Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija kandida in nosečnost

kandida in nosečnost

Sem brala in brala prejšnje teme, vendar imam še vedno vprašanja. Vse kaže na to, da imam kandidijazo. (test z vodo, napihnjenost, prebava, sladkorna bolezen,…). Zdaj pa sem noseča. Vsi tisti pripravki z eksotičnimi imeni …. hmmm, malo sem skeptična da bi to začela jemati ravno med nosečnostjo in da bi drastično spremenila prehrano. Izogibam se sladkorjem v vseh oblikah (tudi natrenom), pogruntala sem da mi zelo škodi kruh in kvas ter moka (sladkor se dvigne do višav), jem precej zelenjave (dvakrat na dan), občasno pa tudi polnoznate kosmiče s suhim sadjem za zajtrk.

Ne vem če bi veliko ekperimentirala s prehrano, kakšno pa je vaše mišljenje?

Lp, Ela S

Jaz sem si kandidiazo in obetajočega se raka na debelem črevesu sicer pozdravil z radikalno spremembo prehranjevalnih navad, nekaj mesecev sem bil čisto na presni, žal pa pri vsem, kar sem dal skozi s svojim zdravjem, večkrat zvečer nažrem pice in piva. Sem pa vsaj trajno opustil kajenje in pitje kave. Radikalno spremembo prehranjevalnih navad bi ti v času nosečnosti odsvetoval. Ti pa toplo priporočam, da omenjeno suho sadje nadomestiš z svežim, a ne sladkim sadjem, npr. banane (tudi slive verjetno), je še vedno bolje od suhega. Kmetje imajo veliko grozdja, jabolk, hrušk, vsaj na Mariborski tržnici. In da, kruh, moka, nasploh pekovski izdelki so hudič za zdravje. 🙁

Še nekaj me bega. Lahko pa je to samo moje razmišljanje :))) Zakaj nam vse domače suho sadje škodi (npr grozdje, slive, marelice), če pa je to že hrana naših pradedov (ok. mogoče marelice ne:) pa so bili glede teh stvari zdravi.

Se strinjam da se danes pretirava s sladkorjem, mesom, konzervansi,… ampak vse tiste “mučke čučke” pa niso bile poznane (alge, kokosova mast,…), pa ni bilo toliko tovrstnih bolezni, ALI PAČ? Bo res treba celo bogastvo zmetati za eksotično hrano? Kaj pa domače zdravilstvo (mislim slovensko) na tem področju priporoča? Saj res, Ašiča pa nisem nič preštudirala v tej smeri.

Lp, ela S

Ali misliš kupljeno suho sadje? To je v glavnem žveplano. Razen, če posebej piše, da ni. Sicer pa to tudi vidiš. Marelice so temne, banane tudi, če niso žveplane.
Jaz sem alergična na kalijev bisulfit (po domače žveplo), ki ga povsod tlačijo noter. Imaš ga tudi na nekaterih oreških, zmrznjenem sadju, zelenjavi, marmeladah, pecivu, vinu (ne samo v belem)…Včasih ga je na suhem sadju toliko, da je že slan, npr. fige (tiste najcenejše). Po njem me peče želodec.
Po moje se še najbolj splača kupiti sušilec sadja. Lahko pa sušiš tudi na radiatorju, samo pazit moraš na temperaturo. Nad 52°C, če se prav spomnim, encimi umrejo.

Da, žveplo je hudič. Sveže ti priporočam zaradi encimov in mineralov, pa tudi zaradi tega, ker je enostavno bolje prebavljivo.

Da, kolikor mi je znano, enicimi umrejo pri nekje 50stopinjah. Prav tako začnejo hitro umirati v soku, npr., če iztisneš grenivko ali pomarančo, menda umrejo po 10ih ali 15ih minutah. Zato higienisti odsvetujejo kupljene “naravne sokove brez konzervansov” in svetujejo, da sok zaužiješ takoj po pripravi.

Heh, jaz sicer nisem rekel, da ti škodi, ampak, da ti priporočam sveže namesto suhega. To pa je razlika. Jaz osebno skorajda ne jem suhega sadja. Vse sadje, ki ga pojem (sestavlja od 60-70% moje prehrane), je sveže. Ene marelice imam že dve leti doma. Dobro, da si me spomnila, najbrž so se že pokvarile.

Jaz sem si odpravila kandido s tem, da sem drastično spremenila prehrano (popolnoma brez sladkorjev – tudi sadja ne razen limone in grenivke – iztisnjen sok pomešan z vodo, občasno kak kivi in kakšno kislo jabolko; popolnoma brez bele moke, sedaj sem opustila tudi polnozrnat kruh, ki je bil glavni krivec za napihnjenost), poleg tega sem nekaj dni uživala sirup antimikotik (proti gljivicam), sedaj jem kapsule Linex (zdrave bakterije), vsak dan probiotični jogurt (1-2), ogromno neokisane zelenjave (lahko le z limono, ne kisom!), seveda pa sem bila na zdravljenju z BICOMom, ki je prav tko pripomogel k ozdravljenju. Kar se suhega sadja tiče ga sploh ne bi uživala, ker je tam ogrooooomno sladkorja. Umetna sladila pa ti le dodatno packajo telo.

Kateri jogurt pa ponavadi jeste? Izbira probiotičnih je zelo raznovrstna, na etiketah pa piše vse sorte.

Ker nakateri pišete da jeste Linex tablete? Ali jih je možno menjati s Prolife tekočino?

LP, Ela S

Jaz jem probiotični jogurt LCA, navaden, nesaden.

Drugih pripravkov rzen Linex kapsule ne poznam.

Prolife je tudi probiotik, ampak se mi zdi, da ne vsebuje kaj dosti več bakterij kot Linex. Zdaj se je tudi pri nas že kar izboljšala ponudba probiotikov, še vedno pa smo daleč za ponudbo v tujini, kjer se dobi tudi probiotike z 20 milijardami bakterij (Američani pišejo 20 billion) v eni kapsuli. Vsak mora pač sam ugotoviti, kako veliko količino potrebuje. Driska je posledica prevelike količine patogenih ali koristnih bakterij. Jaz sem imela zelo hude probleme z glivami in še vedno potrebujem 12 milijard na dan, pa bolje je, če so vsaj štirje soji, zato se držim Acidophilusa 4X6 ali nekaj takega firme Now. Raje bi sicer imela probiotik iste firme z dvema sojema (Acidophilus in Bifidus), ki sem ga že enkrat kupila v tujini in je pol cenejši, meni je pa tudi zadostoval, ampak ga naši ne uvažajo, jaz pa zdaj tudi raje kupim tisto, kar se dobi pri nas. Malenkost manj učinkovit je Actimel (okoli 10 milijard bakterij), ampak vsebuje samo Lactobacillus Acidophillus, pa še preveč ga sladkajo in tudi za želodec ni preveč prijeten. Jogurti pa vsebujejo tako malo koristnih bakterij, da so primerni le za ohranjanje črevesne flore sicer zdravih ljudi. Tisti, ki so alergični na mleko, gluten ali še kaj drugega, morajo dobro prebrati, kako so probiotik pridobili, običajno je posebej označeno, da je probiotik primeren tudi zanje.
Lep pozdrav,

Alenka

Če koga zanima: sem šla v lekarno po nasvet oz. informacije. Pregledali smo napise na Linex škatli in Prolife škatli. Prolife ima več bakterij. So pa 4 različne bakterije. Imajo pa še eno novejšo zadevo: Fermental, ki je po vsebnosti bakterij zelo močna. Ne vem kdo to proizvaja. Se pa dobi v obliki tekočine ali pastil.

Cene vseh teh zadev se gibljejo od 1000 do 1500 sit/škatlo.

LP; ela s

Bistvo v zdravljenju kandidijaze naj bi bilo vzpostavitev ravnovesja med kvasovkami in zdravimi bakterijami, kar pa nikakor ne bomo dosegli z vnosom gromozanskih količin probiotikov, gre za zmernost, kajti le nezmernost nas je pripeljala v neravnovesje in težave, zdaj počnemo isto – le v drugo smer, tako se težav naj ne bi rešili. Morali bi vnašati nizke (4 MIO/dan) odmerke probiotikov na dolgi rok in še to tiste, ki so se sposobni naseliti v črevesju.

V lekarni se dobijo probiotiki z 100 milijardami probiotikov, zasledila sem jih na spletni strani lekarne.

zakaj je problem, da bi te zdravnik napotil na preizkavo, ki bi točno pokazala, ali gre za okužbo s kandido ali ne. Meni je specialis za ustno medicino zapisal sum na kandido, splošni zdravnik pa me pošilja samo v labaratorij (pokaže neke bakterije na vodi in povečane levkocite) in še vedno ne vem,s čim naj se zdravim.
kaj je prava dieta pri okužbi s kandido- katera hrana je prepovedana (škodi).

Nekaj me je zaneslo na temo kandida in bolj ko berem, bolj se mi
dozdeva, da bi lahko bila krivec tudi pri mojih problemih že dalj
časa.
Problemi s slabokrvnostjo se vlečejo, popito je bilo na litre Legofera.
Težave imam z bulami na materici, vnetja, zelo močne krvavitve,glivice na nogah-nohtih, sedaj problemi z očesom in ščitnico. Bila sem pri zdravniku za ščitnico, ( ščitnica deluje prekomerno in jem zdravila). Bila sem v okulistični kliniki v LJ in po pregledu dobila MEDROL. Zdravnik mi je pojasnil, da so bakterije napadle ščitnico, druga vrsta bakterij pa istočasno oko, ki ga rahlo potiska navzven ker mišica in vse kar je za očesom zateka. Kot sem prebrala kandida napade lahko žleze z notranjim izločanjem kar ščitnica je in predvsem organe, ki so izpostavljeni vlagi, to pa so tudi oči.
Ima ali je imel kdo podobne težave….? Vsekakor se bom odločila za dieto, ki je predpisana za boj proti kandidi, morda se mi bo stanje ščitnice popravilo, da ne bo potrebno zdravljenje (ali uničenje) z radioaktivnim jodom, ki pa privede običajno do doživljenskega uživanja umetnih hormonov.25

Ali obstaja kaka povezava med vaginalno in črevesno kandido? Je kandida prenosljiva? Recimo s spolnim odnosom.

O kandidi – forum Zdravilstvo:
Svet-je-lep:
Knjiga Sanje Lončar – Resnice in zmote o kandidi:
uradna medicina:

LP!

tudi mene zanima zadnje vprašanje.
zdi se mi da imam glivice na nogah. ali to pomeni, da je celotno telo okuženo s kandido??

A je možno, da imam kandido, če nimam niti enega znaka kandide (razen občasnih vetrov, ampak to šele po tistem, ko sem nehala uživati mleko in mlečne izdelke, ko sem za nekaj dni dobila tudi diarejo, je pa že minila)? Na bioresonanci so mi jo potrdili, isto je potrdil tudi test s slino (ki mu osebno ne zaupam preveč). Kakšne kronične utrujenosti, slabega počutja, bolečin v mišicah, neželje po seksu, napihnjenosti, povečane pozabljivosti, nezbranosti in vsega ostalega, kar bi lahko kazalo na kandido, namreč nimam.

New Report

Close