Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija utrujenost in stres

utrujenost in stres

zadnje čase sem hudo utrujena, ponoči slabo spim, pogosto me tlačijo more. imam stresno službo in še preselila sem se 1 uro stran.
poleg naštetega doživljam stiske, ki so povezane s strahom in prihodnostjo. zdravnica me je poslala na pregled ščitnice. rezultati še niso znani. začeli so mi tudi bolj izpadati lasje. kaj se dogaja z mano? sem res pod takim stresom in potrebujem temeljit počitek, ali sem depresivna? po preselitvi sem bolj utrujena, prej ni bilo tako hudo.
nikakor nimam misli na samomor, z bližnjimi in okolico se dobro razumem.
moti me, ker se ne morem dovolj spočiti. kaj priporočate? ali imate kakšen nasvet za sprostilne vaje (razen joge) oz. ob čemer bi se lahko nekoliko sprostila.

Pozdravljena ana-bela,

mislim, da ste na dobri poti in vsekakor je treba počakati na izvide ščitničnih hormonov, kajti, hormoni lahko povzročijo celo zmedo v telesu in psihi. Če se pokaže, da so hormoni v redu, razlog je treba iskati kje drugje. Niste napisali, če ste že naredili kakšen preiskave krvi ( npr. železo, vitamine in minerale )? Glede ispadanja las si med tem časom lahko pomagate s Fitoval kapsulami ( meni se je stanje poplnoma umirilo v treh mesecih ).
Lahko bi šlo tudi za anksioznost ali depresijo, ampak, pred tem je potrebno narediti osnovne krvne preiskave, da se izključijo drugi možni faktorji.
Oglasite se ko boste izvedli kaj več.

Lepo vas pozdravljam!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close