Najdi forum

FM in depresija

V obvestilih, ki sem jih dobila od Fibromyalgija network, med drugim piše, da so pri bolnikih z FM v serumu odkrili povišan nivo rastnega hormona. Pri depresivnih bolnikih je ta znižan. Ta hormon prenaša bolečinske signale. Povišan je tudi pri bolečinah ob vnetju trebušne slinavke.
…ko vas bodo naslednjič spet prepričevali, da je samo depresija bla bla bla…
Hormon je povišan tudi ob jemanju antidepresivov, ki naj bi odpravili bolečine.

Pozdravljeni
Ne vem, kako je z vami, toda jaz ne prenašam niti enega zdravila od antidepresivov, vsakokrat ko sem poskusila neke nove antidepresive, mi je bilo veliko hujše, stanje se mi je vedno za 3-kratno poslabšalo, nikoli nisem razumela zakaj!
Zato se tem zdravilom izogibam. Kaj pa vi?

Nekatere sem prenašala, nekatrerih sploh ne. Sedaj sem brez 3 mesece in upam, da bo tako tudi ostalo. Intenzivno delam na tem, da takoj odženem vsako negativno misel. Bomo videli, če bo to dovolj.
Probala sem 6 različnih. Od tega sem samo dvoje prenašala.

Pozdravljeni !

Poskusila sem različne antidepresive , enkrat celo po priporočilu nevrologa
dva hkrati. Stanje se ni izboljšalo , bilo je celo slabše.
V članku dr. Logarja pa sem zasledila AMYZOL – osnovna substanca
amitriptylin – kot najučinkovitejši antidepresiv pri FM.
Jemljem ga že tretje leto in od prvotne doze 75mg dnevno sem sedaj
že pol leta na 10mg in to dokaj uspešno.
Amyzol spada med starejše antidepresive in je posebej učinkovit pri
tenzijskih glavobolih.

Poskusite , vso srečo !

Če bo potrebno, bom. Sicer sta pri FM priporočljiva tudi milnacipram in imipramine (to so sestavine, ne poznam komercialnega imena in tudi ne vem ali se dobi pri nas).

Pozdravljen!

Pred kratkim sem “naletela” na čudovito knjigo, ki vama lahko marsikaj razjasni. Verjamem, da je knjiga našla mene, saj imam že 8 mesecev probleme z išijasom, ki kljub terapijam ni ponehal. V tej knjigi avtor omenja tudi fibromialgijo, zato vama jo toplo priporočam, preden se navadita na antidepresive – odločitev je seveda vajina.

naslov knjige:
Ozdravimo bolečine hrbta, avtor je John, E. Sarno

lep pozdrav in čimprej iz težav!
Andreja

Jaz nisem več na antidepresivih, že 4 mesece. Včeraj sem spet malo brala stare izvide. Dr. Furlanova je izjavila, da depresija lahko izvira iz alergije na hrano, s čemer se 100 % strinjam. Dogajalo se mi je celo, da sem po popitega 1/2 l jogurta postala zelo žalostna.
Bom pogledala v knjižnici za to knjigo. Hvala za nasvet. Sedaj imam spet obdobje, ko me boli križ, kolk in tudi malo išijasa imam. Ampak brez bolečin bi bila že kar malo zgubljena ;).

Hvala za nasvet za knjigo, poskusila jo bom dobiti. Jaz mam strašne bolečine v hrbtenici, kolkih, ramenih…, kar se pa antidepresiva tiče, sama nisem sigurna koliko pomagajo, jaz jemljem amizol že dolgo časa, občasno pa uzamem helex.

čim manj bolečin ti želim in te lepo pozdravljam

prosim povejte za kaj se uporablja zdravilo saroten retard 50mg kapsule.Hvala za og.

čif

Svetujem vam, da to vprašanje pošljete na katerega od forumov, kjer odgovarjajo medicinski strokovnjaki, ki jih je na med.over.netu res veliko.
Na našem forumu odgovarjamo bolniki predvsem na osnovi osebnih izkušenj in konkretnih primerov.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close