Najdi forum

Spoštovani!

Stara sem 44 let, v zadnjem letu je močno napredovala artroza levega kolka,sedaj pa imam še močne bolečine v predelu trtice(RTG slika=sacrum acutum).Kaj mi priporočate?
LP

Na osnovi vašega sporočila ne vem, ali napredovanje artroze ocenjujete glede na vaše občutke, ali je bila narejena primerjalna diagnoza. Bolečine v trtici niso nujno povezane s problemi kolka, to bi lahko videli na kliničnem pregledu pri nas, s seboj prinesite tudi izvide, če jih imate.
Obe vaši težavi sta indikaciji za manualno medicino, zato vam predlagam obisk v naši ordinaciji, kjer vam bomo po pregledu lahko povedali več o tem, kako bi težave lahko rešili.

Lep pozdrav,

Spoštovani!
Ne gre za moj občutek, ampak za primerjalno analizo ( ortoped je primerjal letošnji RTG sliko z lansko ), zato me zanima, kolko bi manualna medicina v tem primeru sploh lahko pomagala?
Hvala za odgovor in LP

Artoza kolka je ena osnovnih indikacij za zdravljenje z manualno terapijo, rezultat pa je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so: starost, dolgotrajnost težav, stopnja bolečine in stopnja gibljivosti, genetska osnova itd.
Pri zdravljenju artroze kolka imamo zelo dobre uspehe.
Svetujem vam obisk pri nas, določen rezultat bi se moral poznati že po 3-4. terapiji.

Lep pozdrav,

zdravil sem se v centu mogy v novi gorici in moram reci da je vse ekupaj en velik nateg

lp

Spoštovani, ponoči me zbudijo bolečine v levem kolku in težko najdem položaj, da se umirijo. Nocoj je bil prisoten tudi čuden krč v danki, ki se je stopnjeval v kar hudo bolečino. Zjutraj so težave izzvenele, zato sem šla na načrtovano planinsko turo. Tokrat so se nepričakovano začele bolečine v levi gornji stegenski mišici že po dobri uri hoje (načrtovani vzpon sem zato skrajšala na 2 uri), pri sestopanju pa sem morala velikokrat počivati zaradi bolečin v kolku, pa tudi v nogi.
Vse skupaj, tako bolečine v mišicah kot kolku, sem v zadnjem letu in pol pripisovala posledicam strgane zadnje stegenske mišice, ki se mi je zgodila januarja 2010 (ob poškodbi mišice mi je namreč bolečina izrazito sevala v kolk – kolk ni bil poškodovan). Zaradi nočnih bolečin v kolku in nespretnega sestopanja v gorah (postala sem okorna), pa sem pomislila, da za bolečine v kolku ni več kriva zadnja stegenska mišica, pač pa kolk. Imam prav? Kakšno pot naj uberem, da ugotovim, kaj je in kako pozdraviti? Ali je možno, da so težave s kolkom vseeno posledica strgane zadnje stegenske mišice in sprememb v nogi, morda v hoji, statiki telesa? Raztrganine so bile pod sednico, zadaj nad kolenom in na notranji strani stegna, zdravila sem se skoraj 1 leto, čeprav sem vmes vseeno hodila v gore, kolikor sem mogla, kolesarila in plavala. Stara sem 48 let.
Vljudno vas prosim za odgovor in lep pozdrav!

Glede na naštete simptome je morda res, da ne gre za problem v samem kolčnem sklepu ampak da gre verjetno za zakrčenost določenih mišic in spremembe v mišičnem tkivu, ki povezuje medenično kost in trtico.
Najbolje je, da se oglasite v naši ordinaciji[/url] na pregled, da natančno ugotovimo izvor bolečin in možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close