Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Sum na srcu

Sum na srcu

Pred enim mesecem sem bila pri osebnem zdravniku zaradi prehlada. Ta mi je pregledal kri in urin – vse to bilo v mejah normale. Nato mi je poslušal srce in mi povedal, da je zaslišal izrazit šum, vendar pa se kasneje ni več zaslišal, pa tudi ko sem bila čez teden dni na kontroli zaradi prehlada ni bilo slišati nič več. Zanima me ali je to kaj zastrašujočega? Od česa šum? Naj vam še povem, da sem pred letom dni bila na UZ srca in tudi tukaj je bilo vse vredu. Na UZ sem bila zaradi zbadanja in hitrega bitja, pa tudi včasih sem začutila kot, da mi je srce preskočilo, vse to pa je izhajalo iz psihe, taka je bila diagnoza. Drugače nimam večjih težav s srcem pa me vseeno skrbi. Stara sem 23 let. Za odgovor se vam lepo zahvaljujem pa še veliko uspehov v nadalje! HVALA

Spoštovani!

Z vašim srcem (razen ev. “srčnih” težav v vaših letih) ni nič narobe. Prvi razlog za to je vaša mladost, drugi, da so vas doslej že tolikokrat preventivno pregledali, da je nemogoče, da bi spregledali prirojeno srčno hibo, tretji, da ste pred enim leto imeli popolnoma zdavo srce, kar je potrejno z UZ.

Zdrave zaklopke se v enem letu brez očitne bolezni ne morejo toliko okvariti, da bi bil slišen šum, za vse druge bolezni pa ste veliko premladi.

Včasih zdravniki kakšno svojih opažanj prehitro izrečemo in s tem povzročimo večjo zaskrbljenost, kot pa bi bilo koristi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Za odgovor se vam zahvaljujem, pa še to, resnično znate človeka zelo lepo pomiriti, kar sem zasledila iz vaših odgovorov drugim! LE TAKO NAPREJ!

Lep dan še naprej g. Kersnik!

Meli

Spoštovani!

Hvala. Seveda mi to vedno ne uspeva niti v ambulanti, ko človek lahko spremlja tudi nebesedne odzive sogovornika in ko se pogovor lahko razvija v obliki dialoga. Zelo težko je v pisni obliki naenkrat zajeti vso problematiko in ob tem začutiti, kakšen človek se skriva za vprašanjem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close