Najdi forum

Bolnikove pravice

Bolnikove pravice

Na moj e-naslov je prispelo pismo z naslednjo vsebino:

Spoštovani!
Petkov Polnočni klub na TVS1 me je vzpodbudil, da opišem mojo izkušnjo in vas vprašam za mnenje. Imam eno vprašanje, kakršnega na forumu še nisem zasledila.
Zaradi zdravstvenih težav moram precej hoditi na različne zdravniške preglede. Ker mi je obiskovanje zdravnikov zelo mučno, me na pregledih vedno spremlja moj mož. Ne samo, da mi je v čustveno oporo, temveč mi tudi pomaga zapolniti moje spominske luknje, ker sama pozabim povedati zdravniku polovico stvari.
Glede spremstva moža doslej večina zdravnikov ni imela nikakršnih pripomb, nekateri so celo pohvalno izrazili odobravanje.
Pred kratkim pa sva doživela dogodek, ko je zdravnik specialist mojega moža hladnokrvno postavil pred vrata in ni dovolil njegove prisotnosti ob mojem pregledu. Mene je prizadelo, moža pa tako razjezilo, da sem mislila, da bo naredil halo na samem mestu .
Sprašujem vas, kaj menite o tem, da spremlja na zdravniškem pregledu mož svojo ženo.
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!

Vprašanje lahko objavite na forumu, če se vam zdi zanimivo tudi za druge bralce.

Lep pozdrav
Milena in Slavko
___________________

Odgovor na pismo:

Spoštovana Milena!

Kaj menim o tem jaz ?
Da imate veliko srečo, ker živi ob vas soprog, ki vas je pripravljen spremljati na tovrstnih potovanjih (pregledih) – če vam to pomembno olajšuje vaše spopadanje z bolezensko situacijo. Glede slednjega se bolniki med seboj razlikujemo. Nekaterim je prisotnost bližnjega zelo pomembna in v veliko oporo, drugi laže opravijo sami, nekateri nimajo nikogar, ki bi jih bil pripravljen spremljati.
Takšno je moje (subjektivno) stališče.

Drugo so vaše objektivne pravice.
V knjižici, ki jo je izdalo Ministrstvo za zdravje RS, z naslovom: Deset nasvetov za varnejše zdravljenje ( namenjena bolnikom, njihovim svojcem in strokovnjakom, dostopna tukaj: ), lahko preberete, kako in zakaj lahko gredo stvari pri zdravljenju narobe in kako naj bi se bolnik a k t i v n o vključeval v svoje zdravljenje oziroma sodeloval na osnovi p a r t n e r s k e g a odnosa z zdravnikom in drugim zdravstvenim osebjem.

Iz brošurice izpisujem nekaj misli:
– Bodite a k t i v n i: iščite in sporočajte informacije.
– Prav je , da zdravniku in drugemu zdravstvenemu osebju z a s t a v i t e- v p r a š a n j a in da od njih pričakujete tudi odgovore, ki jih lahko razumete.
– Nekateri ljudje so ugotovili, da je koristno, če si vprašanja pred obiskom zdravnika z a p i š e j o in si nato zabeležijo tudi odgovore.
– Nekateri želijo imeti ob sebi d r u ž i n s k e g a- č l a n a (!) ali tistega, ki zanje skrbi. Če pomaga, vas lahko med obiskom zdravnika spremlja družinski član ali tisti, ki za vas skrbi.
– Če želite, lahko vedno prosite za dodatno strokovno mnenje.
– Poizvedite več o svoji bolezni in zdravljenju, tako da zdravniku ali sestri zastavite vprašanja ali pa skušate tovrstne informacije pridobiti iz drugih zanesljivih virov.
– Pridobitev čim večjega števila i n f o r m a c i j- o vaši bolezni, preiskavah in zdravljenju, je dobra zamisel. Vprašajte: Mi lahko, prosim, poveste več o mojem bolezenskem stanju? Kako gotovi ste, da imam to bolezen? Imate na voljo kakšne informacije, ki jih lahko vzamem s seboj? Mi lahko poveste, kje lahko pridobim dodatne informacije? Zakaj moram opraviti določeno preiskavo? Kakšna različna zdravljenja obstajajo za to bolezen? Kako mi bo to zdravljenje pomagalo? Ali to zdravljenje temelji na najnovejših znanstvenih dokazih? Kakšna so tveganja povezana s tem zdravljenjem? Kaj se lahko zgodi, če s tem zdravljenjem ne začnem? Kaj zdravljenje vključuje? Na kaj moram biti pozoren? Kaj lahko storim sam, da si pomagam? Kdaj naj se ponovno vrnem k vam?
– Lahko poiščete tudi drugo strokovno mnenje.
– Hranite seznam vseh zdravil, ki jih jemljete.
– Prepričajte se, da poznate zdravila, ki jih jemljete.
– Prepričajte se, da ste prejeli rezultate vseh preiskav.
– Nekaj nasvetov za tiste, ki se zdravijo v bolnišnici …
– Če ne želite izvedeti preveč podrobnosti o vašem zdravju in zdravljenju, imate pravico, da to poveste.
– Pravico imate, da vas spoštujejo.
– Zdravstveno osebje ima pravico, da ga spoštujete.
– …

To je samo nekaj navedb, ki si jih lahko preberete. Priporočam ogled knjižice.

Spoštovana Milena, želim vam, da se vam neljubi pripetljaji v bodoče ne bi več zgodili. Z moje strani eno pohvalo za vašega soproga!

Prisrčno vaju pozdravljam!

Veronika

V informacijo:
Do 31.marca 06 je v javni obravnavi predlog Zakona o pravicah pacientov.
Gre za nov zakon o bolnikovih pravicah, ki omenja – med drugimi – tudi tri splošne pravice: do spoštovanja bolnikovega časa, do preventivnih storitev in pravico do preprečevanja in lajšanja trpljenja.
Predlog zakona uvaja tudi z a s t o p n i k a bolnikovih pravic in nove p r i t o ž b e n e postopke. Zastopnik bo oseba, ki bo delovala v okviru o b m o č n i h zavodov za zdravstveno varstvo, bolnikom pa bo brezplačno svetovala, nudila pravno pomoč in osebo zastopala v sodnih postopkih.
Zakon bo uvedel nov pritožbeni postopek z n o t r a j zdravstvenega doma oz. bolnišnice: najprej se bo bolnik lahko pritožil na pristojno osebo, nato pa na komisijo za pritožbe.
Po besedah ministra se bodo spori tako reševali hitreje in učinkoviteje. Novi pritožbeni postopki naj bi bolnike odvrnili od dolgotrajnih postopkov na sodiščih, po katerih zdaj posegajo čedalje pogosteje.
Zakon je sestavljen glede na usmeritve več mednarodnih dokumentov. “Sledi splošnim smernicam v zdravstvu, v katerih je pacient obravnavan enakovredno uporabnikom drugih tržnih storitev,” je dejal minister za zdravje.
(Delo, 18.2.06)

Pripombe in predloge na predlog zakona lahko pošljete do 31.3.06, navodila za pošiljanje in originalni Predlog zakona pa si lahko ogledate tukaj: .
Lahko se tvorno vključite v javno obravnavo in boste imeli dober občutek, da ste vsebinsko prispevali k popolnejši zakonodaji, ki bo v bodoče urejala to področje.

Formalne ureditve problematike bolnikovih pravic ne razumem v smislu povečevanja konfliktov med udeleženimi akterji temveč kot konstruktivni prispevek h kvaliteti odnosov v skupno zadovoljstvo vseh udeleženih.

New Report

Close