Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina izguba zavesti, izbira zdravnika

izguba zavesti, izbira zdravnika

Dober dan.

Včeraj mi je , ko sem že kakih 10 minut čakala na postaji, postalo nenadoma zelo slabo, začelo se mi je zelo vrteti, še preden pa sem se lahko vsedla sem nato za nekaj ( vsaj mislim) sekund izgubila zavest.Moram povedati, da sem noseča ( začetek druge tretjine), vendar mi prej skoraj nikoli ni bilo slabo , niti nisem imela drugih težav. Zanima, če je bil vzrok temu lahko , da se mi je znižal pritisk ( sicer imam normalnega),ali kaj takega, ali pa bi me moralo bolj skrbeti in bi morala obiskati zdravnika. Zdravnika nisem obiskala, ker sem se nato dobro počutila.

zanima me še naslednje. Ali mi lahko ginekolog napiše napotnico za katerokoli porodnišnico, če to želim? Zdravnika obiskujem v Kranju, roditi bi želela v Postojni ali V Ljubljani. Ali mi lahko napiše napotnico za tja, ali pa moram imeti nujno zdravnika iz tega kraja?Rekel mi je, da mi napotnico lahko da samo za našo porodnišnico, vendar mislim, da imam pravico izbirati. Ali imam?

Hvala, lep pozdrav

Spoštovani!

Mislim, da pravilno domnevate, da vam je nekoliko padel krvni tlak. Pri stanju se nekaj več krvi zadržuje v nogah in spodnjem delu trebuha, hkrati pa tudi že plod nekoliko pritiska na žile, zato se kri še nekoliko počasneje iz spodnjega dela telesa vrača v srce, ki jo potem razpošilja naokoli. Verjetno ni potrebno posebej skrbeti. Povejte ob naslednji kontroli. Če pa se bo to ponavljalo, pa pojdite prej na kontrolo.

Specialisti in bolnišnice so si izborile prosto izbiro, tako kot pravilno trdite vi. Napotnica izbranega zdravnika (ginekologa) velja za katero koli porodnišnico v Sloveniji ne glede na vaše prebivališče ali lokacijo osebnega zdravnika (ali ginekologa). Če boste imeli težave, se seveda lahko pritožite. Praktično pa problem rešite tako, da prosite vašega osebnega zdravnika, da vam on izda napotnico za porod. Rešilnega prevoza pa niste upravičeni zahtevati do porodnišnice po vaši želje, temveč le do najbližje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close