Najdi forum

bolečine

Pozdravljeni.Tudi sama doživljam med jemanjem guaia različne cikluse bolečin.Ravno pred parimi dnevi so me zelo pestile bolečine v vratni hrbtenici in mi je dal profesor Popovič dve injekciji v boleče točke.Včasih sem omotična, vrtoglava imam rahle glavobole, vendar mislim, da so se bolečine po celem telesu kar umirile;posebno v prsnem delu, hrbtu in nogami.Profesor mi je dejal, da bolečine izgineju po letu in več jemanja guaia, skoraj 97 %.Zato ne mislim prenehati. Jemljem po po potrebi;včasih dve kapsuli na dan, ko so bolečine hujše pa štiri. LP Nataša

Lep pozdrav, Nataša!

Vesela sem, da imate občutek da guai tako uspešno deluje in da se počutite boljše. Toda, nisem popolnom razumela vaš zadnji stavek:

“Jemljem po po potrebi;včasih dve kapsuli na dan, ko so bolečine hujše pa štiri.”

Namreč, ko enkrat najdete svoj odmerek zdravila, morate ga jemati vsak dan v istem odmerku, ne po po potrebi, kajti, premali odmerek ne deluje, preveliki pa pospeši izločanje fosfatov prekomerno, in so posledično tudi bolečine prekomerne. Delovanje guaia je zelo specifično in se mora paziti na veliko stvari. Če se striktno ne držite protokola, obstaja možnost da zdravljenje ne bo uspešno. Tudi sama sem se parkrat zmotila glede izdelkov, ki jih uporabljam, ker ni bilo napisano, da vsebujejo menthol in je to blokiralo delovanje guaia. Ne vem če ste imeli priložnost prebrati knjigo dr. St. Amanda ( “očeta” guai protokola ), v njej je zelo razločno opisan celi protokol. Lahko se zgodi, da boste jemali zdravilo (ki, mimogrede, sploh ni poceni ) in se vam bo zdelo, da vam gre na boljše, v resnici pa ne bo nobenih pozitivnih rezultatov.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Pozdravljena Goga.Glede jemanja, mislim da tudi profesorju ni cisto jasno, ker je rekel, da naj jemljem po potrebi.Ko sem mu povedala, kako jemljem se je strinjal.Vendar po logiki, ce vec vzames, bolj boli.To res drzi, zato se bom raje drzala dveh kapsul na dan.Zanima me tudi iz tvojih izkusenj,koliko kapsul ti jemljes.Ali imas kaj stranskih ucinkov.Vcasih se mi zdi, da z necim blokiram delovanje guaia.Morda s kaksno barvo za lase, faktorjem za soncenje.Sedaj sem zacela prebirati navodila o prisotnosti salicilne kisline in ce zasledim, se jim izognem.Skoda, ker knjiga prof.A., ni prevedena v slovenscino.Sem pa nekaj prebrala na internetu. Lp Natasa

Draga NinaLJ,

tudi jaz imam knjigo v angleščini, sicer bi ti jo posodila, toda, če te zanima kaj več, lahko mi pišeš na moj mail ( le klikneš na moj plavi nick zgoraj ) in ti bom odgovorila vse kar te zanima ( seveda, koliko sama vem ). Žal je tako, da se moramo sami izobraževati in iskati informacije, ker je to zaenkrat edini način, da si pomagamo.
Salicilati so res ena zahrbtna stvar, tolikokrat so v različnih izdelkih, da se niti ne zavedamo, da so notri. Po drugi strani, proizvajalci pogosto sploh ne napišejo kompletni popis sestavin, tako da mislimo, da je v redu, a ni.
Naprimer, pred časom sem kupila zobno pasto na kateri je na sprednji strani pisalo “menthol frei” z velikimi črkami, zadaj pa z drobnimi črkami piše da je notri menthol. V Ameriki fibromialgiki lahko kupujejo izdelke v specializirani trgovini, v kateri se prodajajo striktno izdelki brez salicilatov in praktično ne obstaja možnost, da pride do napake. Mi pa se učimo na lastnih napakah. 🙁 Zaradi tega počasneje napreduje naše zdravljenje kot bi sicer bilo zaželeno.

Lepo te pozdravljam in ti želim čim manj bolečin!

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

Pozdravljene.
Ogromno smo že napisali in povedali o napotkih, ki jih jwže skoraj ali pa kar več. poimenski proivodi, kreme, barve, zobne kreme…….mislim, da tri strani nazaj na forumu, 29.5.05, ali pa 29.205, no, v tem ko pišem , sem datum že pozabila, iščite pod Berenice, ki vse lepo opisuje.Morda vam bo ta informacija v pomoč, ali pa vam je že znano?
Lp

New Report

Close