Najdi forum

Otekle noge

Pozdravljeni vsi skupaj!

Moja mami ima FM in me zanima, če k tej bolezni “spadajo” tudi otekle noge in prsti na roki. Trenutno so ji zelo otekle noge in ne ve kaj je narobe. Ima kdo podobne težave?

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav!
Jelka

Draga Jelka,

za fibromialgijo je značilna okorelost v telesu, ki jo spremlja občutek oteklih rok in nog, čeprav na videz niso otekle. Ampak, tudi tukaj so izjeme. Toda, preden nekaj pripišemo fibromialgiji, ne bi bilo odveč obiskati zdravnika in narediti nekaj preiskav, s pomočjo katerih bi izključili kakšne druge bolezni, kot je npr. nepravilno delovanje ledvic, ali kaj podobnega.
Meni osebno se je le parkrat zgodilo, da imam otekle noge ( zlasti po napornem fizičnem delu, ko sem veliko časa prebila na nogah ), toda, praviloma imam hud občutek, da so mi sklepi otekli, toda gre le za občutek.
Zdravnica je takrat posumila na ledvice, ampak, preiskave so pokazale da je razlog nekje drugje.
O FM itak še ne vemo dovolj. Npr. sama sem komaj pred kratkim ugotovila da so modrice na mojem telesu “rezultat” FM, vedno sem mislila da gre za nek drugi problem, ki nima nobene veze z FM. Namreč, pogosto se zgodi, da se uležem “normalna”, zjutraj pa opazim dve-tri modrice, ki so nastale čez noč, ne da bi vedla da sem se kje udarila. Trenutno nimam časa, ko mi znese, bom še enkrat, detaljno pogledala DVD ( ker je v angleščini ), ki ga imam in sporočala kaj več o tem.
Upam, da bo kdo še kdo drug napisal svoje izkušnje.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Pozdravljena!

Ja sicer so ji že večkrat delal raziskave, pa ni nikoli nič pokazalo. Sej tokrat gre še enkrat na pregled, samo ima tako otečene noge, (kljub temu da večinoma sedi), da si ne mora obuti nobenih čevelov.

Hvala za odgovor. Jelka

Pozdravljena

Po mojih izkušnjah otekajo roke in noge na tak način, da se zbudim okorela in naotečena, toliko da na roki komaj snamem prstan, na nogah pa toliko, da so čevlji zelo tesni, ne pa huje.

lep pozdrav, graciela

kjelka, oteklost nog brez dvoma priča o oslabelem delovanju ledvic

resničnost trditve se da preveriti na obrazu; oslabelo delovanje ledvic potrjujejo med drugim stalni podočnjaki oziroma njihova nabuhlost

Spoštovani!
Sama sem, preden so mi postavili diagnozo hashimotov tiroiditis v hipotorotični fazi (gre za avtoimunsko obolenje žleze ščitnice), tudi ubadala s takimi težavami. Od kar sem na “umetnih” hormonih, se je vsaj ta stvar normalizirala. Sem pa tudi sama dolgo imela na sumu ledvice.
(zdravnik pa je rekel, da mi ni nič…)

Naj mami prosi za napotnico za laboratorij in naj ji preverijo TSH. Če je ne bodo hoteli napisati, naj gre samoplačniško – lahko v vsak laboratorij, preiskava pa stane cca. 1.700 SIT.
Lp

Spoštovani!

Vzrok oteklih nog je lahko tudi sladkorna (čeprav kdo zanjo ne ve, da jo ima), ali pa težave s srcem. Morda bi bilo tole kaj?

Darko Ž.

New Report

Close