Najdi forum

Netipična FM

Vsi pišete o bolečinah v hrbtenici, vratu in ramenskem obroču.
Mene pa najbolj bolijo roke in noge, proti koncu vedno bolj.
Ramenski obroč me ne boli, je samo zelo “švoh”.
Tudi hrbtenica in sklepi me sami od sebe ne bolijo, samo pri gibanju.
Trde sklepe imam že od ca. 4. leta.
Nekje sem brala, se ne spomnim kje, da so lahko bolečine tudi drugje (ne samo v hrbtenici).
Ali ima še kdo takšne težave?
Diagnozo mi je postavil dr. Popovič in sicer je našel 15 bolečih točk.
Na Revmatološki kliniki mi je zdravnica potipala samo predel vzdolž hrbtenice, ostalih točk ne, in rekla, da po njenem nimam FM.

Mimogrede, prosim gospo Mio, da se mi javi na meil (imava precej podobnih problemov)!

Draga Emina,

pri nas je ze tako, da nas lahko boli kjerkoli in kakorkoli, od majne bolecine, do skoraj neznosnih bolecin. FM pacienti se razlikujemo po lokaciji bolecin, po intenziteti bolecin in po pragu prenasanja bolecin. Obstajajo tudi pacienti, ki skoraj da nimajo bolecin, imajo pa FM. Meni so zdaj pri pregledu nasli 31 zatrdlin in cisto vsaka je bila grozno boleca. Tudi mene najbolj bolijo noge, potem vrat in podrocje okrog vratu, potem roke in tako naprej… Na zacetku me je bolel samo vrat. Eni cutijo bolecine samo pri gibanju ( to je praviloma na zacetku bolezni ), eni jih cutijo tudi ko lezijo ( tudi jaz sem med njimi ), tako da je o tem zelo tezko govoriti.
In, ja, bolecine so lahko vsepovsod, ne samo v hrbtenici. Mene osebno boli celo telo in je vcasih bolecino zelo tezko lokalizirati, ravno zaradi tega je dobro oditi na pregled, kjer se pregedajo tocno dolocene tocke, ki so zelo pomembne za postavljanje diagnoze.

LP

Gordana ******* Upanje je nekaj mehkega, kar se spusti na dušo in zapoje melodijo brez besed. Nikoli ne obmolkne in najslajše zveni ob nevihti. (Emily Dickinson)

New Report

Close