Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Medvedek Pu – nujno

Medvedek Pu – nujno

Večkrat zasledim, kako pomagaš drugim z verzi, zdaj te pa še sama prosim za pomoč. Sodelavka odhaja od nas in bo imela poslovilno, jaz pa rabim govor zanjo. Lahko je tudi kakšen verz, karkoli.

Hvala že vnaprej in lep pozdrav.

Pozdravček Lucy,

ja takole je to. Kolikor sem sama imela kakšno priložnost biti na kakšni poslovilni zabavi, je ponavadi govor bil res zelo oseben in tudi obrnjen na šalo. V tem govoru se nanizajo vsi dogodki dotičnega od prihoda v podjetje do odhoda in vmes mora biti kakšna zabavna stvar, dogodek … to boste lahko napisali samo vi, ki jo dobro poznate. Ob smešnih dogodkih ji lahko podarite tudi kakšno prirejeno slikico, veš ko je ne poznam in ne vem kaj ji je zelo všeč, ti pa bom napisala kako smo enkrat mi našim sodelavkam to naredili.

Sodelavka ki je bila noro zaljubljena v eno nogometno ekipo, smo kupili velik poster te ekipe, potem pa smo namesto obrazev igralcev dali noter naše obraze in glavni kapetan ekipe je bil njen obraz. To smo potem dali barvno fotokopirati, na vse smo se še podpisali in je bil unikaten plakat in mislim da tudi lep spomin na vse nas narejen. Pa koliko smeha je to poželo. Pa še dres smo ji kupili s številko igralca, ki ji je bil najbolj všeč.

Enkrat drugič pa smo osebi, ki obožuje Disnijeve junake isto pripravili en velik plakat in potem smo obraze spet zamenjali, ona je bila sneguljčica, mi smo bili palčki, pa bambiji, ….

Tu se da dosti stvari … odvisno kaj ima zelo rada … verjamem da sem ti s tem dala namig za kakšno idejo, ki bo mogoče še boljša.

Torej govor mora biti oseben – to boš sama najbolje. Jaz pa ti lahko pomagam še s kašno mislijo na koncu govora. Ravno včeraj sem na forumu starši upam “pomagala” pri vabilu in sem zapisala Pavčkov verz, ki je lahko uporaben res za čisto vsako priliko in tako topel je in ima globoko sporočilo in vedno lahko pridaš nekaj svojega priliki primernega. Ti bom kar prepisala. Je pa res, da se stemi verzi kar ponavljam, ampak nič hudega so za čisto različne prilike in ljudi iz različnih koncev.

Na svetu si, da gledaš sonce.
Na svetu si, da greš za soncem.
Na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš sence.

(Tone Pavček)

Potem pa še pridaš:

Draga _______________,

upamo, da smo bili v našem službenem druženju eden drugemu sonce. Želimo ti, da tja kjer odhajaš ne bi takšnega sonca nikoli primanjkovalo, če pa se tu in tam najde kakšna senca, ti želimo povedati, da lahko računaš na nas, da ti jo bomo pomagali vedno pregnati in bo tvoj obisk ali klic vedno dobrodošel.

Tvoji sončki …

Zdaj pa bi jaz naredila še nekaj čisto posebnega in v to boste vključeni prav vsi. Tako bi jaz. Ni nujno da boš osvojila mojo idejo – ampak bo zelo. zelo ganljivo in predlagam da snemate.

Nekdo mora začeti in jaz bom izbrala tebe. Potrebuješ en velik klobčič volne (mora biti žogica volne, da se lahko kotali). Mislim, da bo najbolj primerno, da boste stali v krogu, ker bo verjetno miza prepolna, da bi lahko bilo to izvedljivo na mizi.

Ko boste končali govor, tisti, ki ga bo govoril naj vse pristone s slavljenko pozove, da naredite krog. Zdaj pa recimo, ti začneš, da jim boš razložila. In jim poveš (pred tem ostalim za to ne povej, ker samo ko bodo v trenutku morali kaj povedati svoji sodelavki bo res iz srca, ne naštudirano prej – to naj bo tvoje presenečenje za vse): v roki imam klobčič volne, povedala bom nekaj besed naši dragi _________ in ga pokotalila naprej drugemu, ali vrgla klobčič dalje, vsak zadrži nit, ko pokotališ klobčič moraš nit držati v roki in poveš iskrene besede sodelavki, da jo imaš rada, kaj boš pogrešala, ko je ne bo …. tu naj govori srce, in potem tako klobčič volne naj potuje od enega do drugega in vsak pove nekaj svojih besed in vsak drži nit v rokah, to je neprekinjena nit in na koncu pokotalite klobčič ali vržete še slavljenki, brez skrbi tudi ona bo imela besede za vas in potem ona vrne klobčič tebi, ki si začela in ti zaključiš takole: dragi prisotni želim nam, da bi nas te niti povezovale s slavljensko še naprej, kajti te niti so niti prijateljstva in so tukaj tudi ko jih ne vidimo. Si sedaj predstavljaš, vi vsi v krogu, povedali ste toliko dobrih in lepih misli in vsak drži v roki nit, ki vas čisto vse povezuje skupaj, na sredini pa izgledala prekrasna mreža – mreža vašega druženja in prijateljstva.

Tako bi Medvedek Pu, upam, da boš kaj od tega vzela za vaše.

Vse dobro in lepo ti želi Medvedek Pu

Zlata si, tisočkrat hvala.

NE NE BOMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!

UEEEUEEEEEEEEEEEUEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!

Medo Pu, jaz imam pa eno vprašanje zate – zelo sem uživala pred časom v albumu tvojih izdelkov, potem pa ni bil več javno dosegljiv. Bi lahko svoje izdelke spet postavila na ogled, proooooooosim! Ker so zares enkratni.

New Report

Close