Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Prisluhnimo tišini…

Prisluhnimo tišini…

Danes sem gledala oddajo PT. Prikazani so bili prispevki: 1. predstavitev knjige o gluhem kiparju Štreklju, 2.predstavitev zakonca Dobnik, 3. informacije o tehničnem pripomočku za naglušne.
Oddaja je bila zanimiva zame pod 1. in 2. Samo sem opazila in se čudila… gospod Planinc je imel govor in pri tem je govoril na glas brez uporabe znakovnega jezika, zraven njega pa tolmač je prevedel njegove govore v znakovni jezik. Planinc je gluh, naj bi bilo njemu primerno govor uporabljati v znakovni jezik, tolmač pa iz znakovnega v govorni jezik, da bi potem slišeči dobro razumeli?!
Zakonca Dobnik: super prispevek! Prikazali ste, koliko ste zmožni in koliko znate. Rišete tako lepo, da so mi vse slike všeč. Le tako naprej s takimi prispevki, pokažite česa smo gluhi sposobni. Pozdrav!

Planinc se mogoče sramuje svojega jezika? Govore mu pišejo drugi, zato bi težko svobodno mahal z rokami. Ni lepo do gluhih, tudi do slišečih ne. Pravi predsednik, pripadnik svoje vrste, tega ne bi smel delati.

ja, res je………..

Pa obvlada dobro znakovni jezik ta gospod, vaš vladar?
Al jeclja in njegovega momljanja kreten(j)skega ne kopčaš, al kreta razumlivo.
Glede vladarstva pa,
enkrat vse mine,
ampak lajf je kratek in možnosti sta dve
al je lep al pa grd.
A vam ga polepša al pogrša?
Seb ga lepša, to je jasno, tud na tuj račun.

Gospod Planinc mora obvladati in uporabljati znakovni jezik, saj je to eden izmed pogojev, da je lahko predsednik ZDGNS.

Ampak jeclja pri kretanju še vedno lahko.
Sam te umetnosti ne obvladam. Le npr če nekoga nekam pošljem – kreten(j)ska kletvica, sicer pa žal ne.

Oddaja “Prisluhnimo hrupu” je eno samo sranje, ki ni vredno ogleda. SEstavljena je iz slavospevov vodstvom društev, Zveze, FIHO, SIOS, ipd, ki jih nihče ne spremlja in iz razkazovanja dosežkov peščice gluhih in naglušnih posameznikov v športu in kulturi. Nikoli pa še nisem zasledil prispevka o tem, v kakšni bedi živijo nekateri gluhi, kako težko si privoščijo tehnične pripomočke, ipd.

New Report

Close