Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija oddaja Prisluhnimo tišini

oddaja Prisluhnimo tišini

Ali je kdo včeraj gledal film Prisluhnimo tišini. Prikazal je dogajanje ob spoznanju mater, da so njihovi otroci resno zboleli po cepljenju. Tudi drugje sem že zasledila, da je kronična utrujenost pogosto posledica cepljenj. Ta naj bi bila kriva za razne vnetne procese, ki se jih od zunaj ne vidi.
Obstajajo teze, da je kronična utrujenost posledica cepljenja proti otroški paralizi, saj je zelo podobna posledicam, ki jih pušča otroška paraliza več desetletij po bolezni, tudi pri neparalitični obliki bolezni.
Ali kdo ve kaj več?

To je zanimivo vprašanje.
V anketi, ki smo jo izvedli med bolniki, sta na vprašanje o morebitnem sprožilnem dejavniku bolezni dve bolnici odgovorili z odgovorom: ” reakcija po cepljenju ” ( tukaj: )

Za bolj strokovno mnenje bi bilo dobro postaviti vprašanje na tem forumu:

LP!

Forum, ki ste ga navedli, je precej cenzuriran, zato tega vprašanja tam ne bom izpostavljala.
Ali ste brali o sindromu zalivske vojne? Veliko vojakov iz te vojne poroča o
težavah z zdravjem, veliki utrujenosti in izčrpanosti. Ali lahko vse to pripišemo velikemu stresu ali pa tudi vsem rutinskim cepljenjem, katerim so vojaki pogosto podvrženi?

Ja, sem brala že pred daljšim časom.

Gre za t.i. GWS (Gulf War Syndrome – pred leti je izšla tudi knjiga s tem naslovom).

Med zalivsko vojno je bilo menda ranjenih manj kot 500 ameriških vojakov, a za več kot 100 000 veteranov so se težave začele šele po zmagoviti vrnitvi domov.
Tožili so zaradi bolečin v sklepih, zaradi slabega počutja, vrtoglavice, zbadanja po koži in srbenja, trzanja mišic, nezmožnosti zadrževanja urina in blata, ki je bilo velikokrat krvavo, zaradi izgube kratkotrajnega spomina in še drugih simptomov. Prav vsem je bilo v času vojne zabičano, da se o zadevi ne smejo pogovarjati ne z drugimi ne med seboj.

Upali so, da se jim bo po vrnitvi v bolj normalne življenjske razmere stanje popravilo, vendar se je še kar naprej slabšalo. Nekaterim so začele celo odmirati mišice in – čeprav so bili v najboljših letih – so postali trajni, stoodstotni invalidi.

Glavni krivec za GWS naj bi bili iraški bojni strupi (t.i.”živčni plini”), ki so jih imele v konicah rakete, s katerimi so streljali na ameriške čete, prav tako pa naj bi bila krivda tudi na drugi strani, saj so dajali svojim četam povsem nepreskušene tablete PB (piridostigmin-bromida), da bi jih že vnaprej zavarovali pred živčnim plinom. Tudi cepljenje proti vraničnemu prisadu (antraksu) naj bi povzročilo več škode kot koristi – ker je bilo cepivo izpostavljeno previsokim temperaturam …

Tragično je, da bolnikom menda sploh niso priznali vojnih odškodnin, ker so jih zavrnili z utemeljitvijo, da simulirajo zaradi materialnih koristi, da imajo le psihosomatske težave ali karkoli drugega, česar ne bi bilo mogoče povezovati s sodelovanjem v zalivski vojni.
(Priloga Dela, 10. 3. 03)

PS: Ne znam komentirati in nimam besed.

New Report

Close