Najdi forum

bolečine v kolenih

Naj najprej za informacijo povem, da imam bolečine v obeh kolenih že nekaj let. Sprva so se pojavljale sploh med hojo v obliki krča……takrat ko me je krč zagrabil (v kolenu) sem morala za trenutek obstati in šele potem nadaljevati hojo.
Sedaj ….že kakšno leto pa se težave stopnjujejo. Bolečine v kolenih čutim vedno….vsake toliko časa pa me začne boleti cel spodnji del nog – od kolena navzdol. In to tako zelo, da imam občutek, da mi bodo noge odpovedale in da ne bom mogla več narediti niti koraka. V kosti čutim bolečino in ko se masiram me boli spodnji del nog tudi na dotik.
Sedaj sem se prvič napotila k zdravniku (ker je bolečina že prehuda)…in dala sem kri za revmo teste.

Stara sem 34 let in v službi cel dan stojim. V mladosti pa sem se ukvarjala z športom in aktivno trenirala 7 let. In zato sedaj razmišljam,če morda moje bolečine v kolenih niso posledica treningov. Morda kakšna obraba kolen ??(čeprav vsi zatrjujejo da sem za kaj takšnega premlada).
Nekako nemogoče se mi zdi, da bi takšni krči v kolenih bili posledica revme?
Sploh pa le s težavo pokleknem in ob najmanjšem premiku kolena slišim “škripanje” v kolenih.

Morda kakšen vaš nasvet ali misel. Za karkoli vam bom hvaležna.
Moj naslednji korak po teh revmo testih bo obisk ortopeda.

lp

Začetek vaših problemov s koleni je bil verjetno povzročen s kakim manjšim mehaničnim travmatičnim vplivom, morda takrat niti niste opazili. Sedaj je težava že v samem kolenu oziroma njegovem hrustančnem delu.
Bolečine na dotik, ki jih navajate, lahko kaže tudi na problem križnih kolenskih vezi, ni pa izključena možnost revmatskega obolenja.

Zato mislim, da je vaša odločitev pravilna – najprej eliminirajte možnost revmatskega obolenja, šele nato naj sledi obisk pri ortopedu.

Lep pozdrav,

New Report

Close