Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija B-kompleks vitamini, magnezij in laneno olje

B-kompleks vitamini, magnezij in laneno olje

v zanesljivem tujem viru sem zasledil, da B-vitaminii in magnezij pomirjata živce in zmanjšujeta napetost oziroma stres

uporabljata se tudi pri obavljanju možganskega živčevja

obavljanje možganov menda spodbuja tudi laneno olje s svojimi omega-3 maščobnimi kislinami

sprašujem, če ima kdo izkušnje z jemanjem česarkoli od naštetega in kolikšen je učinek, sprememba počutja ali izboljšanje možganskih sposobnosti?

našteto se sicer omenja kot zdravilo pri kandidijazi, zato bi rad zvedel, koliko močni so ti prehranski dodatki in ali jih je smiselno omenjati v zvezi s K

Lepo pozdravljen , Ajtim !

Oboje B – comlex in Mg ( šumeče tablete ali v kombinaciji s Ca in Zn )
jemljem redno že daljše obdobje . Ne opažam bistvenih sprememb.
Kot zanimivost : po zdravljenju kandide z Diflucanom ( 14 dni ) , Bicom
terapiji ( 2X ) , ki ni več pokazala okuženosti , se sedaj po dobrem mesecu
ponovno izkazuje njena prisotnost. To potrjuje poskus s kozarcem vode,
ki kot kaže je zelo zanesljiv . Na osnovi tega poskusa mi je bila tudi
klinično na blatu potrjena kandida. Sprašujem se , zakaj ob strogi dieti
prihaja do ponovne okužbe ? Oslabljen imunski sistem in kaj ga slabi ?
Naj omenim , da mi je bila z genetsko analizo potrjena celiakija.
Sedaj sem več kot mesec dni še na strogi brezglutenski dieti .
Podhranjenost na celični ravni in toksikacija ! ?
Kako že pravijo ? Vsak poraz je nov izziv za zmago.
“Pohajajmo ” novim zmagam naproti.
Hvala za vsa tvoja sporočila.

Hej, J. Nataša, lepa hvala za izčrpen odgovor! Zvedel sem sledeče:

– jemanje vitaminov skupine B in magnezija ne pomaga kaj dosti pri kandidijazi, če je stanje podobno tvojemu; spomnim se, da je v vodi raztopljeni magnezij pred spanjem redno pila znanka, da ne bi imela prebavne zaprtosti, pa ji ni pomagalo; ko se ji je prebava po usvojitvi nekaterih makrobiotičnih prehrambnih priporočil izboljšala, je opustila jemanje magnezija in … prebava se ji je še naprej izboljševala

– zdravljenje kandidijaze z diflukanom, ki je menda “konjsko mačan”, ni uspešno, če ima človek podobno oslabelo črevesje, kot ga imaš ti

– preizkus s slino je bolj zanesljiv pokazatelj kandidijaze kot marsikatera laboratorijska preiskava; recimo, pri meni sta bila tkim. Sanfordov test in grlni bris BP, v blatu tudi ni bilo kandidinih glivic, zato pa je slina v kozarcu vode nezmotljivo kazala prisotnost kandide v krvi in telesnih tekočinah, torej tudi v slini (in sicer kljub negativnemu grlnemu brisu)

>Sprašujem se, zakaj ob strogi dieti prihaja do ponovne okužbe ?

Nataša, v zahvalo za tvoj odgovor in ker daješ vtis, da znaš ločevati zrno od plev in se zavedaš usodnosti kandidijaze, se bom tudi jaz razpisal in ti razkril verjetni vzrok stalne intoksikacije s kandido oziroma zakaj si ne moreš začeti obnavljati odpornosti.

Verjetno imaš tako razpuščeno črevesno steno, da ti iz črevesne flore v kri pronicajo ne le potrebne snovi, ampak tudi odvečne, skupaj s strupi in kandidinimi glivicami. To je verjetno TVOJ začarani krog … ki pa se da prekiniti.

O tem, da imaš zelo oslabela in prizadeta prebavila, priča celiakija, da imaš razpuščeno črevesno steno pa, recimo, nakazuje stalni trebušček (podoben trebuščku pri nekajmesečni nosečnosti). Ne vem, če ga imaš, a si upam staviti milijon tolarjev, da ga imaš. Bi izgubil stavo?

Predvidevam, da ne, zato sumim, da imaš verjetno sindrom puščajočega črevesa. Kaj to pomeni?
Pomeni, da se po vsakem zatrtju kandide v črevesni flori z močno kemikalijo kandida s slino in pojedeno hrano spet naseli v črevesni flori, od tam pa zaradi “puščajočega” črevesa spet pronica v kri. Tvoje telo se samozastruplja tudi z odvečnimi snovmi, ki jih ustrezno krepka črevesna stena ne bi puščala v kri.

Torej se bo tvoje uspešno zdravljenje začelo takrat, ko si boš istočasno z zatrtjem razbohotene kandide v črevesni flori okrepila tudi črevesno steno in njeno peristaltiko, da črevo ne bo veš puščalo in ne bo prihajalo do prebavnih zastojev.
To se doseže bodisi s telovadbo, posebnimi prehranskimi pripravki, z namensko dopolnilno terapijo za črevo ali s popoldansko-večernim postenjem. Najbolje je sočasno izvajati vse našteto …

Črevesja pa ne razpušča le razbohotena kandida, uživanje sladkarij, prenajedanje, pitje preveč tekočine ali prebavni zastoj s črevesnimi kolikami, pač pa tudi magnezij ali močne kemikalije v farmacevtikih (!).
Da se prej izstopi iz začaranega kroga, v kakršnega si se ujela ti, je dobro odpraviti vse naštete povzročitelje puščajočega črevesa.

Uh, to me pa spominja na posledice analnega seksa….

Moje tezave:3 leta kronicna utrujenost, izgorelost, porod, operacija ledvice, materina bolezen, hud psihicni padec, Herpes Zoster in 11 mesecev misicna nevralgija (skupina misic Erector Spinae) in vneti vsi zivcni koncic med L1-L5 (srednji del hrbta – ledvena vretenca). => zacaran krog.

Jaz jemljem vse troje 5 mesecev (dosledno brez izpuscene doze), pa moram reci, da se pocasi postavljam nazaj na fizicne noge (psihicne upam, da sledijo, ker ze sedaj, ce se fizicno bolje pocutim, tudi glava sledi bolj pozitivno).

Zjutraj na tesce spijem kozarec tople vode z mletim lanenim semenom (Drogerie-Markt, vrecica = 199 SIT) in vzamem 1 tableto Natural Wealth Magnezija. Okrog opoldne ob obroku vzamem 2 tableti Krkinega B-komplex in kapsulo OmegaActive, popoldan se eno tableto Magnezija. Zvecer pred spanjem 2x B-komplex.

Neja

New Report

Close