Najdi forum

Pozdravljeni.
14.3. sem tukaj spraševala, ali je možno dobiti vračilo plačila guaifenesina, ki ga lahko kupimo na beli recept.
Naj sedaj odgovorim kar sama, mogoče bo še koga zanimalo. To vprašanje sem napisala na mail tudi zavarovalnici, pri kateri sem imela namen skleniti dodatno zavarovanje B5, za zdravila na beli recept.
Danes me je poklicala agentka iz zavarovalnice in mi razložila, da to ni mogoče, ker zdravilo ni nujno pomembno za življenje in zdravje, ministrstvo ga pač ni uvrstilo med ta zdravila.
Presenetilo me je predvsem to, da sicer ni imela pojma, kaj je to in zakaj se uporablja to zdravilo, tudi za FM še ni nikoli slišala, vendar se je potrudila in poiskala oziroma kar precej truda vložila v to, da je poizvedela, kaj je s tem zdravilom, oziroma dodatkom. Zdelo se ji je vredno, da se telefonsko pogovori, ne samo odpiše mail. Kar precej vprašanj je imela glede bolezni in tudi načina zdravljenja.
No, to se mi je zdelo zanimivo, zato sem to opisala tudi vam, pa vas vse lepo pozdravljam!

maya

ti si pa res od sile. Mogoče boš pripravila Adriatic da sprejme guai na listo zdravil, ki jih je možno pokriti iz zavarovanja. Zdi se mi da guai pri nas sploh ni registriran kor zdravilo, ampak kot prehranski dodatek (potrebno bi bilo preveriti na Uradu za zdravila RS) in ga ekskluzivno kapsulira in prodaja Lekarna v Sevnici.

Lp maria

Ja, točno tako. Kot mi je razložila, določa zdravila ministrstvo, torej se je potrebno angažirati v to smer. Toda zdi se mi, da ga ne uporablja veliko bolnikov, da niti ni veliko zanimanja zanj. Toda će bi bil plačljiv s strani zavarovalnice predvidevam, da bi se več ljudi odločilo zanj, saj je konec koncev poleg vseh drugih stvari to tudi kar precejšen strošek. Jaz osebno sem ga nekaj časa jemala, vendar premalo časa, da bi bil učinek viden????Morda.
Lep pozdrav.

New Report

Close