Najdi forum

Pozdravljeni!

Mam en problem in sicer me ze skoraj 3 tedne boli vse okoli vrata, predvsem rame, pa tudi desno zapestje, ce ga od zunanje strani pritisnem na neko ravno podlago, me ful zaboli, ko popustim.
Zakaj je to?
Sigurno ni to muskelfiber, ker bi moral ze zdavnaj se nehat…torej mislim, da je neka poskodba zivca, ker opazam tudi, da se bolecina siri iz vrata v obe roki (notranja stran komolca), predvsem ponoci, ko imamo ponavadi nepravilno podlozeno glavo. Bolecina je taka, da se sredi noci zbudim in ne morem vec zaspat, ker me vse boli, tudi znotraj prsi (se mi zdi) in ne vem, kaj naj naredim, da bi bolecina prenehala.
Ma kdo kaki nasvet, mogoce kaka razgibalna vaja za vratni zivec?
Zdravnica mi je rekla, naj malo preneham z fitnesom, ker je verjetno vnet ali vzdrazen zivec.
Res da sem zadnji mesec treniral malo bolj intenzivno, ampak vseeno se mi ni zdelo tak kriticno, da bi lahko prislo do poskodbe.

Bi pomagala mogoce kaksna masaza ali ortopedski vzglavnik?

Hvala za nasvete.

lp
Martin

Dragi Martin,

V nekaterih primerih so bolečine zaradi vnetja mišic lahko zelo dolgotrajne, vendar mislim, da pri vas vseeno ne gre za to.
Očitno je vzrok vaših problemov v vratnem delu hrbtenice, kar sklepam predvsem zaradi naštetih težav pri ležanju in spanju. Oceniti je treba problem v vratnem delu hrbtenice, mislim, da je rešljiv z nekaj terapijami manualne medicine in nadaljnimi vajami za razgibavanje vratnih mišic.

Lep pozdrav,

Zdaj me v vratnem in ramenskem delu ne boli skoraj nic vec – verjetno je to zato, ker zdaj spim brez vzglavnika. (prej sem imel zgleda previsokega)
Bi pa vas prosil za kaksne razgibalne vaje za vratni del hrbtenice, da se tezave ne bi ponavljale. Vas bom poklical, doma sem 100m od vase ordinacije…

lp
Martin

New Report

Close