega odgovora še nisem videl (oz. ga nisem prebral v celoti, ker za to ni bilo časa – treba je bilo slediti sestanku).

Na sestanku sem povedal, da ste v OT napisali resnico in samo resnico o tem, kar se je dogajalo v Melbournu, vendar pa mi je bilo rečeno, da nihče ne more vedeti, kakšna je bila resnica, saj eden govori to, drugi drugo, potem pa nihče ne ve, komu naj verjame. Rečeno mi je bilo tudi, da učenci in dijaki ZGNL, pa tudi drugi gluhi verjamejo tistemu, kar govorita Redžepovič in Slatinšek. Enako velja za gluhe športnike, ki so bili v Avstraliji. Na sestanku je bilo tudi eno dekle, ki je bilo na počitnicah v Avstraliji (ne na račun Zveze, ampak na lastne stroške, in si je ogledalo olimpijado gluhih), pa je reklo, da ima Aljoša prav.

Zdaj pa res ne vem, kdo laže in kdo govori resnico. Ali imaš kakšno pričo, ki lahko dokaže tvoje trditve? Lahko dokažeš, da so gluhi, ki so bili v Avstraliji in gluhi na ZGNL zavédeni s strani Redžepoviča in Slatinška?

Bostjan

Junior Member

Sporočila 62
Registriran: 2-8-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 11:09 AM

Že nekaj časa se nisem oglasil, ker vidim da se je tema razvila v prerekanje o tem kdo ima prav in kako je Aljoša baraba, ki skrbi le za svojo rit …..

Po pravici povedano, je popolnoma vseeno kdo govori resnico, ker tako ali tako nimate nič od tega.

Glavna stvar je kaj potrebujete in ali to dobite?
Kot je že Petra nekje napisala (ali v tej temi ali v kakšni drugi) – potrebuje določene pripomočke za katere bi lahko poskrbela zveza pa ne.
TO je problem.

To, ali je Aljoša šel v Avstralijo in se tam le sončil, bo pač težko dokazati.
Šel je kot predstavnik zveze in formalno gledano ni tukaj nič narobe. Mogoče vse skupaj ni moralno, ni pa kaznivo. Ali kot bi rekla Cerarjeva: “velika svinjarija pač ni kaznivo dejanje”.

Problem je tudi, da zveza skrbi le za počitniške kapacitete in šport gluhih, nič (ali zelo malo) pa za izobraževanje gluhih, njihovo prepoznavnost v javnosti ….

Edvard

Junior Member

Sporočila 27
Registriran: 24-1-2005
Uporabnik je na formu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 07:03 PM

Vsakič, ko preberem takšne pomirjujoče zapise o tem, češ, saj ni nič hudega, če se nekdo okorišča na račun drugih, me nekam prime…

In niti najmanj se ne čudim, da potem v istem zapisu preberem, kako je problem, ker ti isti ljudje ne delajo tistega, za kar so plačani…

Tu vam ne more nihče pomagat, če si sami ne boste! Jaz sem povedal svoja stališča in ker sem bil neposredno in posredno materialno oškodovan, bom pač uveljavljal svojo pravico tam, kjer se to uveljavlja. A ne pozabite, tudi to bo šlo na račun vas, gluhih. Mislite da bo kdo plačal iz svojega žepa?

Pomagal sem tem ljudem in posredno predvsem gluhim športnikom, zdaj pa Slatinšek blebeta in me kleveta, ker ne ve, kako bi opravičil izlet kar nekaj ljudi v Avstralijo. Poleg tistih, ki so imeli pravio biti tam, jih je bilo še devet. Na čigave stroške? Se sploh zavedate, da je to okrog 20 milijonov SIT?

Moj problem je s problemi vas gluhih povezan le posredno, ker se bil pač dovolj neumen, da sem pomagal takim falotom. Tukaj sem se oglašal le zato, ker mi je v januarju pisalo veliko gluhih in mi povedalo tako nemogoče zgodbe, da jim še sedaj komaj verjamem. Pa veste, kaj je bilo vsem tem sporočilom skupnega? Tale stavek: “Pa lepo prosim, da to ostane med nami!” Bo ostalo, ne bojte se!

Če si niti spregovoriti ne upate javno o tem, kar že vrabci čivkajo, potem bo ostalo tako, kot je. To hkrati pomeni, da ste že zdavnaj bili dovolj ustrahovani, da ste lepo tiho kot ritke, vaše vodstvo pa ravno zato lahko počne, karkoli jim pade na pamet!

Bostjan

Junior Member

Sporočila 62
Registriran: 2-8-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 07:51 PM

Haha Edvard – kje si pa ti videl, da ni nič hudega če se kdo okorišča. Rekel sem, da bo to težko dokazati, ker je Aljoša pač član olimpijskega komiteja in je šel zraven.
Je bil pa nekaj časa nazaj članek v Mag-u o tem, kako Aljoša uporablja službeno vozilo (terenec) – in tukaj, bi bilo korupcijo dosti lažje dokazati.

Sicer pa sem mnenja, da se tukaj na tem forumu stvari odvijajo v stilu gostilniškega bentenja….

Kot pravijo angleži: “Put your money where your mouth is …” ali po slovensko “štejejo le dejanja”.

Gasper

Administrator

Sporočila 128
Registriran: 25-6-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 09:09 PM

Ob takšnih sestavkih si zaželim, da bi lahko tale forum raztegnil čez celo Slovenijo; da bi morda kakšna misel našla pot do pravih ljudi in s tem konkretnih dejanj…

Ravno danes smo imeli v društvu nadzorni odbor in sem med prebiranjem fascikov premišljeval kako sem pravzaprav nemočen… Podatke in razrez mi pripravi “nasprotna stran”, torej tisti katerega delo bi naj kontroliral. Pa recimo da privzameš, da vsi podatki držijo, da so vsi zneski pravi… Koliko luknje še pravzaprav ostane v katero lahko zmečeš denar, ki ti ne pripada oz. preusmeriš tja kjer nima kaj počet. Pa smo majhno društvo, z malimi parami… Kako lagodno je to preusmerjanje šele na Zvezi. In ja, tu trčimo ob ta problem, ki ga omenja Boštjan oz. Cerarjeva – niti ni važno a je moralno etnično sporno, važno da je zakonito.

In če se kar tule malce navežem na sosednjo temo, kjer Sandi žalostno ugotavlja, da je pri gluhih vse preveč športa in premalo izobrazbe… Sem se spraševal če je morda v nadzornem odboru, moje delo tudi preverba smiselnosti porabe denarja za določeno področje-pa to žal ni…

Bostjan

Junior Member

Sporočila 62
Registriran: 2-8-2002
Uporabnika ni na forumu

Mood:
Napisano dne: 11-3-2005 at 09:28 PM

In še vedno pravim, da je potrebno Aljošo odstaviti.
Kako?
Nimam pojma. Ampak dokler bo on v sedlu bo tako kot je. Saj ne vem, če bo potem bolje, ampak vredno je poskusiti.

DODATEK: Sedaj sem videl v temi “Študent naj bo” – razpis za predsednika zveze.
Evo prilike za konkretno akcijo.

Lep pozdrav

DRAGI MOJI,

ZA PREMAGOVANJE SOVRAŽNIKA SO POSTALA DOVOLJENA VSA SREDSTVA, NE SAMO TISTA, KI JIH POZNA DEMOKRACIJA, AMPAK VSE TISTO, KAR Z DEMOKRACIJO NIMA NOBENE ZVEZE; TO JE NAJPREJ DISKVALIFIKACIJA, POTEM LIKVIDACIJA!

Vsak ima pravico do svoje resnice. Ampak:
Zanimivo, da obstajajo ljudje ki namerno postirajo dvoumne tekste oz trditve, tako, da si njihov post razlagaš na več načinov. Gornji post je lep primer. In pol ne veš, kaj človek misli.

To o ukinitvi kreditiranja (diskreditiranje) in umiranju (likvidacija) pa sem že večkrat bral, ko so izjavljali politiki. Lep način politikantskega frazerstva. Prvič ko je bilo izrečeno je nekaj veljalo, nato pa papige z vej frazo ponavljajo.

Kokr se meni šajna so to izjavili pripadniki opozicije, ko so želeli transparentnost.
No ja pravijo: med rekla in naredila je ocean, največji kar jih je (taljanskorapalsko reklo).

GLUHA STIGMA,CAKATE DA DRUGI ZA VAS UREDIJO VASE ZIVLJENJE,TEGA NE BO V TEM CASU,TAKRAT KO BOSTE IZGUBILI VSE BO PRISEL CAS IZREZNITVE,TO JE ZE VIDENO NA HRVASKI IN SRBIJI.Lp

Takole se je pisalo v tretjem mesecu leta gospodovega 2005:

Sporočilo 245092, forum Komentar K sporočilu št.

Naslov Re: (Ne)smotrnost nakupa Fiese
Odgovor na (Ne)smotrnost nakupa Fiese
Avtor jerko 24.03.05 07:56

Vsa sporočila
Forum Komentar
O tej temi

Izloči temo Ta avtor

Izloči avtorja Odgovor
Novo Shrani

Tisto o polovici sob namenjenih zvezi gluhih je čista laž. Gluhi imajo na razpolago največ tri sobe, ki so ustrezno opremljene s svetlobnimi javljalniki.

Razen če se ni z novim lastnikom kaj spremenilo.

Sicer pa je Redžepovič problematičen kar pomnim.
Od potovanj na Olimpijado gluhih, plačila magisterija, nakupa službenega avtomobila …

Aljoše ne poznam tako dobro, da bi lahko sodil, če ima vest.

No ali jo ima ali ne?

Lep pozdrav

Ne poznam nobene punce z imenom Aljoša.

pilulek, ne provocirat. poišči pomoč, zcdravila in psihiatri delajo čudeže.

Pozdravljeni, nikakor ne razumem kako lahko nekdo, ki je bil oficir JLA ki je pridobil slovensko državljanstvo ( kaj je moral zato obljubiti?) in ki je dobil po zvezah službo pri gluhih in kasneje celo končal šolanje v Ljubljani ves čas blati ime nekdanjega sekretarja zveze gluhih.

Morda je to zato, ker je Čedo Škondrič 2 x kandidiral za direktorja FIH-a, kandidiral za mesto sekretarja zveze gluhih pa ni bil uslišan. Svetopisemsko načelo pravi: ” kdor zlo seje bo zlo žel”.

Kdo je Aljoša? Je to tista črnolasa baba ki dela na spletni televiziji in so njeni prispevki popolnoma zanič? Brez zamere, ampak njeni prispevki so poden od podna.

Žal sem zelo razočaran. Na forumih berem diskvalifikacije, sovražni govor, obtoževanja itd.
Sem zelo slabe volje.

Zakaj urednica Petra Rezar to dopušča, se vprašam…, saj je ona odgovorna oseba. Vrerjetno se maščuje prejšnjemu vodstvu zveze, zaradi razočaranj in neuspehov. Neuspešno je kandidirala za sekretarja zveze v prejšnjem mandatu, ko je bil izvoljen Redžepovič. Nato je kandidirala za predsednika zveze, a izvoljen je bil Planinc.

Potem je kandidirala za direktorja Fiho, izvoljen je bil Jug. Neuspešna je bila za mesto ravnatelja šole, izvoljena Somrak.

Draga Petra,

kdor zlo seje, zlo žanje. To ni dostojno uredniku. Ti osebno si odgovorna za vse, kar je zapisano tukaj.

C.

Kakšen somrak? Ravnateljica ZGNL je Lilijana Batič, kolikor je meni znano.

New Report

Close