Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina koža na obrazu

koža na obrazu

Pozdravljeni!
Stara sem 17 let in imam zadnje pol leta zelo aknasto kožo na bradi, na licih, malo tudi na čelu. Nikoli nisem imela take kože, vedno sem imela zelo gladko, lepo kožo. Premišljevala sem, ali sem spremenila prehrano, ampak do rešitve nisem prišla, ker jem še vedno, kot prej (zdravo hrano). Ampak mi lahko pomagate in poveste kaj naj naredim, da bom imela spet lepo kožo? Ker mozolji se kdaj že skoraj pozdravijo, pa se ponovno pojavijo. Kožo si čistim s nežnim čistilnim mlekom in tonikom (nivea visarge).
Prosila bi za odgovor, že vnaprej pa se zahvaljujem!
Petra

Spoštovana Petra!

Na žalost se naravi ne da ubežati in tebe je s svojimi hormoni ujela prava tam, kjer te najbolj moti (tako kot nas je vse pred tabo) – z mozolji na obrazu. Z gibanjem na svežem zraku, primerno telesno težo, zdravo prehrano seveda lahko mnogo narediš, da bodo te težave čim manjše. Odpravila pa jih boš predvsem z ustreznim zdravljenjem, tj. z uporabo antibiotičnih mazil, ki jih boš nanašala na prizadeta mesta in če to ne bo zadoščalo še z antibiotiki v tabletah. V loju, ki se pod vplivom hormonov, bolj izdatno izloča v lojnicah se zelo rade naselijo bakterije in akne so tu. Kar veselo k zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Lep pozdrav se enkrat!
Zanima me se to- ali je nujno potrebno, da grem k zdravniku, ali mogoce vi poznate kaksno mazilo, ki se ga dobi tudi brez recepta?
Hvala se enkrat! Petra

Draga Petra!

Žal so vsa ta zdravila na recept in boš le morala k zdravniku.

Še enkrat lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close